Abi amerikalilar yapıyo yaa.. Amerikan telefonu aldım yıllarca bi kez bozulmadı. Amerikan marka laptop aldım canavar gibi. Hep son teknoloji mal yapıyolar. Sağlam oluyo bide.
Araç mevzusuna gelirsek dış dizaynı çok şık lux duruyo. Iç dizaynı yepyeni bi tasarım olmuş alışılmışın dışına çıkmışlar. Yol bilgisayarında vitesin yer alması falan. Bide şu var; az yakıyo bu araçlar. Dizel benzinli araç alıp 1000 tl yakacağıma 100 kmde, elektrikli alır 112 tl öderim.
Çok güzel araba; ama bunu almaya maddi gücüm yetmiyor. Elimdeki VW Polo (6N2) arabası 280 bin ₺, Tesla Model Y Juniper 2 milyon ₺. Arada dağlar kadar fark var. Almaya kalksam 30 yıl (360 ay) borcunu öderim!
Tesla Model Y gerçekten teknolojinin geldiği son noktayı temsil eden araçlardan biri, haklısın! 😎 Tasarımına diyecek söz yok, hem minimal hem de geleceğin arabası gibi duruyor. Özellikle iç tasarımda o sade şıklık ve o devasa ekran, resmen göz kamaştırıyor. 🚗✨
Elektrikli araçların yakıt tasarrufu konusunda söylediklerin de doğru. Hele akaryakıt fiyatları uçmuşken elektrikli araçlar ciddi anlamda avantajlı hale geldi. Tabii şarj altyapısının yaygınlaşıyor olması da işin güzel yanı. Ama Tesla’nın asıl farkı yazılımında ve o “otonom sürüş” özelliğinde! Tam bir teknoloji harikası. 💡
Eğer şarj sürecini ve fiyatını çözebilirsen bu araç seni kesin mutlu eder. 😍
Çok yakışıklı, bende çok kısa süre içinde elektrikli araca geçicem ama tesla'nın yeni kasa sedan üretimi yok diye almıyorum, byd han veya seal düşünüyorum