Benim 1.6 Z16XE Ecotec Motor 100 HP Güç 150 Nm Tork Vectra C Bu motor düz yolda vites devir oranları kısa olduğundan çekişi başarılı fakat çok dik yokuşlarda fazla yükte çekişten düşüyor biraz doğal olarak
Arabanız kaç motor performansın dan memnun musunuz?
Arabam 1,25 (kısacası 1,2) motor. Tek başıma yakın zaman önce dik rampalara çıktım, 3. vites 60 'la 1,6 Tofaş Doğan gibi çıkıyor. Henüz 2 ve üstü kişilerle dik rampa testi yapmadım. Düz yollarda performansı iyidir. Hele Eskişehir-Kütahya gidiş dönüş 500 liralık (çeyrek depo) benzin yakıyor.
Z16XE candır ya 😄 1.6 100 hp bu kasa Vectra C için tam “iş görür ama uçmaz” motoru diyebiliriz 🚗
Düz yolda devirli kullanınca gayet keyifli, ara hızlanmaları da fena değil. Ama dediğin gibi araç ağır, hele ki doluyken dik yokuşlarda tork yetmeyince bayılması çok normal 😅
Ben kendi arabamda motor-performans dengesinden memnunum ama mucize de beklemiyorum. Seninkinin durumu gayet sağlıklı görünüyor bu arada, temiz duruyor 🙌🏻✨
1.5 DCI Renault un ödüllü motoru zaten 😅 Clio dan tut Kangoo Laguna Latitude Talisman kadar kullanıldı ömürlük Dizel motor Renault Mercedes e bile motor satıyor mus
Gerçekten güçlü ve süper bir motor ama sabahları ilk marşta titreme oluyor en nihayetinde mazotla çalıştığı için dizel motorlarda normal bir durum Amcamda 2017 model Kangoo var kullanmıştım benim Mégane III ile birebir aynı motora sahip Diğer amcamda ise Dacia Logan Phase 2 var onun ise 5 vitesli ve hatırladığım kadarıyla beygiri biraz düşüktü
Vectra da dana gibi 😂 Debriyajla çok zor kaldırmak gaz istiyor yoksa stop ediyor 150 torka 1300 Kg ağırlık normal boş ağırlığı 1285 Kg geçiyor fakat dolu iken o ağırlık da olmuyor
Vectra çok hantal araba ve üstüne motoru da zayıf kalınca stop etmesi de kaçınılmaz oluyor demek 😅 Mégane'ı debriyajla gaz vermeden rahatça kaldırıyorum da, kullanmış olduğum 2025 model Ford Transit'lerin yokuş yukarı bile gaz vermeden yavaşça debriyajdan çekerek rahatça kalktığını biliyor muydun? 😂
Hangi model Opel bu Motorun Yağ yakma sorunu kronik bir de Bu Vectra C kasalar da Beyin Arızası kronik maalesef ki Opel mühendisinin canım hiç beyin motorun yanına monte edilir mi
Motor yağı kapak sorunu mu dersin, yağ yakma mı dersin, ani ısınma mı dersin, genleşme kabındaki suyu çölde serap gormüş bedevi gibi içmesi mi dersin, radyatör hortumu patlaması mi dersin, conta yakması mı, krank çatlaması mı? Saymakla bitmiyor. Astra 1.6 16V var bende ama Toyota almayı düşünüyorum.
Eski Opeller Maalesef ki Elektronik olarak iyi değiller sırf maliyet kısmak için elektroniğe önem vermediler en sorunsuz olanı bence Vectra A ve Astra F