2025 model 1.2 cool full paket olanı düşünüyorum. Bayi ile görüştüğümde 1.285m fiyat teklifi aldım. Test sürüşünde falan oldukça beğendim, güzel araba. Ama çok küçük olması erkek için güzel durur mu diye düşünmedim de değil. Oturma yerinden çok bagajdan kısmışlar. Yani arka koltuk Oturma yerleri rahat ama bagaj aşırı küçük. 2. valizi bile zor alır hatta belki almaz bile. Bekar olduğum için küçük olması sorun değil diyorum ama bir yandan da içime sinmeme durumu var. Bu fiyata alabileceğim başka sıfır araba da yok tabii o yüzden seçenekler arasında bu ön planda. Görseldeki yeşil ama ben beyaz veya lansman rengi olan gri almayı düşünüyorum. Sizin bu araba için fikriniz ve varsa deneyiminiz nedir?
Alınır
Alınmaz
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kia Picanto 2025 model araba sizce bir erkek için kötü bir araba mı?
Benzinli olması lazım benim baktığım ama az yakıyormuş. Hızlanma süresi uzun geldi bana ama olur o kadar. Arkadan görüntüsü ve bagaj küçüklüğü dışında sıcağım ben de hala
Yok ya sağlam olsun konforlu olsun basit bir şey olsun önemli değil. 1.2 ama 84 beygir en yükseği ya zorlu yollarda yokuşlarda falan sıkıntı çıkarır mı
113 yazıyordu galiba. 1 ay önce falan gitmişyim bayiye. Keyifli araba diyorsan iyi o zaman. Yalnız satış temsilcisi yakıt konusunda çok iyi demişti ama sitesinde şehir içi 7.5 lt diyor. Bu iyi mi yani bu kadar küçük bir araba için?
şehiriçi fazla gibi, ş. dışı zaten koklar , karmaya bakarsan birde.. ama genede yanıltmasın yakıt ölçümü araç üzrinde yapılmıyor motor takılmadan önce testlerden alınan veri o.. bence az yakar şehiriçindede, kullanımada bağlı. satış temsilciside bu konuda bilgi verir eminim. reno clio 1.0 tce dede yakıt tüketümi verilerinde 7.5 litre.
Temsilci kendisi de kullanmış ve çok az yakıyor, çok avantajlı o konuda dedi. Çoğunlukla şehir içinde kullanacağım o yüzden dikkat ettim ama dediğiniz doğru sanırım
Hatcback kasa arabalar bekarlar içindir zaten. Kırmızı almadığın sürece illa bekar kadın arabası demez kimse. Senin işini görür yani. Ama ikinci el piyasasına da bak. Satman gerektiğinde hemen elden çıkarabileceğin bir model mi ona bak.
Hemen satmayı düşünmüyorum zaten ama Kia modellerinde piyasa sorunu pek olmuyor. Zaten oldukça uygun fiyatla aldığım için fiyatının da hemen katlamasını beklemeyeceğim. Yorumun güzeldi ama, iyi geldi teşekkürler.
Benim kuzenimde de Kia vardı ama bundan mıydı emin değilim o da hatcback kasaydı. Krediyi ödemekte sıkıntı çıkınca hemen sattı. Çabuk satabildi yani. Hatta aldığında 0 km aldığında 170 bindi sonra 150ye sattı diye biliyorum. Makas çok açılmadı yani.
O fiyatlara satıldığı zamanlar için ciddi bir fark aslında 20 bin ama tok satıcıya oynasaydı daha pahalıya satardı belki, çabuk satmış. Aşırı küçük değilse bu değildir ya, stonic veya ceed'dir
Şimdi benim bir amcam var. Lisedeyken okula bırakırdı beni. Birgün yolda gidiyoruz. Orta şeritte küçük bir arabayla giden adam gördü ve adamı biraz küçümsedi. Muhtemelen araba kullanma becerisinin zayıf olduğunu düşündü zaten. Çünkü kendisi de ondan önce küçük araba kullanıyordu.
Kısacası seni SUV kullanan birine göre daha karizmatik göstermez ama ezik de göstermez. Bekar adam olduğunu düşünürler en fazla.
