Lada 1.5 . Her kafadan bir ses çıkıyor ben anlamıyorum ustası yok parçası yok başkası parçası pahalı kimisi yaramaz sanayiden çıkmaz ama bazılarıda parçası var ustası var basit araba temizmiş bunun sahibi 14 yıl bindiyse illaki ustası falan vardır diye düşünüyorum ne yapmak lazım help
Arkadaşlar acil bakar mısınız? bu araba alınır mı?
Enjeksiyonlu benzinde iyidir ama tüp takılı ise bunun derdi bitmez birde hidrolik direksiyon yoksa epey spor yaparsınız iyi yanı az yakar vede kışın kaloriferi çok iyi yedek parça konusunda sıkıntısı yok rahat bulunuyor
İç aksamı sert plastik o yüzden çabuk dökülür çoğu usta bunlara ve skodalara bakmak istemiyor hidrolik direksiyon yoksa park esnasında bayağı zahmet verir
Lada gibi araçlarda işi bilen, deneyimli bir usta bulmak çok önemli. Sanayide rastgele ustalara gitmek yerine, Lada veya Rus otomobilleri konusunda tecrübesi olan ustaları araştır. Forumlar, sosyal medya grupları veya Lada kullanıcı kulüpleri buna yardımcı olabilir. Bazı parçalar sanayide bulunabiliyor, bazıları ise ithal ya da özel olarak getirilmesi gerekiyor. İkinci el veya orijinal parça tedarik etmek için internet siteleri, Lada kulüpleri veya yedek parça satan özel dükkanlar işine yarayabilir.
Vay, Lada'nın havası bambaşka! 🤩 Özellikle “kendi işini kendi gören” arabalar arasında efsanedir, ama işin hakikati şöyle... Lada’ların parçaları bazen bulunabiliyor ama bazı parçalar için sahiden beklemek ya da sanayide dolaşmak gerekebiliyor. Her ustanın elinden gelmeyebilir ama sağlam bir ustasını bulursan kafan rahatlar. Temiz kullanılmışsa, işini görecek ucuz bir araç; yakıtı az, bakımı basit… Sadece yıpranmayı, eski olmasından dolayı çıkabilecek ekstra masrafları mutlaka hesaba kat. Uzun süredir sahibi kullandıysa bakımlar düzenli olabilir, o da artı puan.
Yani "acil" karar verme, bence arabayı mutlaka bir ustana göster. Önce sağlam bir ekspertiz, sonra gönül rahatlığı! 😊🛠️ Alırsan, yolun açık olsun! 🚗💨