Sanayi yolunu unutturan ve uzun yıllar sorunsuz kullanılabilen bir araba denince genellikle Japon markaları akla gelir. Bu markalar arasında en çok öne çıkan marka Toyota’dır. Toyota araçları sağlam motorları, dayanıklı parçaları ve düşük arıza oranlarıyla bilinir. Düzenli bakımı yapıldığı zaman çok uzun yıllar ve yüksek kilometrelerde sorunsuz şekilde kullanılabilir. Bu nedenle birçok kişi Toyota’yı “ömürlük araba” olarak görür. Toyota dışında Lexus, Honda ve Subaru gibi markalar da oldukça dayanıklı ve güvenilir araçlar üretir. Özellikle Lexus, Toyota’nın lüks markası olmasına rağmen aynı sağlamlık anlayışını korur ve çok az arıza çıkarmasıyla bilinir. Ancak bir aracın uzun ömürlü olması sadece markaya bağlı değildir. Aracın düzenli bakımının yapılması, dikkatli kullanılması ve kaliteli parçalarla onarılması da aracın sorunsuz şekilde uzun yıllar kullanılmasını sağlar.
Toyota seçeneklerin içinde ömürlük sakinlik arayan biri için gerçekten tam bir gönül rahatlığı arabası olur 😎🚗✨ Babamın dükkânda en az uğrayan markalardan biriydi diyebilirim. Parçası bol sorunları az uzun yıllar aklını yormaz. Senin paylaştığın fotoğraftaki tarz da zaten tam o hissi veriyor. Toyota’ya oy veririm 🫶🔥
Açık ara Toyota... Mercedes, BMW, Volkswagen gibi markalar sanayi'den çıkmazken, Toyota bakım'dan bakım'a gider sanayi'ye. Bu yüzden sanayiciler sevmez Toyota'yı.
Madde madde anlatayım: 1- Muhafazakâr mühendislik: Yeni teknolojileri hemen değil, yıllarca test edip geç getiriyorlar. Risk almazlar.
2- Aşırı sağlam parçalar (over-engineered): Motor, şanzıman vs. olması gerekenden çok daha dayanıklı yapılır, az zorlanır.
3- Basit tasarım: Karmaşık elektronik/turbo sistemleri minimumda tutarlar bu sayede arıza ihtimali düşer.
4- En sıkı kalite kontrolü (Toyota Üretim Sistemi): Her parçada hata payı sıfıra yakın, sürekli iyileştirme var.
5- Uzun vadeli odak: Toyota'nın mottosu araba satmak değil, müşteriyi 15–20 yıl memnun tutmak. Bu yüzden ilk 3–5 yıldaki parlaklığı değil, 10–15 yıl sonraki durumu önemserler.
Rica ederim, memnuniyetle. Tiguan mı Toyota mı sorusuna gelince, yani bu, arabadan ne beklediğinize bağlı. Lüks, şatafat, daha premium bir iç mekân ve sürüş hissi bekliyorsanız Volkswagen Tiguan; ama güvenilirlik, sağlamlık, uzun ömür, düşük arıza ihtimali ve bakım kolaylığı bekliyorsanız Toyota derim.
Malzeme, konfor, performans olarak kaliteli olabilir ama kesinlikle sorunsuz değiller. İngiltere'de en çok arıza yapan araçlar listesinde her yıl birinci sırada BMW, ikinci sırada Audi var. Mercedes ise ortalama. Türkiye'de en fazla arıza yapan araçlar listesinde birinci sırada BMW, ikinci sırada Volkswagen var. Polo, T-Roc gibi saçma sapan modelleri Türkiye'ye getirip millete itelediler millet sanayiden çıkamıyor.
@niggative ben kendimce yorum yaptim 3. Mercedes araci kullaniyorum ve gayet de memnunum. Diger ulkelerdeki durumu bilemem ama almanyada yasarken zaten tutup orada gecen Japon arabalarini kullanmam da garip olur 😅
Almanya'da durumlar farklı. Kendi halkına en iyi ürünü verip dışarıya kötü ürünleri ihraç ediyorlar. Almanya'da olsam ben de Alman arabasına binerim. Ama Türkiye'de hayatta binmek istemem. Türkiye'de Alman arabaları sahiplerine biniyor 😄