Bu tür bir ehliyet sağlık raporunun değerlendirilmesi hem uzmanlık hem de yasal çerçevede yorumlama gerektirir. Kısaca, bir kişinin ehliyet alıp alamayacağına karar verecek olan yetkililer doktorlardır ve ardından da ilgili tüm belgeleri değerlendiren resmi kurumlar. Bu yüzden ben veya başka biri burada kesin bir değerlendirme yapamaz. Sağlık raporunda sevk ya da ek değerlendirme gerekliliği varsa, bir doktora başvurman en doğrusudur. 🙌
0
2 Yorumla
Soran
10 ay
Ama üstünde kişinin durumu hakkında bilgiler de yer alıyor, ona bakarak yorum yapılamaz mı?
Komisyon kararına göre belirleneceği söyleniyor, buna birden fazla doktor oturup karar verecek durumunun tıbbı olarak ne gibi sakıncası var bizim bilmemiz mümkün değil
1
7 Yorumla
Soran
10 ay
Muhtemelen doğuştan gelen bir Hidrosefali rahatsızlığı geçirmiştim, ama rahatsızlık bir yerde durmuş. Biz farkına vardığımızda ben 8-9 yaşlarındaydım. Sonrasında 18'ime yaklaşmaya başladığımda boş arazi, tarla gibi yerlerde araba da sürüyordum; yani araba kullanmakta hiç zorluk yaşamıyordum, ama sonrasında aile hekimliğine gittiğimde tam aile hekimi sağlık raporumu verecekken " Geçirdiğin herhangi bir rahatsızlığın var mı? " diye sormuştu ve ben de " Küçükken Hidrosefali geçirmiştim " deyince heyete sevk etmişti.
Araç kullanabilirsin elbette ama doktor bunu o anki durumuna göre ele almaz genel yaşayışında bu durumun sorun teşkil edip etmeyeceğine bakar ona göre karar verir, bunun içinde heyet var olan raporlarına ve mevcut durumuna bakacak ilerleme var mı beyin işlevlerinde bir aksaklık var mı gibi konuları elden geçirip ona göre bir karara gidecekler risk yoksa kullanabilir onayını verirler ama aksi bir durum görünürse ehliyet alman mümkün değil maalesef, geçmiş olsun
Valla kardeşim ne diyeyim sonuçta bu işin karar mercii doktorlar, ama gerçekçi olacaksak ne olduklarına baktığım kadarıyla raporda ki tetraparezi ve ataksik yürüyüş kısmı biraz sorun teşkil eder gibi duruyor, ama yine dediğim gibi nihai karar heyetin yapacağı tetkik sonrası belli olur
Ama sadece Beyin Cerrahisi'ne ve Fizik Tedavi bölümüne görünmem gerekiyordu ve bugün Beyin Cerrahisi'ne göründüm, bana bu sonucu verdiler. Yarın da Fizik Tedavi bölümüne görüneceğim. Yani tetkikten kastın doktor muayenesi ise bir kısmını tamamladım, bir kısmı kaldı.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür bir ehliyet sağlık raporunun değerlendirilmesi hem uzmanlık hem de yasal çerçevede yorumlama gerektirir. Kısaca, bir kişinin ehliyet alıp alamayacağına karar verecek olan yetkililer doktorlardır ve ardından da ilgili tüm belgeleri değerlendiren resmi kurumlar. Bu yüzden ben veya başka biri burada kesin bir değerlendirme yapamaz. Sağlık raporunda sevk ya da ek değerlendirme gerekliliği varsa, bir doktora başvurman en doğrusudur. 🙌
Ama üstünde kişinin durumu hakkında bilgiler de yer alıyor, ona bakarak yorum yapılamaz mı?
Haklısın, ama sağlık ve yasal meseleler böyle karmaşık konular. Detayları bir doktora sorarsan en kesin cevabı oradan alırsın. 😊