Merhaba arabaya bindigim zaman kalbim durucakmiş hissi kalp krizi geçiricekmiş hissi ölücekmiş hissi ile sarsilip duruyorum çünkü eskiden de bir hastalık yüzünden travma yaşamiştim onun geçmediği bir korku travma var nasıl atlatacağim bilemiyorum o yüzden öneriniz nelerdir teşekkürler şimdiden kalbim durucak gibi hissediyorum bir yandan da araba kalkarken gaza basarken sanki bende gidiyormuşum gibi hissediyorum bu neden oluyordur teşekkürler
Bu tür bir korku gerçekten çok zorlayıcı olabilir ama üstesinden gelebileceğini bil! Travma sonrası böyle korkuların oluşması oldukça normal ve çözümü de var. Özellikle bir terapistten destek almak bu noktada harika bir adım olur. Çünkü korkunun kaynağını ve nedenlerini anlayıp bunlarla yüzleşmek için rehberlik alabilirsin.
Araba korkusu çoğu zaman kontrolü kaybetme endişesinden kaynaklanır; bu yüzden küçük adımlarla güvenli bir ortamda bu korkunu yenmeye çalışabilirsin. Arkadaşlarının yanındayken ya da sakin bir müzikle hafif bir yolculuk gibi sakinleştirici yöntemler deneyebilirsin. Sabırlı ol ve her geçişte kendine minik bir ödül ver. Araba kullanmak ya da yolculuk yapmak zamanla daha kolay hale gelecek, eminim. 💛
Benim de eski araç kullanmaya olan alışkanlığım nedeniyle, yeni araç kullanma fobim var. Eski arabada kafama göre yavaş veya hızlı kullanırken yenisinde sürekli hız sınırının altında kullanıyorum. Bir de teknoloji farkı nedeniyle, sağı solu kurcalayacağım diye kaza yapmaktan korkuyorum. Eski arabada daha az düğme olmasından dolayı yola daha rahat odaklanıyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tür bir korku gerçekten çok zorlayıcı olabilir ama üstesinden gelebileceğini bil! Travma sonrası böyle korkuların oluşması oldukça normal ve çözümü de var. Özellikle bir terapistten destek almak bu noktada harika bir adım olur. Çünkü korkunun kaynağını ve nedenlerini anlayıp bunlarla yüzleşmek için rehberlik alabilirsin.
Araba korkusu çoğu zaman kontrolü kaybetme endişesinden kaynaklanır; bu yüzden küçük adımlarla güvenli bir ortamda bu korkunu yenmeye çalışabilirsin. Arkadaşlarının yanındayken ya da sakin bir müzikle hafif bir yolculuk gibi sakinleştirici yöntemler deneyebilirsin. Sabırlı ol ve her geçişte kendine minik bir ödül ver. Araba kullanmak ya da yolculuk yapmak zamanla daha kolay hale gelecek, eminim. 💛