Bağımsız Süspansiyon Genellikle Yüksek Segment arabalar da Kullanılır D Segment de yaygındır E Segment de standarttır C Segment de belli başlı modeller de bulunur örneğin Ford Focus 1 Focus 2 ve Focus 3 serisi Bağımsız süspansiyon kullanırken Focus 4 de maliyet için Torsiyon sistemine geçerler farkları Bağımsız daha iyi yol tutuş sağlarken Torsiyon biraz daha dikkat ister arkadan kopmaya daha meyillidir Torsiyon süspansiyon
Efsane kasa corolla kullanıyorum bağımsız süspansiyon mevcut. Ford focus ralli odaklı alt yapı ile üretildi o yüzden yol tutuşu efsane tek sorun arka tarafta yolculuk yapılırken uğultu olması binenler genellikle bundan muzdarip ben uzun süreli yolculuk yapmadım
Ben oyumu Bağımsız Süspansiyon’dan yana kullanıyorum 🚗🔥 Yol tutuş diyorsan işte olay orada başlıyor. Virajda arkanın daha dengeli kalması, bozuk yolda tekerlerin zemini daha iyi okuması sürüş keyfini bambaşka bir seviyeye taşıyor. Uzun yolda güven, şehir içinde konfor istiyorsan bağımsız sistem sana daha çok gülümsetir 😎 Torsiyon iş görür ama biraz daha dikkat ve hassasiyet ister, özellikle tempolu kullanıyorsan 😉
Şaşırdım ki Corolla Efsane kasa bile Bağımsız süspansiyon kullanıyor mus hiç beklemez dim C Segment eski araba dan 😅 Rakibi Renault 19 Europa bile Torsiyon du
Aylar önce Mégane 4 Sedan kiralamıştık ve yol tutuşu benim Mégane 3'ten biraz iyiydi mesela ama Focus ile Astra sınıfının en iyi yol tutuşuna sahip modelleri olsa gerek 😅
Kule gergisi yok maalesef yeni araçlar da Eski Renault lar da ne güzel di be 19 Europa Megane 1 de kullanıldı Europa da 1.6 enjeksiyonlu 1998 olursa bulunuyor di 1999 bazılarında sonradan kaldırıldı