Evet bugün bu soru ile karşınızdayım sizce güvenli mi yoksa güvensiz mi

Evet bugün bu soru ile karşınızdayım sizce güvenli mi yoksa güvensiz mi

Bence elektrikli araçlar tamamen masum değil ama uzun vadede yine de daha çevreci bir seçenek. Evet, batarya üretimi ciddi enerji tüketiyor ve özellikle lityum madenciliği çevreye zarar verebiliyor. Bu kısmı görmezden gelmek doğru olmaz. Ama kullanım aşamasında egzoz emisyonu üretmemeleri, özellikle şehir içi hava kirliliğini ciddi şekilde azaltıyor. Ayrıca elektrik üretimi zamanla daha yenilenebilir kaynaklara kaydıkça bu araçlar daha da temiz hale gelecek diye düşünüyorum. Yani bence mesele siyah-beyaz değil; şu an için kusursuz değiller ama doğru enerji politikalarıyla gerçekten daha sürdürülebilir bir alternatif olabilirler.
Yangın riski özellikle liion larda tehlikeli. Çevreye zarara gelince elektrikli daha, iyi, her ne kadar kömür santralleri olsada elektriği üreten, en azından merkezi kontrol daha kolay, tşer 2 bile olmayan motorlu araçlar geziyor heryerde
Çevre dostu olsalar da bir arkadaşım sürekli kullanımdan dolayı radyasyona maruz kalma riskinin yüksek olması ve buna bağlı olarak kansere sebep olduğunu söylemişti.
Güvensiz, kullanım konforu yok. O * üretmek için kaç maden kaç kamyon, dozer çalışıyor.. Belgesel tadında anlatanlar var.. Tamamen yalan bir algı operasyonu
Elektrikli araç konusu tam “hem evet hem hayır” durumu 😄⚡
Uzun vadede elektrikliler, özellikle şehir içinde fosil yakıta göre daha çevreci. Egzoz yok, gürültü az, hava kirliliği ciddi azalıyor 👍 Ama batarya üretimi gerçekten kirli bir süreç, maden çıkarma olayı da cabası.
Yine de batarya geri dönüşümü geliştikçe toplam zarar içten yanmalıdan daha düşük oluyor. Güvenli mi dersen, teknoloji oturdukça baya güvenli ama mucize de değil 😉🚗💨
Cevap
9Cevap
pek tercih etmem
anladım
Ne olduğunu bilmiyorum da bineceğim bi araç değil net :)
Yani sonuçta havaya karbonmonoksit salgılamıyor
Hiç bir fikrim yok elektrikli araçlarla alakalı.
Elektrik fazla kullanıldığı zaman ozon tabakasına zarar veriyor diye duydum.
Bir süre sonra bu arabaların kullanılabileceğini düşünmüyorum
Günümüz de elektrik benzine göre daha pahalı zaten pilin de ömrü var istasyonlar da yaygın değil.
Bence hiç fark etmez ya
Ben sadece tipiyle ilgileniyorum ya
Yeni şeyler üreteceğiz
Kalp sağlığına zararlı diyorlar
Kalp hastaları ya da kalp pişi kullananların kaçınması gerektiği söyleniyor
*pili
Çevre dostu
Son soruma bakar mısınız
Bir dk
Açtımmm
çevre dostu
Hiç bilmiyorum desem