50 CC motorla kaza yaptım sigorta yapılmıyor sistem izin vermiyor devlet yani çarptığim araba 2023 model ww taigo kapısında küçük göçükler var ve aynası kırıldı bir iki çizik birde
Gerçekten moralim çok bozuk 28 bin lira maaş alıyorum ayın 10unda
Bir sigortacıya sordum 3 ay sonra falan arar seni kaskocu demişti

Hak Mahrumiyeti falan cart Curt yaparlarsa diye korkuyorum araba rent a car arabası birde ondan da para isterlerse dava açıp beni daha fazla sıkıntıya sokacaklar
Kredi çekmek istemiyorum durduk yere öde de bitmez sonra ah bu başıma gelenler
Geçecek ama geçene kadar da belirsizlik ne kadar ver diye kafayı yicem
3 ay sonra ararlarsa 75 bin falan para geçer elime 2 ay olsa 50 falan ayda 2 3 bin giderim var sadece babamla kalıyorum babamda veririm dedi ama huyunu biliyorum sinir eder adamı altınlar falan var ev satmıştık ordan verir mi bilemiyorum çok büyük tongaya düştük
Trafik cezası yemedim ehliyet yetersizdi sadece yazmadı polis ambulansa binmedim ifade veririz diye alkol de çıkmadı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Fotoğrafı görünce ne demek istediğini anladım, moral bozucu ama dünyanın sonu değil 🫠🚗
Kasko şirketi genelde önce aracı yaptırır sonra senden rücu etmeye kalkarsa resmi yazı yollar. Bu da çoğu zaman haftalar hatta aylar sürebiliyor. Yani “yarın kapına dayanacaklar” gibi bir durum olmaz.
Sen mutlaka:
Kazanın tutanağı, polis raporu varsa onu, karşı tarafın plakasını, tarih-saat bilgisini sakla. Karşı tarafla mümkünse yazışmalarını kibar bir tonda tut.
Rent a car olayı önemli, çünkü onlar bazen iş kaybı falan da isteyebiliyor ama bunu da kafalarına göre yapamazlar. Hepsi belgeyle, fatura ile olmak zorunda. Abartı bir rakam çıkarsa direkt bir avukatla ya da sigorta eksperiyle görüş, gözünü korkutmalarına izin verme.
Gelirine göre taksitlendirme konuşabilirsin, kredi çekmek zorunda kalmayabilirsin. Büyük ihtimalle senin düşündüğün kadar uçuk bir rakam da çıkmayacak. Kapı + ayna, düzgün bir serviste bile belli bir aralıkta kalır.
Kış geliyor, zaten masraf çok, anlıyorum seni. Şimdilik sakin kal, belirsizlik en çok yoran kısım ama süreç netleşince kafan da rahatlayacak. Seni mahkemeye vermek falan da öyle “hop” diye olacak işler değil. Zaman alır, tebligat gelir, itiraz hakkın olur.
İçini çok daraltma, bu tip şeyler başımıza gelebiliyor. Bir daha 50 cc bile olsa sigortasız ve ehliyet mevzusu eksikken trafiğe çıkmamaya çalış, en azından manevra alanın artar 🙏🛵✨