Suv İstanbul 'da çok zahmetli, özellikle şehir merkezlerinde hiçbir yere sığmıyor. Pratikliği işime gelecek ama bak sen de suv ile kıyasladın çünkü onun yanında sönük kalacak. Neyse 2020 model suv almaktan daha mantıklı olabilir ya en azından başkasının eskisine binmiyorum diye cevap veririm amcan gibi yapan olursa whdkfjfl
Amcam da her sene BMW 5 serisinin yeni kasasını alıyor ama 0 değil ikinci el ve 6 aylık olacak şekilde seçiyor. Hem ikinci el fiyat farkında makas açıldığı için karda oluyor hem de iyi arabaya biniyor.
Araba konusunda kimisi 0 olsun düşük model olsun der kimisi de iyi marka olsun 2. el olsun der. Herkesin bakışı farklı.
SUV ile kıyaslamamın nedeni de bütün SUVların hatchbacklardan daha iyi olduğunu düşünmem değil. SUV genelde aile aracıdır mesela. O yüzden ona binen adamın evli ve çocuklu olduğunu düşünürsün. Hatchback kullanan da bekardır diye düşünürsün. Yoksa Duster da SUV olarak geçiyor ama Mercedes A serisinden daha mı iyi sanki? Yooooooo değil.
Oyy duster düşman başına 😂 6 aylık aldığına emin misin? i20, bayon gibi arabalarda bile 1 yıllık arabalarda fiyat farkı yok denecek kadar az oluyor. Yani 6 aylık almaktansa sıfır almak daha mantıklıdır genelde.5 serisi alan biri 6 aylığı alabiliyorsa sıfırı da çok rahat alır çünkü
Valla bilemiyorum. Amcam esnaf sonuçta. Her sene arana değiştiren biri için o minik farklar bile uzun vadede ciddi bir fark oluşturur. Esnafların kafa öyle çalışıyor yani.
Esnaflar tutumlu olur ama her sene araba değiştirmeyi bırak, araba çürüyene kadar değiştirmezler genelde. Senin amcan zengin esnafmış o zaman. Bol kazançları olsun, teşekkürler cevapların için
Kia Picanto kesinlikle erkek ya da kadın arabası diye kategorize edilebilecek bir model değil. Kimse "Bu araba neden küçük?" diye seni durdurup sorgulamayacak sonuçta 😄. Kompakt, şehir içi kullanımı kolay, yakıt tüketimi düşük ve modern bir tasarıma sahip. Arka koltukların geniş olması da güzel bir avantaj.
Bagaj konusu biraz sıkıntı olabilir, özellikle uzun yola çıkmak ya da eşya taşımak istiyorsan. Ama dediğin gibi bekar olduğun için bu durum tolere edilebilir. Eğer test sürüşünden memnunsan ve araç içeriği seni tatmin ettiyse, bence bu fiyat aralığında gayet mantıklı bir seçim olur.
Aynen zaten o yüzden acele ediyorum. Günden güne fiyatlar değişiyor. Birkaç yıl sonra üzerine koyup tekrar değiştiririm dedim. Sadece birikim yapmak, eldekinin enflasyon karşısında ölmesine neden oluyor. Bir şeye yatırmak gerek artık. Hem de dediğin gibi o süre zarfında işimi görmesi de iyi
Gayet güzeldi özellikle iç donanımından memnun kaldım. Sadece arka kasası biraz çirkin geldi ama bu fiyata sıfır araba almak daha cazip geldi. Küçük olduğu için büyük şehirde park yeri sorunu da yok, yakıt konusunda da avantajlı. Arada gelgitler yaşasam da hala ilk tercihim bu gibi. Karşı cins gözünden yorumu da önemliydi. Güzel görünüyorsa sevindim, teşekkürler yorumun için.
Bence uzak dur, para ekleyebilirsen jazz hibrit bakabilirsin, yoksa 2016-2022 arası civic, Corolla, Cerato falan bakabilirsin 1.6 atmosferik veya 1.6 dizel motor
Hocam o eskide kaldı ya manuel araba kalmadı artık. Ameleliği kimse tercih etmiyor hele İstanbul gibi yoğun bir şehirde. Manuel arabası olan arkadaşlar arabasını büyük kayıpla satıyor artık. Suv alırsam bile yine bilinen markalarda kalırım muhtemelen ama dediğin de güzel görünüyordu