75hp 1.5 clio joy 750 lira
90hp 1.5 clio icon 850 lira
Aradaki 100 lira farka değer mi sizce?(km, degisen tramer vs kalan her seyleri ayni)
Arabadan cok yuksek performans beklmeiyorum ama bana sabir da cektirmesin isterim tabiiki.
75hp 1.5 clio joy 750 lira
90hp 1.5 clio icon 850 lira
Aradaki 100 lira farka değer mi sizce?(km, degisen tramer vs kalan her seyleri ayni)
Arabadan cok yuksek performans beklmeiyorum ama bana sabir da cektirmesin isterim tabiiki.
Attığın araca baktım. 1,5 dizel 75 beygir 200 torkmuş.
Yokuşta tork önemlidir araçta B segment araç içinde 200 tork yeterlidir. Yokuşta bayılmaz ama aşırı performans bekleme standart araç sonuçta 75 beygir sadece biraz düşük hızlanma açısından minimum 90 beygir olsa daha iyi olurmuş.
Peki 2014 1.4 crdi jump paket i20 ile 1.5 tdi clio joy'ların arasinda yaklasik 50-60 bin lira oynuyor. i20nin hem torku 220 hem de beygiri 90 hp. Buna ragmen yine de 50-60 daha fazla ver clio al der misin yoksa i20 al mı dersin?
Ben Kia Rio 1,4 crdi 90 hp 220 tork kullanıyorum. Gayet memnunum yalnız benim araç manuel vites otomatik istemiyorum.
Bunu yazmamın sebebi Hyundai i20 ile Kia Rio aynı firmanın aracıdır. Arçelik ve beko gibi düşünebilirsin. Ehliyet kursunda 2015 model dizel Hyundai i20 kullanmıştım. Kasası çok şık güzel araçtır. Clio modellerini oldum olası sevmiyorum. Alacaksan Kore aracı al yalnız 2015 ya da 2016 i20 modellerine bak. Yanılmıyorsam 2014 kasası daha ufak ve gösterişsizdi. 2015 kasası daha güzeldir Hyundai i20 nin..
Ben de manuel alacağım hic otomatik bakmadım daha çünkü bütçem cok yuksek değil , sirf otomatik olsun diye daha düşük model araç almak istemiyorum.
2015-2016 modele baktigimda 850den basliyor 😅 2014 i20ler 700 civarinda. Ilk arabam olaacak bu arada cok gosteris beklemyrum. Sadece masraf acmasin basimi ağrıtmasın ve satarken kolay gitsin
İlk aracın ise bir süre acemiliği alacağın araçta atıp sonra biraz ustalaşınca ve bütçeyi toparladığında daha üst bir şeye geçersin. Acemilikte hangi aracı alırsan al götürür seni benim ilk aracım Opel corsa benzinli 1,2 motor 85 beygir 115 tork 2010 modeldi. Torktan dolayı rampalarda kağnı gibi gidiyordum. Bir yıl sonra değiştirmek zorunda kalmıştım.
Her araç masraf çıkarır. Burada, önemli olan yılı, periyodik bakımlara zamanında girip girmediği, kilometresi ve süren kişilerin ne derece araçla ilgilendiğidir. Zamanla birçok parça değişiyor araçta mesela ben geçen sene V kayışı ile ön amortisör takoz ve bilyalarını değiştirdim. Bu sene ise direksiyon kutusu değişti ve bu kutu maliyetli bir ürün ayrıca geçen ay ön fren disk ve balatalar değişti. Mart ayında da arka fren disk ve balataları yenileyeceğim. Araç işi böyle maalesef :)
Anladım çok teşekkür ederim görüşlerin için
Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun. 👋
75 beygir araç yokuşlarda zorlanır, özellikle yokuşa girerken motor uygun devirde olmaz ve vites küçültmezsen yokuşuna göre baya yavaşlayabilir. Çok yokuşu olan bir semtte yaşıyorsan bence 100 bin farka değer, ama öyle bir yerde yaşamıyorsan yılda 5-10 kez yokuşta yavaş gitmesin diye 100 bin fark verilir mi bilemedim.
Peki cliodan vazgeçip 1.4 dizel 90hp i20ye yonelsem nasil olur?
Mantıklı, iyi araçtır i20. Dizel aracın biraz gürültüsü olur ama az yakar, yokuşta düzlükte iyi gider
Alirsam inşallah İlk arabam olarak alacsgim o yuzden ufak tefek seylere takilma lüksüm yok. Clionun piyasasi daha canli oldugu icin ve 1.5 odullu motor dedikleri icin clioya yonelmistim ama i.20 butceme daha uygun olacak muhtmeeln. Yorumlarin icin tesekkur ederim
Clio'nun piyasası daha iyi evet, özellikle gençlerin çok sevdiği bir araç. Ama i20'nin de piyasası iyidir, ikinci elde satması kolaydır. Çevrenizden güvendiğiniz insanlara sorun mutlaka. Bir de iki aracı canlı şekilde inceleme fırsatı olmadıysa inceleyin, hatta ufak bir test sürüşü yapın. İçinize sinen ve bu araç bana göre dediğinizi tercih edersiniz.
İnşallah en doğru aracı bulursunuz. Allah kazasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.
Amin cok tesekkur ederim🙏🙏
75 hp Clio yokuşta ve sollamada iş görür ama “acelem yok” modundaysan 😉 Gazı biraz önceden açman gerekir, çok dolu arabada bayılabilir.
Aradaki 100 lira fark bence kesinlikle 90 hp’ye değer 🔥 Hem daha rahat sollarsın hem de uzun yolda yüzün güler. İmkanın varsa 90 hp Icon’u seç derim, üzmez seni 🚗💨
Cevap
8Cevap
Sadece güç olarak değil donanım olarak bile değer ki güç olarak da farkı hissedilir. Dizel oldukları için ikiside yokuşta sıkıntı yaratmaz ama 75 lik düz yolda hantal kalır sollamada
Peki cliodan vazgeçip 1.4 dizel 90hp i20ye yonelsem nasil olur?
Aynı segment aralarında bir fark yok alabilirsin
Tesekkurler
1.5 clio ya da başka bir araç 75 hp olmaz. o 1.0 sce olmasın. cliolar da 1.5 dizel yani dci oluyor.
Yokuş kalkış desteği var mı. İconda. Joy ztn boş paket. İkondada yok diye biliyorum
Joy'da hiz sabitleme yokus kalkis start stop falan var
Degisen de yok boya da yok
Sollam a falan hayırdır yan kesici misin nesin
Zorlar tabi, araba dediğin en az 2.5 motor olacak
Bende 90 HP 1.5 var memnunum satabilirim sana
90 hp al. Daha iyi.👍
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?