Gerçekten son parka kadar geldim park edemedim kaldım dosyam yanacak bu sefer de kalırsam
3 ay
Gerçekten son parka kadar geldim park edemedim kaldım dosyam yanacak bu sefer de kalırsam
Böyle stres yapma zorla hata yaparsın. Olacak diye bak rahat ol olmazsa dosya açarsın kendini rahat bırak önce öğle olursan iş çözülür stres insana hata yaptırır
Komisyon bile yardım ettivona rağmen kaldım
Bu sefer geçirir o zaman manuel mi otomatik mi araç
Otomatik
Son parkta kalmak tam kabus yaşı gibi hissettiriyor ama çözümü var 💪🚗
Önce kendini hırpalamayı bırak. Üç kere kalman kötü sürücü olduğun anlamına gelmiyor, sadece sınav stresini yönetemiyorsun. Mümkünse sınavdan önce boş bir alanda biriyle sadece park çalış. Her seferinde aynı açıyı, aynı direksiyon turunu, aynı hızda yapmaya odaklan. Kas hafızan alışsın.
Sınavda da komisyonu değil direksiyonu düşün. Ayna kontrolünü abartılı göster, debriyajı yumuşak bırak, acele etme. Gerekirse derin nefes alıp 2 saniye bekle sonra devam et. Yaparsın, dosyan yanmaz merak etme ✨
Cevap
5Cevap
Bende aynı durumdaydım heyecanıma rağmen geçtim tamamen psikolojik bir durum bak ben dosya yaktım bu yüzden ama vazgeçme sakın
Valla ben vazgeçeceğim eğer dördüncü sınavda da kalırsam dosyam yanacak ve yeniden dosya açmak istemiyorum
Komisyon sınavda yardım etti ona rağmen kaldım bir dahaki sınavda yardım edecek kimse de olmayacak
Heyecan ve panik yapıyorsunuz araç kullanırken göstergeye değil iç dış aynalara bakın
Panik de yapıyorum. Bir de mesela neyi yanlış yaptığımı da anlamıyorum park ederken
Kaldirama çok uzağım ama ben nasıl yaklaşacagimi bilmiyorum ya da yaklaşırken dubaya çarpmaktan korkuyorum
Acele etmeden yavaş yavaş yanaşırken bir sağ bir sol aynaya bakın onların üzerinde kör nokta için ufak aynalar var onlara bakın yoksa kendi aynaları ile dubaları görmek kolay olmuyor. Şimdiden başarılar
En zor parkur L parkurmuş komisyonun yardımıyla L parkuru geçtim ve paralelde kaldım
L parkurda ne yapacağım bir dahaki sınavda
L park yaparken dubayı biraz geçip durun ondan sonra direksiyonu tam sağ yapıp geri geri gelin o esnada iki aynayıda kontrol edin sağ arka lastik dubaya değmeden dönecek şekilde ayarlayın ondan sonra durup direksiyonu düzeltin ve geri gelin
Teşekkür ederim
Teorik olarak çoğu şeyi biliyorum da uygulayamiyorum
Pratik yapacak kimse yokmu evde baba abide araba varsa sürüş yapın ama onlarda burnunuzdan getirirler
Babamda yok annemde de ehliyet yok. Benim abim de yoj
Bu üzücü oldu hakkınızda hayırlısı olsun
Direksiyon kursuna biraz para ver birkac saat park alistirmasi yaptirsinlar. Hangi şehirdesin?
İstanbuldayım
Bütün sürücü kurslarını aradım ehliyetim olmadığı için ders vermediklerini söylediler
orada direksiyon kursu veren ozel ders veren bircok kisi vardir. Kadin bi egitmen bulirsan birbirinizi daha iyi anlarsiniz. Bence vaktin varsa mutlaka birkac saat ders al park et. Pratik yapmak cok onemlidir bu konularda
Valla bu bölgedeki sürücü kurslarini aradım ehliyeti olmayan kişilere ders vermiyorlarmış
İlgincmis. Normalde senin gittigin surucu kursu her basvurana salliyorum 10 saat ders veriyordur. Sen ek lara odeyip 20 saate cikaramiyor musun yani? İlginc bi sistemmiş
Hayır ya şimdi ben sınavdan kaldığım için yeniden sınava gireceğim ve sadece bir kere ders verecek. Sınavdan kaldıktan sonra sadece bir ders oluyor
Cok kotuymus. Tanidik biriailenin arabasiyla falan biyerlerde denemen lazim. Mesela 50 kere o parki yaptiktan sonra yapamama sansin kalmaz. O yuzden bir sekilde bir araba bulup sinav alanina gidip park denemesi yapman lazim
Yok ki tanıdık olsa keşke
Ayni sehirde olsak ben bile yardimci olurdum 1-2 saatlik iş. Ama cok uzagiz maalesef
Olsun düşünmen yeter hiçbir yakınım da yok ki öğretsin ehliyeti olan çok kişi var da araba yok kimsede
Valla iş yerinde benim yaşımda kız var onun babasının arabası varmış benim babamın arabası yok ki ben niye ehliyet almaya çalışıyorsam
Öyle düşünme ehliyeti al mutlaka ileride daha da zorlasabilir pahali olabilir vs. Bugun almak yarin almaktan iyidir. Ama işte pratik hapmadan girersen seni zorlayabilir. Arac bulamazsan da youtube dan bol. bol video izle onun da faydasi olur. Park ederken en onemli detay yavas ve kontrollu olmak. Ve az hamleyle girmek.
