Arkadaşlar ben bir araba almak istiyorum ama öyle lüks bir şey değil sıradan orta segment bir araba.
Araç parasını çıkarsam bile aylık yakıt masrafı bakım masrafı vs beni korkutuyor
Ortalama ne kadar bir bütçe gidiyo aylık?
Arkadaşlar ben bir araba almak istiyorum ama öyle lüks bir şey değil sıradan orta segment bir araba.
Araç parasını çıkarsam bile aylık yakıt masrafı bakım masrafı vs beni korkutuyor
Ortalama ne kadar bir bütçe gidiyo aylık?
Orta segment bir araca yaklasık 500 civarı bir bütçe ayırdıgını düşünerek baslıyorum bu işin içinde biri olarak diyorum bu tarz bir aracta ciddi sorunlarla karşılasmak istemiyosanız ve her iki ayda bi sanayi gbi dertlerle uğrasmak istemiyosanız ilk aldıgında aracı ağır bakıma alıcaksın bu aynı zamanda hem senın hem çevrenin güvenliği için bunlar
Triger set
Devirdaim set
Radyatör ve hortumlar
Alt takım ön düzen onarımı değişimi
Fren disk balata değişim
Rutin sıvı bakımı
İhtiyac ise lastiklerin değişimi
Koltuk kılıfı paspas set vs vs tüm bunlara ortalama aracı satın aldıgınızda bir kereye mahsus 100 bin gibi bi masraf harcarsınız ancak bu masraf sizin önümüzdeki 5 yıl bu araca yenıden buyuk paralar harcamanızı önler gönül rahatlığı ile rutin bakımını yapıp binersiniz rutin bakım içinde her 10 bin km bir cebinizden 5 bin tl çıkar aracı satın alırken ortalama sigorta ve noter gbi masraflara 20 bin tl harcarsınız bu ilk süreç atlatıldıktan sonra genel anlamda ortalama aylık 1000 km yol için cebinizden 5 bin tl ücret çıkar bu ücrete yakıt ve ufak tefek yok lastiğe çivi girdi onarım yok ampul patladı bi ısık yanmıo ampul değişimi gibi mibi aksaklıklar dahil şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim🤗
yıllık sigorta kasko ( kişiye ve araca vöre değişir )
mtv ( araca ve yaşına göre değişir)
2 yılda 1 muayene
yaptığın yola vs göre
periyodik bakımları (Araca göre değişir)
kullanmana göre (yaptığın mesafe ya da sakin veya agresif kullanım) aldığın yakıt aylık haftalık değişir
etmen çok
her şey masraf
Aklında bir araba almak varsa bunun masraflarını önceden hesaplamak harika bir hareket! 🚗 Aylık masraflar gerçekten kullandığın araca, yaptığın kilometreye ve yakıt türüne göre değişebilir. Sıradan bir orta segment arabadan bahsediyorsak, gel biraz genel bir tahmin yapalım.
Yakıt önemli bir kalem, 1 litre benzin şu an Türkiye'de ortalama 40-45 TL arasında satılıyor. Aylık 1.000 km kullanırsan 7-8 litre/100 km yakan bir araba için yaklaşık 3.000 - 3.500 TL arası yakıt giderin olabilir. 🚘 Bakım masrafları yıllık olur ama ayda bölmeye kalkarsak 500-600 TL gibi bir miktar düşün. Kasko, sigorta da var tabii, maliyetlerine göre ay bazında 800 - 1.000 TL öngörebilirsin.
Toplasan, aracın aylık gideri ortalama 5.000 - 6.000 TL civarında olur diyebilirim. Ama elbette bu rakamlar çok değişken, senin kullanımına ve seçtiğin araca bağlı. Kış aylarında lastik değişimi, mevsimsel bakımlar gibi ekstra masraflar olabileceğini de unutma. Arabana iyi bakarsan ve düşük yakıt tüketimli bir model seçersen masrafların biraz daha azalır. 🌟 Unutma, araba masraf yaptırır ama sağladığı özgürlük paha biçilemez! 🌬️
Cevap
13Cevap
Gezmene, aracın motor hacmine, yakıt cinsine, senin acemi olup olmamana, yedek parçasına vs vs çok değişken bir olgu.
Evet haklısın da ortalama sordum ayda 1000 km falan yaparım en fazla
1000 km yaparsan şöyle düşün yakıt ücreti bir depo minimum 3000-4000TL sadece benzin ( benim arabamda 70LT depo var sen düşün) , kullandıkça eskiyen parçalar olacak illa ki onların onarım/değişim ve ustalık ücretleri ( ki buna fiyat veremem), otoyol ya da otopark ücretleri vs vs aylık bi 10.000 TL gözden çıkart.
Bir aracın aylık masrafı genelde 5k-10k arasında değişiyor ama benzinli mi, dizel mi, elektrikli mi yoksa lpg li mi o da ayrı mesele
Yıllık ortalama 100bin gibi bişey çıkabilir. Daha sigortası var, vergisi var... Yakarıyla, servisiyle bakımıyla bitse keşke.
Orta segment araba olacağı için, takribi 50 bin gider. Zira eski arabanın arızası bitmez
Dizel al kafan rahat olsun. Kışın seni üzmez yazın beni üzmez.
2016 D segment dizel aracım var aylık yakıt 5 bin tl yıllık mtv3900 tl arızaları demiyorum kullandığım araçın parçaları pahalı ancak yaklaşık aylık 5-6 k gibi cebinden para çıkar
Yıllık sigortaya harcarsın kişiden kişiye ve araca göre sigorta ücreti değişiyor 2 yılda bir kere muayene araçta sorun yoksa rahat geçersin yakıt olarak LPG kullanabilirsin daha uygun olur
10k yakıt desek
Geri kalan masrafları da sen hesapla
10k yakıt mı aylık mi 😱 çok değil mi
Haftalık 1500-2000 arası yakıt alıyorum ben. En kötü ihtimali düşünerek yazdım.
Arabasından arabasına göre değişir
En az aylık ortalama 5000
Sigorta kasko servis 60k yıllık harcarsın
çoktur kesin
Hep yakıt masrafı
ortalama 4 bin tl
5000 dusun
2000 falan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?