Nereden başlamalıyım, tavsiye eder misiniz yoksa 4 teker yeter mi diyorsunuz?
Not: İstanbul'da yaşıyorum.

Nereden başlamalıyım, tavsiye eder misiniz yoksa 4 teker yeter mi diyorsunuz?
Not: İstanbul'da yaşıyorum.
Doğma büyüme istanbulun merkezi semtinde ikamet ediyorum. Bu şehirde ne araç ne motor ne bisiklet sürülmez. Bunun ayrımını yapabilmek için yurt dışında işlerin nasıl gittiğine bakmak yeterli. Taksi de kullanmıyorum onların da canı cehenneme metro marmaray metrobüs dısına çıkmamaya çalısıyorum mutluyum :D
Onlarda cok zaman alıyor kalabalik dersen adım atılmıyor giderken yoruluyorsun
Kalabalığı doğru. Özellikle iftar saatleri çekilmiyor. Ama genel olarak araç kullanmaktan iyidir. Ben Fatihliyim. İş yerimde burada. Aynı iş yerinden çıkarız arkadaşlarım araçla bayrampaşaya gidene kadar ben metroyla esenlere gidip geliyorum. Onlar hala yolda. Mesela arkadaşlarla görüşürken genelde arabalarını çıkartmayız. Yeri geliyor 45 dakika park yeri arıyorlar. Kaldı ki inan benim metroyla evdne işe gidip gelmem arasında yürüdüğüm yolun 2-3 katını yürüdükleri yere anca park edebiliyorlar falan fıstık. MAsarafı ayrı tarfiği ayrı trafik magandası ayrı yaya magandası ayrı bebek gi isürekli bakım istemesi ayrı cezası ayrı. Böyle iyi. Gürcistan ve Rusya da yaşadım ehliyetim hala yoktur orada yaşadığım süre boyunca araç sürdüm. Ama Türkiye ye geldim yine migdem bulandı.
İşte bunlarda ayrı ayrı ömür tüketiyor.😀 Ben bu sene için istiyorum, tamamen İstanbul'u rahat gezmek için ve motordan da hevesimi almak için tekrar olmayacak bu yaşların diyip gaza geliyorum 😅 ama bunca olumsuz yorumdan sonra korku girdi icime
Ehehe bu senin için bir hayal ise yapılacaklar listende var ise yap can. Hiç kimsenin ne söylediğini umursama yaptığın ey ahlaksızlık olmadıktan sonra. D Eğer bu düşünceyle istiyorsan al dene hevesini alırsın. Bir daha mı gelcez dünyaya. Ama rica ediyorum yavaş ve dikkatli sür. Çok fazla motor kazasından sıkıntılar yaşayan arkadaşlarım oldu ölenler oldu. Yavaş kullanıp dikkatli kullandıktan sonra sorun olmaz.
Evet yapılacaklar listemde var☺️ tedbir bizden takdir Allahtan diyip Ayetel Kürsi'siz çıkmam artık.🤭
HAshfahb tamam o zaman ben onay verdim :D Al dene , baktın sarmıyor satarsın ne olcak sanki..
33 yaş motosiklete başlamak için geç falan değil, tam bilinçli yaş aslında 😌 İstanbul trafiğinde iki teker bazen inanılmaz özgürlük demek. Ama önce iyi bir sürüş eğitimi şart, gazı açmadan teknik öğrenmek lazım 🏍️ Kask mont eldiven tam ekipman işine de ciddi bakmalısın.
Başlangıç için Yamaha MT-25, Honda CB250R ya da scooter tarafta Vespa veya PCX gibi yumuşak modeller düşünebilirsin. Dört teker konfor, iki teker tutku diyeyim sen anla 🔥 Rüzgarı bir kere seversen dönüş zor 😉
Cevap
24Cevap
Ne 2 teker, nede 4 çeker, ikiside para yer, en akıllı insan taban teper, memur olan akbille seyahat eder, fakir olan otostop çeker 😂
Hocam sen bizi yollarda harcatacaksın😀
Yollar yürümekle aşınmazda, aşılmazda sende haklısın.
Mini Scooter ile başla sonra istersen maxi alırsın. İstanbul trafiği için çok bile
Olursa 125 cc olur zaten baslangic olarak
👍💪💪
İstanbul'da motor kullanmak intihara eş değer bir eylem bence
Ölüm herkese ayni mesafede degil mi
Elbette öyle ama motor kullanımında risk faktörü yüksek sen konuyu kader anlamında ele alıyorsun sanırım ama kadere etki eden yegane eylem kararlarımızdır
Öldürmeyen Allah öldürmez deyip gaza gelmek istiyorum ama sakat kalma riski de insanı bir durup düşündürüyor. Hayirlisi
Bende hep bir nükleer reaktörün etrafında piknik yapmak istemişimdir Allah'a sığınıp
😅ee ama risklerimiz aynı kuvarda değil bence
Kulvarda*
Beni senin haklı çıkarman hoşuma gitti doğrusu 👍🤣😋
Deli ya😂😀🤣
Akılli olupta dünyanın kahrınımı çekeyim 😂😋
4 teker yeter bence hiç uğraşma bir arkadaşımı kaybettiim motor kazasında onun o halini görseydin tövbe ederdin bir daha motor kelimesini bile kullanmazdın
Yorumlardan sonra binmeden tövbeye geldim.
