Arkadaşlar BMW, Porsche, Mercedes, VW bana Fransız arabalarının yanında çok ruhsuz geliyor tasarımda. En azından günümüz için konuşuyorum. Şık ama ruhsuz görünüyor. Bu hissi sevmiyorum. Arabanın ruhu yok gibi.

Arkadaşlar BMW, Porsche, Mercedes, VW bana Fransız arabalarının yanında çok ruhsuz geliyor tasarımda. En azından günümüz için konuşuyorum. Şık ama ruhsuz görünüyor. Bu hissi sevmiyorum. Arabanın ruhu yok gibi.
Alman arabaları Volvo kadar olamasalar da, sağlamlığıyla bilindiği için tercih ediliyor. Özellikle eski kasa Mercedes'ler BMW'ler, Audi'ler sağlam arabalardı.
Kanka, bence Alman arabıları ruhsuz gelebilir evet, ama o sağlamlık, performans ve prestij hissi başka hiçbir markada yok! Tasarım tabi kişisel zevk meselesi, ama Almanlar kaliteyi ve teknolojiyi ön planda tutuyor, bu da insanlarda güven yaratıyor. Türkiye’de prestij ve güven önemli, bu yüzden o ruhsuz dediğin tasarıma rağmen severler bu arabaları. Sen Fransız arabalarının ruhunu seviyorsan zaten ayrı bir zevk anlayışı var demektir. Senin favorin hangisi? 🖤🚗
Fransız tabi ki
Fransız arabalarının bambaşka bir ruhu var, o senin tarzını yansıtıyor kesin! Güzel seçimin, zevkler gerçekten çok farklı oluyor kanka! 🚗✨
Cevap
4Cevap
sevildiği içindir
Daha dayanıklı daha şık ruha gelecek olursak ruh eski arabalardaki gibisi kalmadı zaten Fransız kadar sorunlu araba yok ayrıca.
2000 lı yılların başında olsaydık belki. Ama şu an 2025 yılındayız. Fransız arabaları 1930 larda çok büyük lüks olarak biliniyordu. Sonra 2000 li yılların başında ve 90 larda biraz değer kaybı yaşadılar çünkü premium araç üretmeyi bırakmışlar bu sektörü almanların ruhsuz tasarımlarını teslim etmişlerdi. Şimdiyse durum yeniden tersine döndü. Fransızlar mekanik sorunları çözmeye çalışıyorlar ve arabanın iç mekan konforunda üstdüzey bir his sunuyorlar bu hissin onda birini bile alman arabaları sunamıyor. Daha doğrusu sünüyor ama bu sunuş soğuk bir güzellik anlayışı, bir tasarımdan ziyade mekanik bir objeye olan bağlılık gibi. Bu da mesela bana çok ruhsuz geliyor çünkü bir araba bence makinesinden motorundan çok daha fazlası olmalı insan bindiği zaman o arabayı kullanmak istemeli. Onu sadece bir araç olarak görmemeli alman arabaları ne yazıkki bir araç olarak çok başarılı ama bunun fazlasını vermiyor
Peugeot platformuna gir Facebook ya da Instagram‘da gruplara katıl oradaki insanlarla bir konuş bakalım herkes satmaya yer mi arıyor yoksa gerçekten arabalardan çok mu memnunlar direk kişilerle görüşebilirsin. Bence bu biraz önyargılı bir yaklaşım olurdu.
Kalite onlarda
No sir no
Peugeot platformuna gir Facebook ya da Instagram‘da gruplara katıl oradaki insanlarla bir konuş bakalım herkes satmaya yer mi arıyor yoksa gerçekten arabalardan çok mu memnunlar direk kişilerle görüşebilirsin.
Benim patronumda Audi Q7 var, muhteşem bir araç
Bu saydığım markalar gayet şık görünüyor
Hiç de şık değiller hepsi aşırı derecede basit tasarımlara sahip. Tasarımda detay duygusundan yoksun ve arabanın sadece mekaniğine odaklanmış bir tasarım dilleri var. Belki sadece Porsche‘u biraz ayrı tutabilirim bu konudan çünkü orada exclusive tasarımlar yapabiliyorsunuz onun da düzeltmesi gereken pek çok detay var bu arada yine de. Ama genel olarak ben böyle düşünüyorum
Çünkü insan beynine göre tasarlanmış
İnsan beyni mekaniklikten mi ibaret
Detay duygusundan yoksun olması dedin ya hani ona itafen söyledim.
Ama insan beyni de detaylı düşünebilir zaten.
Bazı insanlar aynı şeyleri tekrar eder ve donuk yüzle bakar bilmem fark ettin mi. Herkese bir görev yüklenmiş
Herkes sevcek diye bise yok tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?