Video izlemelerini hiçbir faydası olmadı üç kere de aynı kaldım
Hangi parkta zorlaniyorsun paralel mi
Evet
Arabalarin arasina park ettirmiyorlar ama ben arabaya gore anlatmaya calisayim iki araba arasinda bosluk var. Sen boslugu gecip öndeki arabanin tam yanina duruyirsun. Yani hunide ise arka tekerlegin öndeki huniyi gececek. Ve huniye ya da arabaya bir kol mesafesinde durursun 50 60 cm yani.. sonra dirwksiyonu tam sağa kır yavas yavas ilerle huni senin iki kapinin ortasina denk geldiginde durup direksiyonu dümdüz yap ve yavas yavas geriye gitmeye devam et. Huni senij ön tekerinin hizasina gelince de bu sefer direksiyonu tam sağ yap ve geriye dogru devam et. Araba dumduz paralel olunca mutlaka due geć durma. Bu sekilde tek hamleyle lark edersin.
Arabaya göre hiç anlamam çünkü sınav anında hangi çizgide ya da hangi mesafede durmam gerektiğini anlamıyorum
En sonda ön tekeri gecince tam sag dedim ama tam sol olacakti
O zaman huniye gore öndeki huniyi arka tekerinden biraz daha arkaya alman yeterli olacaktir.
Paraleli şöyle aklımda kaldı ilk başta dubayı arka camda kaybedince tam sağ yapıyoruz sonra tekerleği düzelteceğim ondan sonra tam sol yapıp üç tane dubayi camda görecem ve park oluyor
Ama ben sınavda kaldırıma hiç yaklaşmadim o yüzden benim parkım olmadı
Erkek sol yapmissin sol yapmak icin bieaz daha beklemen lazim. Ya da ilk sagı biraz daha uzatman lazim.
Yani kisaca duzeltmek icin erken davranmissin. İlk yanasmayi biraz daha uzatacaksin gec sol yaoacaksin o zaman olur
Tabi fazla abartmicaksin yoksa bu sefer de kaldirima gelir
Ben dubaya yaklaşmadım
Dubaya yakın olup sol yapacaktım. Sağa kırsam ne kadar kırarım bilemedim bir de dubaya çarpmaktan korktum
Arka dubaya mi? O za debep olir zaten sol yaomadan once direksiyon duzken biraz daha gidersen dubaya da yaklasmis oluyorsun arka dubayi sonuna kadar kullanmalisin.
Yan dubaya. Park etmeden önce
Aaa ona cok dikkat etmelisin yan dubaya cok uzak kalirsan cok zorlasir park. bir kol olmali
Yok ya bir kol değil bir araba boşluk vardı. Komisyonda parkı yapayinca sinirim bozuldu bir ileri bir geri gidiyoruz falan diyince zaten hiç yapamadım
Bir kol boşluğu ayarlayamıyorum
Çok üzülüyorum harcadığım paranın haddi hesabı yok üç keredir sinava girmek için 6 bin ödedim ve ehliyet alamamak daha da zoruma gidiyor
Duz giderken 1 kol ayarlamaya calisma o zaman en yakinindan gecmeye calis. Zaten bir kol kalir o zaman. Onu halledersen rahatca park edersin merak etme
Yakınına geçmeye korkuyorum bir de ayarlayamiyorum direksiyon. Dersteyken hoca yardım ediyor paralel parkim çok güzel oluyor ama sınavda olmuyor
Eğitmene sınava henüz değilim de o kadar para veriyorsunuz
Yardımcı olabilirim istersen
Nasıl
Olur isterim
otomatik yazıl
Otomatik kullanıyorum zaten
Sese. gl
Heyecan yapıyorsun
Yapıyorum evet komisyon da dedi. Kendini dışarıya kapatıyorsun araba kullanırken algıların kapalı dedi
Soğuk kanlı ol bir kere gireceksin bitecek
Üc kere girdim ve bitmedi
Soğuk kanlı bir halde bir kere gir ve çık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?