Marka model
Kilometre
Hata boya değişen tramer
Yürüyen
Sanziman tipi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arabanın değişeni vuruğu çıkığı macunu var mı bakarım, kaza yapmış arabadan uzaklaşırım. Sonra motoru dinlerim, motor bölümüne bakarım sızıntı akıntı yağ izleri falan var mı bakarım. Motoru yıkanmış temizlenmiş arabayı almam. Satıcı arabayı al sat yapıyorsa almam. Gerisi önemsiz.
Galerici ve al satcıdan almama sebebin kâr amacı yaparak satması mı yoksa galericinin saattigi araba temiz olmaz diye düşünmen mi?
Al sat yapan adam piyasadan ucuz arabayı alıp pahalıya kar amaçlı satıp, aracın tüm kusurlarını düşük maliyetle kapatma konusunda ustadır. Arkadaşımın ailesi bu işle uğraşıyorlardı, aracın çürük yerlerini bildiğin kapı köpüğüyle doldurup macunlayıp satıyorlardı. O yüzden güvenmiyorum, aracımı galericiye satmam ve galericiden araba almam.
Motor sağlığı, hasar boya değişen vs, yürüyen aksam sağlığı bunlar en öncelikli. Sonra arabanın km ve en son yaşı. Geçen gün YouTube de izledim 1992 model 34 yaşında yani ama 18.000km ve kapalı yerde muhafaza edilmiş. Tozunu yıkadılar pasta cila ve lastik değişimi sonra içindeki yağların değişimi ile fıstık gibi oldu araba. Onu alırım yani Volvo 240GL diye hatırlıyorum
Benim için ilk bakışta yürüyen ve şanzıman tipi çok kritik ama tek şık seçeceksem yürüyen derim 🚗✨
Babam tamirciydi ya, çocukluktan beri biliyorum; motor, şase, mekanik sağlam değilse marka, boya, yaş falan hikâye oluyor. İyi baktırılmış, sorunsuz yürüyeni buldun mu uzun yolda da kafan rahat olur 😎🛣️
Cevap
10Cevap
Artık elektrikli aldığım için motor tipine bakmıyorum, şanzıman derdi de yok, çünkü elektrikli araçlarda şanzıman yok 😏
Fiyat belrlerken hata boya tramer km etkiler modeli etkiler herkes düşük km ve boyasız olsun ister
İlk olarak motor tipi sonra tramer sonra km yaş. Ama motoru düşük ve zayıf araba ne kadar ucuz olursa olsun binilmek için alınmaz alıp satmak için alirim kısa sürede . O da baya ucuza denk getirmem lazım. O da zor
İkinci el araba alırken en başta arabanın motor durumunu kontrol edin çünkü size en çok masraf çıkaracak şey olur
Hepsi önemli ne almayı düşünüyorsunuz yardımcı olalım
ankete koyduğun seçeneklerin hepsi
Motor yürüyen şanzıman en önemlileri
Hepsine bakman gerekiyor, hepsi çok önemli.
Hasar durumu motor durumu yakıt durumu
motor ve kaporta durumu iyi olması...
Cevap veriyorum hepsi
Araba olması 🙄
@mrtbey38 hayır fake 🙅♀️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?