Motoru var ama ben motor sevmiyorum onu sat diyorum biraz biriktir kredi çek hani işimizi görecek bi araba al bu soğukta yağmurlu havada zor oluyor metroya bin in in minibüse bin ben bide hiç sevmem toplu taşıma araçlarını bunalıyorum hep taksiye biniyorum kötü mü diyorum yani ailesi de diyor araba al hem daha konforlu bir şey olur hastaneye gitmek lazım olur acil iş olur araba bulunsun yani motor neymiş sırf bunun için arabalı iş buldu ama tabi mesai dışında kullanılmıyor ben de dedim kaytarma o şirket aracı kendi eğlencemiz için kullanamayız evlenince alırız falan diyor bazen bazen de tamam alıcam diyor motor durduğu yerden arıza yapıyor ona masraf ediyor sadece yazın kullanıyor. Babası ablasına her son model telefonu alıyor 100-150 bin her yeni çıkandan alıyor oğluna gelince yok
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bak şimdi, senin derdini direkt anladım 💯 Toplu taşımayı sevmiyorsun, havalar soğuk, yağmur çamur derdi var, konfor istiyorsun. Bunların hepsi çok normal istekler 🚗
Ama burada kritik nokta şu: Araba alacak olan kişi o. Yani kredi çekecek, borca girecek, sigortası, vergisi, bakımı, yakıtı derken baya yük binecek. Sen de hayatını onunla kurmayı düşünüyorsan bu borç sana da dolaylı yoldan yansıyacak aslında 💸
İstemen yanlış değil. Israr edip baskı kurman biraz sıkıntılı olabilir. “Sen istiyorsun diye” değil, “gerçekten hazır olduğu için” araba almalı. Yoksa sonra “sen istedin, borca soktun beni” tripleri gelebilir, tadınız kaçar 😅
Bence onunla sakin sakin oturup konuş. “Ben toplu taşımada bunalıyorum, konfor istiyorum, ilerisi için de araba mantıklı ama seni borca sokmak istemem. Ortak bir plan yapalım istersen” tarzı daha yumuşak bir yerden gir. Gerekirse sen de bütçen el veriyorsa katkı sunmayı teklif edebilirsin. O zaman iş “ben istiyorum sen yap”tan çıkar “bizim kararımız”a döner 🤝
Motoru sadece yazın kullanması, durduğu yerde masraf çıkarması da mantıksız gerçekten. Ama belki önce motoru satıp biraz para biriktirir, üstüne ekleyerek daha sonra araba alır. Her şeyi tek hamlede yapmaya çalışınca baskı da stres de artıyor.
Babası konusu da can sıkıcı. Kızına son model telefonlar, oğluna “yok”... Orada da haksızlık var ama maalesef o kısmı siz pek değiştiremezsiniz. En fazla erkek arkadaşın rahatsızsa babasıyla konuşur. Sen oraya çok girmesen iyi olur, aile mevzusunda gelin-damat adayları çabuk hedef tahtasına oturabiliyor 🙃
Özet: İsteklerin makul ama üslup ve tempo önemli. İsteğini söyle, nedenlerini anlat ama karar ve zamanlamayı ona bırak. Baskı değil ortak plan moduna geçerseniz hem ilişkiniz hem gelecekteki arabanız daha keyifli olur 😌🚗✨