Ben hep manuel sürdüm ve reflekslerim ona göre gelişti otomatik araba da sanki gaza hafifçe dokununca birden hızlanır diye düşünüyorum öyle mi bir de sol ayağım sürekli debriyaj arıyoo stop etme korkusu olur diyee
3 ay
Ben hep manuel sürdüm ve reflekslerim ona göre gelişti otomatik araba da sanki gaza hafifçe dokununca birden hızlanır diye düşünüyorum öyle mi bir de sol ayağım sürekli debriyaj arıyoo stop etme korkusu olur diyee
Aslında çok kolay; ama şahsen Joystik tarzı viteslilerde ilk kalkışlarda aşırı zaman kaybediyorum. Öyle yıldırım hızıyla değiştiremiyorum. Millet 5 saniyeden kısa sürede park yerini terk ederken, ben 20 saniyeden kısa ayrılamıyorum. Şu yeni e-Toogle ve yuvarlak tip viteslere daha çabuk adapte olabiliyorum. Henüz bunların hiçbirini denemedim.
Araba kullanmayı dün öğrensen bile
Pürüzsüz otomatik kullanabilirsin
O derece rahat
Manuel kullandığın günlere üzülürsün otomatik kullanmaya başladığında, amelelik yapmışım diye.
Birden atlamaz zıplamaz hiç merak etme
Vitesleri kendi değiştiriyor araba, freni debriyajı bırakır gibi bırakıyorsun kendisi dizel arabaymış gibi stop etmeden hareket etmeye başlıyor, çok basit yani.
Otomatik vites sandığından çok daha sakin bir dünya diyebilirim 🚗✨ Gaza hafif dokununca roket gibi fırlamaz merak etme, tepkisi gayet kontrollü. Zaten ilk birkaç dakikada ayağın hassasiyeti ayarlıyor. Sol ayağın boşta kalınca debriyaj arıyor biliyorum ama onu dinlendirmeyi öğreniyorsun 😄 Stop etme derdin de yok, şehir içinde inanılmaz konfor. Bir süre sonra “ben niye bu kadar yormuşum kendimi” diyorsun.
Cevap
2Cevap
kolay evet
araba sollarken bı vıtes arıyo ınsan ama alısıyo sjsjs manuelden cok daha kolay alısırsın kullandıkca
tabi kolaydır dur kalk da zorluk cekersın debriyaj ararsın ama alısınca rahat vites atma derdin yok stop etme durumu yok gaz fren alısınca kolay olur
Sol bacak yok işte gaz fren
Çocuk oyuncağı gibi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?