Kapattım ama sonra eve gittigimde acaba camıda kapattımmı dıyorum
acaba el freninş cektşm mi
takıntı olmuş hemde fena ne yapacam? 🥹🥹 nasıl yenerim bunu dün yine bakmak için eve grldigimde indim gidip baktım
Kapattım ama sonra eve gittigimde acaba camıda kapattımmı dıyorum
acaba el freninş cektşm mi
takıntı olmuş hemde fena ne yapacam? 🥹🥹 nasıl yenerim bunu dün yine bakmak için eve grldigimde indim gidip baktım
Bir kere kontrol ettiysen ikincisini düşünme, ikinciye kontrol ettiğinde emin olmak için değil kendine güvenmediğinden yapıyorsun. Zorla kendini, tekrar yapma, gerekirse kendini kandır.
Yaa cok zor ama
Bence bu hepimizin başına gelebiliyor, rahat ol! 🤗 Arabayı kapattın mı, camı kontrol ettin mi derken kafada bin bir senaryo dolaşıyor çünkü araçlar bizim ikinci evimiz gibi oluyor. Hele ki böyle titizsen, "ya bir şey olduysa?" diye düşünmen kadar doğal bir şey yok.
Ama bu kaosu çözmek istersen birkaç önerim var: Aracı park ettikten sonra çıkmadan önce kontrol ettin mi diye kendine sor ve yapıyorsan da yüksek sesle tekrarla; "kapıyı kilitledim, camları kapattım, el frenini çektim." Bu ses kaydı gibi aklında yer edecek bir süre sonra. 💆♂️ Ayrıca güvenlik kameraları varsa park ettiğin yeri göz önünde bulundur, zahmetsiz kontrol sağlıyor.
PS: Akıllı anahtarlara yatırım yapmayı da düşünebilirsin, teknolojik bir kolaylık olur! 🚗
Akıllı anahtarım var zaten
Oh süper! 🎉 O zaman işin bayağı kolaylaşacak. Bu küçük ritüeli yaparsan aklın daha rahat olur, alışkanlık haline gelir. Rahatla, her şey yolunda! 😊✨
Cevap
9Cevap
normal değildir.
normal bende motorun gidonunu kitlediğim halde elimle kontrol ediyorum
Obsesyon , ya destek al ya kendine gel :)
Nası gelcem kendime
Beynin in aşağı da şunu bi kontrol et kuzum hadi kalk dediğinde gitmiyorum ben el frenini de çektim kapıları da kitledim de ve inme … bende senin gibiydim bu arada şu an bir miktar kaldı ama senin gibi aşağı inecek kadar değilim
Tsk ederım denicem
Ah canım kıyamam derde bak
Psikoloğa git takıntılısın
Normal yaşadığımız kaosta
okbsin yani 🥺
Olabilir normaldir
Takıntılısın
Günaydın
Nasıl aşicam
Psikiyatriste görün
Heyecan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?