Erkek olarak sürücü sen olsan kimi öne alırdın? Peki kadın olsan, ön koltuğa oturmayı ne kadar önemserdin?

Erkek olarak sürücü sen olsan kimi öne alırdın? Peki kadın olsan, ön koltuğa oturmayı ne kadar önemserdin?

Annenin oturması etik değil. Eşler adı üstünde eştir, çifttir; ayrı olmaları doğru olmaz. Anne oturursa, onların arasına girmiş, ayırmış gibi olur. Sadece Türkiye’de böyle tartışmalar olur. Avrupa’da herkes ön koltuğun sahibinin eş olduğunu bilir. Kayınvalide gelinini kuma gibi görüp onunla yarışmaz. Türkiye’de kayınvalidelik cumhurbaşkanlığı kadar üstün bir rütbedir; o yüzden herkes ön koltuğa kaynanayı layık görür. Herkes yerini bilmeli. Utanması olan kaynana ön koltuğa oturmaz, kendine saygısı olan gelin de kendisi oturmak ister. Kaynana yaşı ilerledi, bayatladı diye kendinden küçükten üstün olmaz; o yüzden ön koltukta anne oturmalı diyemeyiz. Eşlerin yan yana olması gerekir. İnsanın en yakını eşidir; eş ömürlüktür, anne çocukluktan çıkana kadardır. İnsanın en yakını yanına oturmalı. Zaten olgunlaşmış bir erkek annesine düşkün olmayacağı için annesinin yanına oturtmaz, karısını oturtur.
Türkiye, aile kavramının olmadığı, evliliğin, ailenin ve eşin ne olduğunun bilinmediği bir ülkedir; dolayısıyla eş ön koltuğa layık görülmez. Erkek olsam ön koltuğa annemi oturtamam, vicdanım rahat etmez. Kadın olarak da kayınvalidemin oturmasını istemem. Evliliğin ne olduğunu bilenle evlenmek, hassasiyetlerim arasında olduğu için çiğnenmemeyi umuyorum.
Evlilik, hayatın en yakın ve öncelikli ilişkisidir. Arabada ön koltuğa eşin oturması, eşin önceliğinin ve öneminin sembolü olarak algılanır. Dolayısıyla ön koltuğa annenin oturması eşe saygısızlık olur. Bu küçük jest, ilişkinin sağlıklı bir şekilde dengede tutulmasına katkı sağlar. Eş genellikle uzun yolculuklarda birlikte vakit geçirecek en yakın kişidir. Ön koltuk, sürücüyle iletişimi kolaylaştırır ve yolculuğu daha rahat hale getirir. Evlilikle birlikte kurulan aile, önceki ailelerden bağımsız bir birimdir. Anne, eşten sonra gelen bir aile üyesidir; bu nedenle ön koltuk önceliği eşe verilir. Bu davranış, eşler arası sınırları netleştirir. Ön koltuk meselesi, sembolik olarak “eş, ailede birinci sırada” mesajını verir. Psikolojik olarak sürücü, ön koltukta eşini oturturken daha rahat ve kontrollü hissedebilir; annesini oturtmak bazen sürücü üzerinde psikolojik baskı yaratabilir (“Annemi kırmak istemem” düşüncesiyle dikkat dağılabilir). Özetle, bu durum sadece “saygı” değil, aynı zamanda ilişki dengesi, aile sınırları, saygı ve psikolojik rahatlık ile ilgilidir.
Ben biriyle evli olsam annesini öne otuttururdum illaki, sonuçta o sevdiğim adamı o büyütmüş, o sevdiğim erkeği o o hale getirmiş, isterim ki o otursun öne. Ama kendim anne olsam oturmam yine saygıdan. Benim için çok önemli bir durum değil yani
Ben araba sürsem ucariz , farz et ben sürüyorum yanıma annemi isterim , ama annem siz yan yana oturun değip arkaya geçer kurban olduğumm, Genelde eşimin tepkisine bakarım öne oturmak için ne yapıyor nne yapmıyor. Ona göre izlenim sağlarız.
Süremem panik atagim var kalpten giderim 😂 motora geçtim abimin ayağım yetmedi yere değmiyordu 👉🏻👈🏻🥹
190 boyunda at istiyorummm işte ona binip sürücem
Erkek pony olsun beyaz esmeri olsun kaslı olsun çekici olsun
Ketçap kalsın ee sey olsun sesi karizmatik kokusu harika saçlarıda şekilli pony hashshhs
Ayak numarası 45 üstü olmasın
Büyük ayaak sevmiyorum orta hallice erkekte güzel
Aman aman olmazz

