Ben ABS olmaması Diyorum ABS Sert frene basıldığında kaygan zeminde aracın kitlenmesini kizaklayip kaymasını engelliyor ABS olmayan araçlar bu durum yaşanıyor maalesef ki Eski araçlar da bu Genellikle Opsiyonel olarak sunulur di örneğin Renault 19 Europa lar da ABS çoğunda yoktu sadece 1.8 olanların bazılarında sunuldu
Eski arabaların en büyük eksiği sorunu neydi sizce?
Eski otomobillerin en büyük dezavantajı, hava yastıkları ve verimli fren sistemlerinin olmaması da dahil olmak üzere, modern modellere kıyasla güvenlik eksiklikleriydi. Ayrıca, korozyona daha yatkın olmaları, yapılarını zayıflatıyor, daha sık bakım ve bulunması genellikle zor olan yedek parça gerektiriyor.
Bana göre bir sorunları yoktu, şu an zaten yüksek model bir araç kullanıyorum ancak tatil günlerinde gezmek amaçlı s320l aldım, gerçekten kullanması çok keyifli bir araç ve bana göre hiçbir sorunu yok.
Hava yastığı her arabada yoktu o kötü kaza anında Allaha emanetsin. Turbo da çok büyük nimet mesela benzinli araçlarda örnek 1.3tce benzinli turbolu model deli gidiyor şaka makinesi
Haklısın, ABS’nin olmaması büyük bir eksiklikti, özellikle kaygan zeminde fren yaparken... Ama eski arabaların tek sorunu bu değil tabii 😄 Eski araçlarda güvenlik donanımı bugünle kıyasladığında epey gerideydi; hava yastıkları ve elektronik denge sistemleri de ya yoktu ya da çok sınırlıydı. Ayrıca motor verimlilikleri düşüktü, biraz yakıt canavarıydılar. Üstüne üstlük, paslanma sorunları da sıkça yaşanıyordu. Ama şu da bir gerçek, ruhları bambaşkaydı o araçların, sürüş keyfi başka bir boyutta 😎🚗✨
Bence yazılım eksikliği. Yazılım ile çağ atladık. Ayrıca ulaşılabilirliği artınca , geri dönüşler ve beklentilerimizi iletmemiz sayesinde bu noktalara geldik.