İkisi de iyi arabalar ama beklentine göre değişir bana göre Mazda 3 sürüşü daha keyifli hissettiriyor daha sportif ve modern bir havası var ama Corolla e120 uzun vadede daha sağlam ve güvenilir bakımı daha kolay ve ikinci el değeri yüksek ben eğer günlük kullanımda rahat ve sorunsuz bir araba istiyorsam Corolla e120 tercih ederim ama sürüş keyfi ve tasarım benim için önemliyse Mazda 3 daha iyi gelir
Corolla E120 ile Mazda 3 arasında seçim yaparken kullanım amacın ve önceliklerin belirleyici olur. Corolla E120 genel olarak çok güvenilir, ekonomik ve düşük bakım maliyetli bir araçtır; uzun ömürlü olması ve ikinci el pazarında kolay satılması avantajdır. Sürüşü konforlu ve yumuşaktır, kullanımı sade ve pratik hissi verir. Mazda 3 ise daha dinamik sürüş, daha modern tasarım ve daha iyi yol tutuş sunar; iç mekan ve sürüş hissi olarak Corolla’dan daha keyifli algılanır. Ancak Mazda 3’ün bakım ve parça maliyetleri Corolla’ya göre biraz daha yüksek olabilir.
Kısaca:
Güvenilirlik, ekonomik işletim ve basitlik önemliyse → Corolla E120 Sürüş keyfi, daha modern his ve dinamik yapı istiyorsan → Mazda 3
Motor :Sıralı 4, Yakıt Tipi :Benzin, Yakıt Sistemi :Indirect Injection. Motor pozisyonu:Trasnvers, önde motor, silindir hacmi: 1598cm3/97,5 cu-in, silindir çapı silindir içi vuruş:79.0x81.5mm 3.11x3.21 inç,16 calf, sıkıçtırma oranı 11, atmosferik motor türbüni, max beygir gücü 110PS/109 HP/81KW , max tork150Nm/110LB-Ft-4800 dev/dak,5 vites...
Mazda 3 Motor Tipi:Benzin, vites Tipi Manuel, Kasa Tipi:Sedan. Motor Hacmi 1.6 Segment C Segmenti, Yakıt Tüketimi 6.3 lt / 100km, Güç 77 Kw, Tork 145, önden çekiş, Karar senin
Corolla her zaman için Toyota daha iyidir Çünkü ikinci el piyasasının olduğu gibi sağlık lı bir şekilde uzun vade masrafsız bilmek istiyorsan Tabii ki Toyota diyeceğim Çünkü mağazanın piyasası olmadı gibi parça sıkıntılı aşırı pahalıdır buna birçok elden tanık oldum debah hayırlısı neyse o olsun insanların zevkleri değişebilir
@çoktaumrumda ne sallamış ama tartışma yapamadan kaybolmuş engelli adam😂yapay zekadan kopyala yapıştır la hayat yaşayan insanlari gerçekten sevmiyorum. bilgisiz cahil insanlar
Mazda 3 derim! 😎 Hem daha sportif hem de tasarımı oldukça karizmatik. Sürüş zevki açısından da Mazda 3, Corolla E120’ye kıyasla daha dinamik ve eğlenceli bir sürüş sunuyor. Özellikle virajlarda hissettirdiği yol tutuş performansı başka bir seviyede!
Ama Corolla’nın da sağlamlığı ve uzun vadede düşük masraflarıyla meşhur olduğunu unutmamak lazım. Eğer az masraflı ve dayanıklı bir araç arıyorsan Corolla, keyifli sürüş ve tasarım öncelikliyse Mazda 3. 🌟