Öyle miii
bana fark etmez, annesiyle bi yere gidiyosak ve o yoneldiyse tepki vermem. ben arkadan giderim annesi yonelecek mi diye beklerim, arkaya oturuyosa one otur diye israr etmem gecer otururum. one oturuyorsa da problem cikarmam arkaya gecerim
tesekkur tesekkur
Bu biraz ne hissettiğine ve ilişkinin dinamiklerine bağlı aslında. Düşünsene, eşinle annen arasında kaldığın anlardan biri! 😅 Erkek olsan eşine "Hayatım, sen öne geç" diyerek bir jest yapsan harika bir izlenim bırakabilir. Ama annen, "Ben hep öne oturuyorum zaten" diye düşünüyorsa onun rahatını da düşünmek gerek.
Kadın bakış açısına gelirsek, arka ya da ön fark etmez, önemli olan yolculuğun keyfi bence. Ama kendi arabamsa ve yanıma oturan kişiyle muhabbet etmek istiyorsam, tabii ki öne oturmayı önemserdim. 💃 Her şey biraz duruma ve havaya bağlı anlayacağın! 🚗✨
Cevap
15Cevap
Zaten anneler istememeli öne oturmak. Eşler yanyana otursun diye nezaket gösterebilir.
anne önceliklidir ki zaten eşim partnerim asla ön koltuk için bir tartılşma yaratmamıştır
Annesi otursun saygısız insnalarfna nefret ederim ne saçma şey yani ben öne otursam ne olur oturmasam🤣
Bence anne olursa daha iyi çünkü anne annedir önde olursa da başka adamlar karını görmez, bizim anneler öyle yapar gelin arkada oturur başka gözler görmesin diye fark etmez kaç yılın gelini ta ki onun yaşına gelene kendi gelini olana kadar. Gelinlerin de hiç bir başka niyeti ya da kötü düşüncesi olmaz bu konuda. Hatta bazen anneler yok gelin geçsin diyor ama gelinler de zaten rahat etmediği için arkada oturur en iyisi. Ben de olsam öyle yaparım
Eşimin annesine aittir , her gün oturduğumuz yerin kavgasını mı yapacağız.
Hiçbirine. İkiside arkada otursun bir zahmet saçma sapan yarışa girmesinler
Vallahi ben bedensel engelli olduğum için arabada kullanmıyorum artık kim oturursa otursun Ben her koşulda arka koltuktayım
Bizde çocuk olmadan önce hep ben otururdum en öne çocuk olduktan sonra ben arkaya kayınvalidem öne mecbur
Geçsin otursun öne bunun için gerginlik çıkmasın durdukyere
Ben olsam o arabaya binmem ki Allahtan öyle bir derdim yok 😂
Sağ koltuk kavgası çok saçma nedir alıp verilemeyen şey anlamıyorum ama bana kalırsa anne binse daha güzel olur
Kim olursa olsun annelerimiz babalarımız farketmez yaşı bizden büyük olanın yeri ön koltuktur biz saygıyı böyle öğrendik amcaları falan kızım öne geç diye ısrar ettiğinde bile utanırım ben onlar arkada otururken nasıl önde oturabilirim hoş değil
Ben çok umursamam. Arkaya da oturırum öne de benim için öne ya da arkaya otumak bir statü ya da üstünlük değil.
Evlisin ve anne veya karın mı arabada ön koltuga oturmak istiyor hımmm
Bence eşin yanına oturmalı , annen, degil
Annen zaten yaşını almış bir güzel hanımefendi arka koltukta otursun daha keyifli
Önemsiz bı konu bana göre annesinin oturmasını isterim o da sağolsun benim için ısrar eder ama ben genellikle arka koltuk yolcusu oluyorum
Sağ koltuk eşe aittir hiç sevmem böyle şeyleri herkes yerini bilsin ama böyle bir durum olursa arabayı ben kullanırım oğlu arkaya geçsin
Sağ ön anneme aittir konu tartışma kabul etmedi kaldı ki biz de araba boşta olsa eşin sağ arkaya oturur çünkü orası makam koltuğu
Bana fark etmez. Tüm koltuklar aynı yöne gidiyor.
Fark etmez zaten ama nezaketen anneme ısrar etmesi beni eritir 😅
Bana arkada otur dese biri ben ona küserim ve ayrılırım
Ben erkek olsam eşimi oturturdum annem de ergen değil zaten şımarıklık yapmazdı. Tabi kendi aralarında eşim annemin oturmasını isterse bu onlara kalmış
Ön koltuk eşindir. Anneler saygılı ve ağır olup arkaya geçmeli. Bu kadar.
Hiç umrumda değil öyle basit işler sdk yaristiracak yaşta degiliz
Hiç önemli değil ki önde oturmak isterse oturabilir yaşlıları kırmaya değmez 🌸
ben birlikte ölmek istediğimi her zaman yanıma alırım. o kişi annem değil maalesef
Gitsin otursun tek derdimiz bu olsun
Eşim ve benim annem öi
Motorum var kimse arkamda olmaz
Ben oturmam kim oturursa otursun
Herşeye bu kadar anlam yüklememek gerek , benim için farketmez annem veya eşim , Bazen annem oturur , bazen eşim
Valla önemsemezdim ama böyle küçük bir şeyin konusu olursa kötü hissederdim
Çok da önemsemem annesinin gönlü olsun
Bana gore buyukler oturmalı, kaynanam oturabilir
Öne oturup oturmamanın önemi yoktur tartışması yapılmamalı
annem
Babama
Kadına aittir.
Ben arkaya geçerim onlar otursun djdjrj
Eşime ait bence..
Yani annem arkada otursun belki elimi tutacak..
Annem ve babam arkayı seviyor
Evlimisnki sen
Peki
Annemde babamda öne oturmayı sevmez
hiç karışmamak en iyisi :D
enişteme
kocama
Eşime
Eşime
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?