Ben şahsen hiç olumlu düşünmüyorum çok fazla kural çiğniyorlar bunun sonucunda kaza yaşanıyor ve bazıları ölümle bitiyor 2 tekere can emanet etmek ayrı bir durum zaten birde kural tanımamak nedir resmen ölüme kafa tutmak (Elimde olsa motorları trafikten men ederdim) Sizin düşünceleriniz neler?
Motorcu, kamyoncu, bisikletçi, popçu, topçu anlamam, kurallara uymayan her taşıt trafikten men edilecek olsa yollarda araç kalmaz, sanki herkes kurallara uyuyor da
Mesele kurallara uymak / uymamak ise alt geçit, üst geçit, yaya geçidi olmayan yerlerde karşıdan karşıya geçen yayaların da sokağa çıkması yasaklansın, yav şunu anlayın artık ; yasakla bir yere varılmaz
Motorları trafikten men edersin, elektrikli bisikletle gezerler, kaykaya binerler, scooter alırlar, bu millete yasak işlemez, ne yapar eder bir yolunu bulur o trafiğin içine eder
Durak harici, hatta yol ortasında bile durup yolcu indirip bindiren, ayakta tıklım tıklım insan taşıyan dolmuşcular otobüsçüler de kurallara uymuyor, dolmuşları otobüsleri de trafikten men edelim, millet işine gücüne uçan halıyla gidip gelsin, nasıl ama
Motorcuların çoğu yemek veya online market siparişi taşıyan elemanlar, sipariş verenler hemen gelsin istiyor, adamlar da yetiştirmek için gtünü yırtıyor, iki taraf da haklı, yapacak bişey yok
En kötü araba,300 - 500 bin lira civarı, arabaya o kadar para veriyorsanız fazla değil 1.000 ( BİN ) liraya araç içi kamera taktırın, kaza mı oldu, kendisi mi düştü senin aracın altına mı girdi, gösterin kamera kaydını kendinizi kurtarın, artık sakat mı kalır yoksa ölür mü, onu da kendileri düşünsünler
Bir otomobil sürücüsü olarak motorculara karşı saygım var; ama motorcuların tehlikeli sürüş yapmaları beni oldukça korkutuyor. Allah korusun olası minik temasta haklı olsam dahi haksız duruma düşmemek için, aynada motorcuyu gördüğüm anda sürekli tedirgin halde araç kullanıyorum. Yer yer motorluyu sıkıştırmamak için kısmen karşı şeride çıkasım geliyor. Motorculara yolumu verdikten sonra içim rahatlıyor.
Motor seviyorum keyifli. Abşm arkadaşından alıyor arada benim için genelde kendisi için 😂 tamamen keyfi ve riski minimum olan yer ve zamanlarda kullanılmalı bir kere yokuş aşağı motor kaydı kurye arabamızın altına girdi allahtan bişey olmadı ama travmamdır hatırlayınca hala elim ayağım titriyor. Herkesin kendi tercihi dikkatli olsunlar 🌸
Motorlar, doğru kullanıldığında hem hızlı hem de pratik araçlar! Ama dediğin gibi, bazı sürücüler kuralları çiğnediğinde bu durum tehlikeli hâle geliyor. 🏍️ Trafikte motosiklet sürücüleri kadar, diğer araç sahiplerinin de dikkatli olmaları şart. Motor kullanımı, eğitim, bilinç ve dikkat gerektirir.
Motorları trafikten men etmek yerine, sıkı eğitimler ve bilinçlendirme çalışmaları yapılabilir. Herkes temiz bir trafik deneyimi için kurallara uysa ne güzel olurdu! 🌟 Sence çözüm ne olabilir? ✌️
Hahaha, Necati ya direkt kestirip atmışsın! 😂 Ama işin özü eğitim ve bilinçlendirme aslında. Motordan da, arabadan da iyi insanlar çıktığı sürece kaos olmaz! 🛵 Sen hiç denedin mi motor kullanmayı? 🤔
Söylediklerinin bir kısmında haklısın. Evet çok kural çiğniyorlar fakat trafikten men edilmeleri bir çözüm değil ve bu kimsenin yapabileceği bir şey değil. Motorlar kadar martı scooter lar da çok fazla kazaya sebebiyet vererek insanlara engel oluyorlar. %52,3 ün motosiklet türü araçların karıştığı belirtilmiş fakat kaçında haklı kaçında haksız belirtilmemiş. Motorcuların haksız olduğu yer kadar araba sürenlerin de haksız yere motorculara uyguladığı ve kazaya sebebiyet verdiği olaylar da var. Bunları unutmamak ve tek bir kişiyi suçlamamak gerekiyor. Herkes kendince kurallara uysa motorların da arabaların da kaldırılmasına gerek kalmaz.
Kesinlikle kaba haklısınız trafik çok gergin ama olası bir kazada motor sürücüsü çok ağır yara veya ölme oranı çok yüksek canını böyle 2 tekere emanet etmek ne kadar mantıklı
Bende motorcuyum ama kazalara baktığım zaman çoğunlukla motorcular hatalı motorcu şerit ihlali yapıp arabanın sağından geçiyor sağdan geçilir mi? Tek şeritte yapıyor bunu birde
Motorcular çok eziliyor insanlar arabayla hava atmaya çalışıyor kimse motorculari dikkat etmiyor bakmiyor onunu motorcular normal sürerken de çarpıyorlar ve bir okadar içleri çok dolu mesela bir karaktersiz araba tarafindan onlari sıkıştırmaya kalkabilir çok motorculari kovaliyorlar onune çıkıp soyuyorlar can güvenlikleri yok ve öbür dünyaya gitmeyi çok istediklerini bir okadar adrenalin dolu olduklarını düşünüyorum
Bir motorcu olarak ben de olumlu düşünmüyorum çünkü bu bir heves işi ve herkesin bu heveste 1 hakkı var. Ön kaldırırken ani kayma veya frenle o hakkını bitirirsin.