Şöyle bir baktım ama eksik bir şey var olduğu kanaatindeyim!!!"Tüm ehliyet sınıfları için ilkokul diploması yeterlidir"!!! ibaresini görünce çok şaşırdım!!!
Ehliyet alma şartlarında en az lise mezunu olmak gerektiğine katılıyormusunuz?

Şöyle bir baktım ama eksik bir şey var olduğu kanaatindeyim!!!"Tüm ehliyet sınıfları için ilkokul diploması yeterlidir"!!! ibaresini görünce çok şaşırdım!!!
Ehliyet alma şartlarında en az lise mezunu olmak gerektiğine katılıyormusunuz?

Saçma bir düşünce. Üniversite mezunları kaza yapmıyor mu? Alkollü bir şekilde araba kullanmıyor mu? Benim babam ilkokul mezunu yıllardır araç kullanır maşallah diyeyim bir tane bile ağır kazası yok 2-3 tane de hafif vardır belki o bile yoktur hiç duymadım babamın kaza yaptığını.
Olabilir
Lise olmadan olmuyor artık
Eğitim seviyesi, trafik kültürü ve bilinç açısından kesinlikle etkili. Ancak kazaların yüksek oranı sadece eğitimle sınırlı değil. Aşırı hız, dikkatsizlik, trafik kurallarını bilip uygulamama gibi faktörler de önemli. Lise mezunu şartı koymak eğitimi belli bir çıtaya taşır mı? Belki, ama önemli olan pratikte bilinçli ve sorumlu sürücüler yetiştirebilmek. Yani eğitim kalitesini artırıp trafik bilinci kazandırırsak işte o zaman kazaların önüne daha efektif geçebiliriz. 😉
Cevap
6Cevap
Cehaletten kaynaklanıyor bunun da eğitimle değil sanki biraz kendini geliştirmekle alakası var gibi diplomalı olanlarda çok farklı değil
Kazaların birçoğu eğitimsizlikten kaynaklanıyor hem ilkokul ortaokul lise eğitimi hem kurs eğitimi insanlar daha fazla bilinçlendirilmesi lazım
Hayır ben bilirim ya da bişey olmaz dediğimiz için kazalar meydana gelıyor
sadece okul eğitimi değil kurs eğitimleride yetersiz sınavları çok basit
Araba sürmekle okul okuma arasında uzaktan yakından hiçbir alaka kesinlikle yok
Trafik kazalarının çoğu eğitimsizlik ve karşısındaki kişiye olans aygsızlıktan kaynaklı ve bunun yolu da eğiyimden yani okuldan geçer
Alakası yok, 40 yaş altı olupta okul okumayan zaten çok az
yani diyorsunuz ki lise eğitimi alan ile ilk okul eğitimi alan kişi yanı eğitim kültüğr düzeyine sahiptir ya da ben öyle anladım pes dyorum bu soruyu yorumlamasanız daha iyi ederdiniz ki zaten gizli üye olarak bunu belli ettiniz
Alkol yasaklanırsa kaza oranı %70 düşecek.
Evet
Öyle
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?