Istanbulun neresi ben de istanbuldayim
Avrupa yakasi
Ben de avrupa yakasindayim
olabilir farklı bi zevk motor araba gibi değil 35-40 yaşında başlayanlarda çok antalyada mesela
Kaza illaki yapacaksin, küçük veya büyük. Motosiklet öğrenmenin yazılı olmayan kanunu bu. Ona göre karar al
Dünyaya bir defa geliyoruz
Aynen öyle diyordumda adamlarda hakli risk cok
İlk günden gaza basmazsin sanırım rjrrj
Ya sajat kalırsın ya da ölürsün
Çok iyi cesaret veriyorsunuz.😀
Cesurlar uzun yaşamaz, amaç cesaret vermek değil, senin uzun ve sağlıklı yaşamandır
Düşmanın varsa 1 motor al ver. O kendini oldurtur.
O derece mi diyorsun
Bu rahmetli babamın sözüdür. Haklılık payı ise %100 dur. Çünkü ufak olması kurallara uymayı engeller ve atalardan giderken çoğu araç altında kalir
Araba gibi anlık dikkatsizliği dikkat dağınıklığıni affetmez.
Yorumlardan sonra var olan hevesimde söndü zaten
Amacım asla hevesini söndürmek değildi. Kaldı ki alıp kullanmanı isterim. Benim gibi hevesli birini bulupta beraber hareket edip dünya turuna çıkarsan işte o sana büyük bir zevk verir.
Öyle bir hayalim yok. İstanbul içini gezmek için kolaylık olsaydi bile yeterdi:)
Motorlar için özel bir düzenleme olmadikca İst gibi büyük şehirlerde trafik içinde kullanmak hayati riski artırır. Uzun yolda gezmek daha zevklidir.
Haklısın..
Boş ver kim vurduya gidersin
Evet bundan da endise ediyorum.
Evet bunun zevki bir başka
Kaç yıldır kullanıyordunuz?
gel beraber takılalım tecrübe olur
Arka koltukla başlaya bilirsin diyorsun mantıklı🤣
İstanbul'da mı yaşıyorsun sen de?
Avrupa yakasi😀
Hmm 15-20 mesafedeyim ben de
15 20 dk*
Hic yapmadim😅 ama isim duserse sana yazarim
Yorumlardan sonra hevesim uçtu gitti
Şenlik bir şey demedim ya, genel gelen yorumları kastettim. Bende surme potansiyeli var her turlu aleti cabuk kavrama gibi bir yapim var o konuda sorun cekmem gibi
Şenlik ne ya😀 Senlik*
Peki 125 cc yeterli oluyor mu
Seninki kaç cc?
Önce ehliyetten başla derim
B sinifi ehliyetle 125 cc kadar kullana biliyorum.
Alacağın motor o cc de ise o zaman motor sürmesini öğren
kırktan sonra da oluşuyor o heves
Evet mantıklı yaşı yok bu işin
Hayatı seviyorsan binme..
almalısın İstanbul'da işine yarar
Bilmiyorum motor kullanan kızlar ezik bence
O nie ya
Çok gereksiz BK yolunda ölmek demek gibi bir sey
Ulaşım aracı sonucta eziklikle ne alakasi var o zaman erkeklerde ezik onlarin 9 cani mi var
Onlar da ezik tabiki araba varkenotor ne mk
50 CC motor al bitane madem ya da elektrikli al onla git gel benim gıcık olduğum büyük motora binen ezikler
Hı anladım😀 sen şu kedi kizlari diyorsun erkeklere hava atan😀
Bilmiyorum orası sana bağlı istersen Pokemon gibi kostüm giy ama ölüm tehlikesi olan şeylerden uzak dur özellikle BK yolunda olanlardan burada sana babanın sana söylemesi gerektiğini söylüyorum aslında
Ne düşündün bilmiyorum ama farklı emellerim yok motor kullanmakta. Yapilacak listemde var o kadar
Ehliyetin var mı
B var
50 ilk bir yere kadar ara. Sıkıstırınca kacabilmek önemli bence 50cclikle başla ehliyetini al ama daha yüksek CC bişey alırsın
Tehlikeli , değil
Eyvallah:)
Sürebiliyor musun
Arkaya bile hic binmedim desem😅
Öğretelim sana
Öğrenmede sorun yasayacagimi dusunmuyorum zaten karar verirsem ozel derste alirim kafama gore cikmam
50 cc likten başla
50 mi🤣
4 teker yeter :)
Öyle mi dersin😒
Benim için kesinlikle :)
Cok heves eder binmek istersem trafiğe kapalı alan veya pistte surat için guzel
Fakat trafikte şu an motorsikletlilerin yaptığı ihlal acele ve dengesizlikleri düşünülürse motor süreçlerin hergun sevdikleri ile vedalasmalari lazim
Ben de tamamen şehir içi İstanbul'u gezmek için istiyordum.
:))))) dusunce olarak guzel
Uygulama da ise bir taraf iki teker diğer taraf 4 kollu
Tehlikeli
Mantıklı
Scooter mi kullaniyorsun
Yoo hi arka koltuk denememde yok o derece uzağım 2 tekere
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?