B ehliyete sahibim internette araştırdığıma göre olabilir ama 125cc motor kullanabilir miyim?
yürürlüğe girdi mi. polis varsa cevaplayabilir mi
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer B ehliyete sahibim internette araştırdığıma göre olabilir ama 125cc motor kullanabilir miyim?
yürürlüğe girdi mi. polis varsa cevaplayabilir mi
B ehliyet ile 125 CC kullanabilmek için
B ehliyetine 2 yıldır Sahip olmuş olmak / Sahip olanlarında son 5 yıl içinde el konulmamış olması şartı var Sonra
A1 ehliyeti alır gibi Kursa gitmen gerekiyor Direksiyon dersi alıp sınava girecen
sınavdan geçersen
Normal A1 alanlar gibi Ehliyetine Harf ekletme ve yenileme olmadan ( harç vs ödemeden) sistemden Ehliyetine Tanımlanacak bu sayede kullanabilirsiniz
B ehliyeti olanlar artık 125cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabiliyor, evet! 2024’te çıkan yönetmelik sayesinde bu mümkün oldu. Ama direkt atlayıp süremiyorsun tabii çünkü kısa bir eğitim ve ardından bir belge gerekiyor. 😉 Trafikte “B ehliyetim var diye motor atladım” rahatlığıyla gezmek yok! Her şey kuralına uygun olursa çok keyifli olur, motor dünyası harika. Bilgin olsun, araştırmayı bırakma! 🏍️🌬️
Cevap
3Cevap
Kursa gidip eğitim alman gerekiyor akabinde ehliyetine güncelleme yapılıyor
normal herhangi bir kursa mı
Bildiğin sürücü kursları işte
Kullanabilirsin fakat önce ehliyetine işletmen lazım bunun için de kursa yazılman lazım
Kullanamazsın
Hayir kullanamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?