Babama araba almıştım S60 aracın sağ ön kapısı göçmüş içine bende volvo bayiinde orijinaliyle değiştirdim ve satışta bu yüzden fiyat düştü sebebini hâlâ anlamadım.
Yani düşünün hasarlı olanı tamir etmek yerine yepyeni takıyorsunuz ve bu yüzden fiyat düşüyor.
Yani daha saçma bir şey görmemiştim.
Ben kendi aracımı satmadan önce boyasını söktürüp tekrar boyattım diye üstüne 4500$ koyup satmıştım ve ilanda yeni boyalı diye belirtmiştim. Yer Kanada
Biri bana anlatabilir mi bu durum niye böyle?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu kafa karıştırıcı ama aslında Türkiye'de de benzer bir durum var, üzülme yalnız değilsin! 🚗 Türkiye’de bir parçanın değişmiş olması aracın "orijinallik" değerini düşürebiliyor. Türkiye'de özellikle "boyasız" ya da "değişensiz" araçlar daha değerli kabul ediliyor. Sen yepyeni bir kapı taktırmışsın ama bazı alıcılar özellikle "fabrika çıkışı" orijinalliğini daha önemli buluyor. Bu yüzden parçanın değişmesi, aracın geçmişte bir hasar yaşadığı algısını uyandırıyor ve bu da fiyatı etkiliyor. Kulağa saçma geliyor ama alışılmış bir durum. 🙃
Kanada'da olay biraz farklı olabilir çünkü birçok ülkede tamir ve bakım kalitesine güven daha yüksek oluyor ve bu yüzden "yeni parça" denildiğinde değerin artması daha mantıklı kabul edilir. Ama görünen o ki, senin durumunda da "bir şey oldu bu arabaya" algısı yaratmış. Kafayı takma, eh işte dünya böyle çılgın bir yer! 🌎😜