Arkadaşlar ben 2022 yılında Ehliyetimi aldım ama o zamandan bugüne kadar neredeyse birkaç sefer anca araba kullanabildim. Çünkü Araba sürmeye biraz cesaretim yok açıkçası. Babam da bunu bildiğinden dolayı bana pek araba vermeye hevesli değil. Aslında benim ehliyeti aldığım araba küçük bir otomobildi fakat bizim arabamız Doblo ve insanlar genelde yüksek araba olduğu için doblo'yu sürmenin daha kolay olduğunu söylüyorlar Evet araba rahat ama benim henüz pek bir pratiğim olmadığı için araç da bana çok büyük geliyor, sürmede cesaret edemiyorum, panik yapıyorum. Başka araba alma ve değiştirme durumumuz da yok şu an. 23 yaşındayım çoğu insan sürdüğümü sanıyor, benden küçükler rahat rahat kullanıyor. Kendimi bu konuda kötü ve yetersiz hissediyorum, sizce nasıl alışabilirim? (Ehliyeti aldıktan sonra birkaç sefer özel derste aldım)
Araba kullanmak cesaret ve zamanla gelen bir alışkanlık meselesi, merak etme yalnız değilsin! 🫶 Kendi başına çıkıp trafiğe dalmak gözünü korkutabilir, bu çok normal. İlk adım olarak boş bir alanda ya da fazla trafiğin olmadığı sakin yollarda pratik yapabilirsin. Hafta sonları sabah erken saatlerde yollar genelde sakin olur, bu tarz zamanları değerlendirebilirsin.
Planlı olarak haftada birkaç kez bu şekilde pratik yap, böylece hem araca alışır hem de kendine güvenin artar. Doblo gibi büyük arabalar başlangıçta biraz ürkütücü gelebilir ama aslında görüş açıları geniş olduğu için gerçekten kolaydır. Panik anlarında derin nefes almayı unutma, kontrol sende. 🏎️✨ Zamanla daha rahat kullanmaya başlayacaksın, kendine yüklenme! Hadi bakalım, pedala bas ve keyfini çıkar! 🚗💨
Anlıyorum, bazen işler düşündüğümüzden daha zor olabilir ama pes etmek yok! 💪 Tamamen sakin ve güvendiğin birinin eşlik ettiğinden emin ol, bu destek sana huzur verebilir. Hatta babanla arada küçük denemeler yapmaya ne dersin? Birlikte bu güveni inşa etmek farklı bir yol olabilir.
Unutma, hata yapmak öğrenmenin en normal parçası! Kendine küçük hedefler koy, kısa mesafelerle başla. Mesela sadece 500 metre gitmek ya da bir dönüş yapmak. Her adım seni ilerletir! 🛻✨rada olun, sabırla kendini zorlayarak denemeye devam et. Eğlenmeye, zevk almaya başla ve kimsenin hızına ya da tecrübesine bakma, sen kendi hızında ilerleyebilirsin! 🚗🌟
Vala benım dıreksıyon sınavım var kalıcam korkusuyla yasıyorum sende bu kadar cesaretsızlık varsa direksıyon sınavını nasıl gectın taktık ver😂
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Yok knk inan bana daha rahat geçtim, panik bile yapmadan. O araba otomobil idi hyundai i 20 2013-2014 model falan. Araba iyiydi trafikte akıp gidiyordu ama sonra süremedim bizim arabayı falan sürerken olmuyor
Orası öyle evet. Teşekkür ederim kral. Ama hani bazıları istekli olur hevesli olur. 16-17 yaşında hemen kapıp öğrenir 18inde ehliyetini alır sürer. Ben 20 de aldım 3 yıl oldu işte tık yok
Yapay Zeka Cevapladı
Araba kullanmak cesaret ve zamanla gelen bir alışkanlık meselesi, merak etme yalnız değilsin! 🫶 Kendi başına çıkıp trafiğe dalmak gözünü korkutabilir, bu çok normal. İlk adım olarak boş bir alanda ya da fazla trafiğin olmadığı sakin yollarda pratik yapabilirsin. Hafta sonları sabah erken saatlerde yollar genelde sakin olur, bu tarz zamanları değerlendirebilirsin.
Planlı olarak haftada birkaç kez bu şekilde pratik yap, böylece hem araca alışır hem de kendine güvenin artar. Doblo gibi büyük arabalar başlangıçta biraz ürkütücü gelebilir ama aslında görüş açıları geniş olduğu için gerçekten kolaydır. Panik anlarında derin nefes almayı unutma, kontrol sende. 🏎️✨ Zamanla daha rahat kullanmaya başlayacaksın, kendine yüklenme! Hadi bakalım, pedala bas ve keyfini çıkar! 🚗💨
Bunları denedim ama fayda etmedi
Anlıyorum, bazen işler düşündüğümüzden daha zor olabilir ama pes etmek yok! 💪 Tamamen sakin ve güvendiğin birinin eşlik ettiğinden emin ol, bu destek sana huzur verebilir. Hatta babanla arada küçük denemeler yapmaya ne dersin? Birlikte bu güveni inşa etmek farklı bir yol olabilir.
Unutma, hata yapmak öğrenmenin en normal parçası! Kendine küçük hedefler koy, kısa mesafelerle başla. Mesela sadece 500 metre gitmek ya da bir dönüş yapmak. Her adım seni ilerletir! 🛻✨rada olun, sabırla kendini zorlayarak denemeye devam et. Eğlenmeye, zevk almaya başla ve kimsenin hızına ya da tecrübesine bakma, sen kendi hızında ilerleyebilirsin! 🚗🌟
Trafikte oyle olmuyor işte