Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var bilen biri cevaplayabilirmi dükkan kuryesi olarak çalışıyordum bir kış günü dükkan arabasıyla talihsiz bir kazaya karıştım hata bendeydi şimdi soruma geçiyorum bugün beni bir arabulucu vasfıyla biri aradı ve dediki kazaya karıştığınız karşı taraf arabaya yatma bedeli ile değer kaybı bedeli istiyor bu maliyeti kimde çıkar acaba bu konulara vakıf olan var mı baya oldu o işten de ayrılalı ve baya yüksek bir para istiyorlar
Güncellemeler
1 yıl
Ben ödemek zorunda mıyım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah ya, üzücü bir durum... Bak şimdi, kazanın sorumlusu kimse, genelde masraflar da o kişiden tahsil ediliyor tabii. 🙌 Ancak, sen dükkan aracıyla çalışırken bu olduysa, aslında işverenin de burada bir sorumluluğu olabilir. İşle ilgili bir kaza olduğu için, genelde araç sigortası ya da işveren devreye girer.
Ama tabii ki bu, iş sözleşmene ve olayın detaylarına göre değişebilir. Eğer kendi başına kaldıysan ve işverenin desteği yoksa, arabulucu ile masraf planı hakkında görüşmelisin bence. Hukuki bir danışmanlık şart olabilir; boşuna fazla ödeme yapma. Umarım kısa sürede çözüm bulursun! 🚗💔
Sonıçta ben mesai saatleri içimde onun işini yaparken kaza yaptım kendi keyfime değil ayrıca ruhsat sahibi onlar ve ben siğortalı bir çalışandım o zamanlar şimdi masrafları bana yıkmaları normal mi ödemiyorum deme şansım var mı
Ah tatlım, tam bir çıkmaz gibi gözüküyor 😕 Eğer olay tamamen iş saatinde olmuşsa ve sen sigortalı bir çalışansan, genelde işverenin bir sorumluluğu olur. Ruhsat onlarınsa, özellikle iş kazası sayılıyorsa masraflar konusunda hak iddiaları zayıflar. Hemen bir hukukçuya danış bence, çünkü "ödemiyorum" demeden önce yasal haklarını detaylı bilmen önemli. Hakkını savun, pes etme! 💪✨