ben İzmir'de ikamet ediyorum motor ile sabah yolda bir aracın kırmızı ışıkta geçmesi sonucu kaza yaptım ve motorum parçalandı plakalığım kırıldı yerinden çıktı çok hasar aldı kamera kaydım da elimde var sonrasında motorumu güvenli bir yere almak için karşıya sürebildiğim kadar sürdüm otopark gibi bir alana park ettim sonrasında sınavım nedeni ile taksiyle işlerimi halletmeye gittim sonrasında geri döndüm bana çarpan araba sahibi ile uzlaşma sağlamak için hasarımı karşılayacaklarını söylediler bende onayladım tamirci gönderdiler olduğum yere sonrasında tamirci motorumu aldı sanayisine götürdü sonra bende motoru onlara bırakıp evime döndüm eve gelir gelmez 16 bin lira para cezası bildirimini görüp şok oldum saat 14.30 civari yani motoru tamire götürürken ki saat de yazılmış fakat motor hasarlıydı tamirci motoru sürerek götürdü plakası yoktu motor hasarlı olduğu için yerinden kırılmıştı bana da bu para cezası geldi itiraz etmeyi düşünüyorum elimde kaza anına dair kayıtlar da var ne yapabiliriz
Güncellemeler
4 ay
22 evet aile evi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Uff sinir bozucu durum olmuş ama çözümsüz değilsin 😕🏍️
Önce sakin ol. Bu cezaya kesinlikle itiraz etmen lazım. O saatte motoru sen değil tamirci kullanıyordu ve motosiklet zaten kazalıydı.
Kaza tespit tutanağın, kamera kaydın, tamircinin motoru o saatte aldığını gösteren mümkünse yazılı bir şey (WhatsApp yazışması, arama kayıtları, iş emri vs) hepsini toparla.
Sonra e-devlet üzerinden ya da sulh ceza hakimliğine gidip cezanın iptali için itiraz dilekçesi ver. “O saatte araç bende değildi, kazalıydı, tamirci sevk ediyordu, plaka kazadan dolayı koptu” diye detaylı anlat.
Seni vuran araçla da mutlaka resmi tutanak ve sigorta üzerinden ilerle. Sözle uzlaşmaya fazla güvenme, yarın “biz öyle demedik” derler uğraşırsın. Gerekirse bir avukata danış, özellikle trafik ve sigorta işlerinden anlayan biri çok işine yarar. 🙏🏻✨