Almanya’dan temelli geleli 15 gun oldu arabasız olmuyor. Almanya’da 2010 Audi Q6’ya biniyordum.
Buradaki fiyatlara bakıyorum. Ben Almanyada bu fiyata 5 tane araba alırım diyorum. Bu fiyatlar ne 😠
Almanya’dan temelli geleli 15 gun oldu arabasız olmuyor. Almanya’da 2010 Audi Q6’ya biniyordum.
Buradaki fiyatlara bakıyorum. Ben Almanyada bu fiyata 5 tane araba alırım diyorum. Bu fiyatlar ne 😠
Tamamen dışa bağımlı bir ülkeden ne bekliyorsun?
Para değerimizin Avrupa'dan güçlü olmasını mı? Her şeyin ucuz ve alım gücümüzün de yüksek olmasını mı? Belli ki aramıza yeni katılmışsın, biz ömür boyu bu durumdayız😅
Dışa bagimli sadece biz mi variz 😂 hiç birsey üretmeyen ülkelerde neden böyle değil Türkiye’de bari sanayi var. Tarım var, turizm var. Onlar da olmayan ülkeler var ama bu kadar uçuk fiyat politikası yok
Öyle bir emin konuşuyorsun ki sanki Türkiye'de kurulan ve yapılan her şey milli ve sahibi de devletmiş gibi🤣🤣
Senin ülken vatandaştan aldığı yüksek vergilerle zengin oluyor canım ya, yatırıncılarla değil😏
O kadarını bilemem 🙄
Kanka, Türkiye'deki araba fiyatlarını görünce gözlerin fal taşı gibi açılıyorsa, yalnız değilsin! Almanya’dan sonra buradaki fiyatlar bayağı uçuk gelir tabii. Hele o vergiler yok mu, insanı arabadan soğutur! Ama burada araba şart, kesin. 🤷♀️
Artık dolar kuru, vergi durumları derken araç fiyatları biraz saçmaladı. İkinci ele göz atabilirsin belki? Ya da scooter mı alsan diyeceğim ama Q6'ya alışmış birisi olarak seni pek tatmin etmez, değil mi? 🙃 Neyse, belki Almanya'daki tanıdıklarınla getir götür bir iş çevirtirsin; kara düzen sistemi kur bizdensin! 😄
Cevap
13Cevap
Sen herhangi bir Avrupa ülkesinde araba alırken, sadece kendine alıyorsun.
Türkiye'de araba alırken, bir tane kendine, bir tane hükümet'e, bir tane de Erdoğan'a alıyorsun. O sebeple fiyatlar biraz yükseklik gösteriyor.
Allahın belası yüzünden fiyatlar bu halde. insanlar araba alamıyor alabilen de bir tane kendine 2-3 tane de devlete almış oluyor
Bakıyorum arada Almanya gelince bu paraya araba alasın gelmez. Çok fazla vergi var.
20’yasindaki bir tenekenin ne vergisi var da bu kadar pahalı 😂
Çok saçma 🤨 bizim burada sıfır araba al mesela bmw 1 26.000€ aldım 1 ay bindim 2000km yol yaptim fiyelim 20.000€’ya anca satarım ama Türkiye’de aynı aracı 2.500.000₺’ye aldın diyelim. 6 ay bekledim 20.000km yaptın ve aynı aracı 3.000.000₺’ye satabilirsin 😂
Almayacağım için bakmıyorum. Motosiklet fiyatları daha ilgi çekici.
yani bu durumda sen bizi kıskanmamış mı oluyorsun 😂
Neyini kıskanacam 🤣
ben ne bileyim Almanya bizi kıskanıyormuş ya
Ben Almanya mıyım 😅
ya ülkesel bazda ifade edilmiş bir söz değil işte sen de biliyorsun anladın beni sen
Biz yıllardır böyleyiz. Alış sende 😃
3 sene önce giderken böyle değildi. 50.000₺’ye eli yüzü duzgun araba alınırdı şimdi 500.000₺’ye bozuk araba satıyorlar
Almanyada 3 kişi aylık 200€ mutfak için harcamiyoruz 😂
Niye geldin
Vizem bitti
3 yıl
cehenneme hoş geldin
Hayır bakmıyorum
Türkiye cennet ya :D
Uçuyor burada
Sayenizde 🤗🤗
Temelli mi döndün
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?