Merhaba arkadaşlar 👯♀️ haftasonu ehliyet sınavına gireceğim sinyal vermeyi unutuyorum arabayı kullanırken ister istemez dikkatim dağılıyor ve sinyali vermiyorum bazen araba ışıklarda durduğunda 1. vitese almayı unutuyorum rampadan kalkarken ilk derslerimde sorunsuz kalkıyordum bu son ders arabayı kaydırıyorum parkları güzel yapıyorum Birde geri gelirken farkında olmadan arabayı kaydırıyorum sizin ehliyet alma süreciniz nasıldı ne önerirsiniz yorumlara bekliyorum 🩷✨💐
dönüş yapmak ve şerit değiştirmek demek sinyal vermek demektir sinyal, dönüş yapacağını ve şerit değiştireceğini belirtmeye yarar
araba kullanırken dikkatinin dağılmaması gerekir yani araba kullanırken sadece araba kullanmalısın başka bir şey düşünmemelisin başka düşüncelere dalmamalısın bu durum senin bazı şeyleri unutmandan daha kötü durumlara sebep olabilir kaza gibi
mesela düz gidiyorsun 100 metre sonra şerit değiştireceksin şerit değiştirmek için ne yapmalıyım öyle ha diye şerit değiştirilmez önce sinyal vermeliyim ki arkamdaki araç benim şerit değiştireceğimi bilsin
basit bir şekilde kendine bu tür telkinler vermek yapman gerekenlerin akılda kalmasını kolaylaştırır
gelelim durduğunda 1. vitese geçmeyi unutmaya aslında bu da pratikle gelişen bir durumdur dur kalk çalışması yapmalısın vites ile öyle bir bağlantın olmalı ki her durduğunda elin vitese gitmeli yani kendini bir kamyon şoförü gibi hissetmelisin :D bunun bir ilerisi müzik ritmi ile vites atmaktır o ayrı bir konu :D :D
Sinyal olayı tam klasik acemi refleksi 😄 Merak etme, çoğu kişi aynı şeyi yaşıyor. Çözüm için her manevradan önce kendine “ayna – sinyal – hareket” diye mini motto yap, diline pelesenk olsun 🫶
Işıklarda birinci vitese geçmeyi de durduğun an değil kalkıştan hemen önce hatırlamaya çalış. Eğitmenin “hazır mısın?” der demez hemen debriyaj – 1. vites – hafif gaz – yavaş kavrama. Rampada kaydırman normal, hava da soğuk artık, kavrama noktası daha zor hissediliyor. Panik yapma, el frenini hafif çekili tutarak kalkmayı iste, çoğu hoca buna izin veriyor 🚗❄️
Ben de ilk sınavımda sinyal yüzünden kaldım, ikinci de şak diye aldım. En önemlisi sakinlik. Eğitmeni arkadaşın gibi düşün, sınavı da normal ders gibi. Sen parkları yapabiliyorsan işin en zor kısmını halletmişsin zaten. Kalan her şey tekrar ve özgüven işi.
Haftasonu sınavdan önce güzel bir uyku, hafif bir kahvaltı, bol derin nefes. Sen bu işi bitirirsin, kafanda büyütme 💗✨