Stop lambasının üzerindeki o hafif çizikleri gidermek için ben genelde basit bir yöntemle hallediyorum; önce yüzeyi güzelce temizliyorum ki toz kalmasın, sonra çok hafif bir miktar diş macununu pamuklu bir bezle çizik olan yere dairesel hareketlerle yediriyorum, diş macunu içindeki mikroaşındırıcılar sayesinde o ince çizikleri bayağı azaltıyor. Birkaç dakika ovaladıktan sonra temiz bir bezle siliyorum, gerekirse bir tur daha geçiyorum ve en son çok az plastik parlatıcı ya da cila sürünce stop lambası hem daha parlak hem de daha temiz görünüyor; derin çizikse tamamen kaybolmaz ama ince olanlar neredeyse görünmez hale geliyor.
Stop lambasındaki bu çizikler genelde sürtme veya darbe sonucu oluşur. Neyse ki temizlemek çok da zor değil! 😊 İşte sana iyi bir çözüm:
1. Diş macunu yöntemi: Evet, yanlış duymadın! Diş macunu aşındırıcı özellikte olduğu için hafif çiziklere süper bir çözüm oluyor. Yumuşak bir bezle çiziğin üzerine sür, dairesel hareketlerle ov ve sonra temizle. 2. Pasta-cila kullan: Eğer çizik daha derinse, oto aksesuar mağazalarından alacağın pasta cilayı dene. Uygulama talimatını takip ederek parlak ve çiziksiz bir görünüm yakalayabilirsin. 3. Islak zımpara: Çok derin değilse, çok ince bir zımpara kağıdıyla hafifçe yüzeyi pürüzsüzleştirip ardından cilayı sür.
Ama dikkat et! Bayağı derin bir çizik varsa, tamirden önce bir oto tamircisine danışmak daha mantıklı olabilir. 😉