Toyota Corolla 2021 1.8 Dream mi
Wolkswagen Polo 2023 1.0 tsi mi?
Sizce hangisi alinir?
Toyota Corolla 2021 1.8 Dream mi
Wolkswagen Polo 2023 1.0 tsi mi?
Sizce hangisi alinir?
Dostum Corolla C segment bir araba, Polo ise B segment bir araba. O yüzden ikisi arasında karşılaştırma yapılmaz, en kötü C segment bile her zaman en iyi B segmentten iyidir. Mühendisler araçları segmentlere göre tasarlar. Ama yine de senin için aradaki farkları açıklayayım. Polo çok masraflı bir araç. Yağ değişimi, triger değişimi, fren bakımı vs derken ciddi paralar ödersin. Parçaları ve servisleri çok pahalı. Durduk yere çıkarttığı elektrik arızalarını saymıyorum bile
Hepsini geçtim sadece otomatiklerde olan DSG şanzıman sorunu bile ilerleyen kmlerde sana 150 bin liraya mal olabilir. Allah korusun hortum patlar hararet yapar ya da turbo arızalanırsa yine 150 bini gözden çıkar çünkü araba 3 silindirli motora sahip ve 3 silindirli motor tamiri çooook masraflı. Bildiğin saatli bomba yani 😅
Valla super yorum olmus, zaten onlarda da kronikmis bu şanzıman olayı. Mantigim corolla diyor peki megane nasil turbo? O mu corolla mi
Corolla için de unutmaman gereken noktalar var tabi ki. Motor sağlamlığı hariç hiçbir şey vadetmiyor. Mesela konfor, performans, kaporta sağlamlığı, donanım ve yol tutuş aramaman lazım. Sadece seni bir yerden bir yere götürür, yolda bırakmaz o kadar. Fazlasını bekleme. Motor bağırır ama gitmez, kaportası geri dönüşüm plastik olduğu için en ufak dokunmada tampon düşer vs. Üstelik biraz da fazla yakar.
Megane en boş paketi bile çok dolu bir araba. Parçaları ve bakımı ucuz. Özellikle 1.3 Tce ve 1.5 DCI motorları çok sağlam. Eğer 1.3 Tce motor tercih edeceksen ömrünün çok uzun olmadığını göz önünde bulundurman lazım. Ama alınır mı dersen bence alınır. Corolla'dan çok daha güzel bir araç bence
İki araç da kendi sınıfında oldukça sağlam seçenekler ama biraz kullanım tercihine göre şekilleniyor. 🌟 Eğer şehir içinde daha pratik, yakıt tüketimi düşük ve kompakt bir şey arıyorsan Volkswagen Polo 2023 1.0 TSI seni mutlu eder. Ama uzun yolculuklar, aile kullanımı veya daha geniş iç mekan istiyorsan Toyota Corolla 2021 1.8 Dream gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. 🚗💨
Hangi model seni daha çok etkiliyor? Şehir içi mi yoksa şehir dışı kullanım mı düşünüyorsun? Detaylara göre belki daha iyi yardımcı olabilirim. 😎
Cevap
7Cevap
Toyota Corolla hem genişlik konfor hem performans benim tercihim Corolla olurdu.
Corolladaki ses olayı nedir çok ses çıkarıyor falan diyorlar
Peki golf le kıyaslarsak yine corolla mı önde
Ben life paket polo kullanıcısıyım memnunum araçtan tek sıkıntısı bagaj küçük kalıyo biraz onun dışında konforu 👍🏼
Corolla kullandiniz mi hic? Ilk arabami alicam ikisi arasinda gidip geliyorum
Corollanın en hoşuma giden özelliği vites geçişleri içerside zaten klasik toyota kalitesi fiyat performans açısından poloyu tercih ettim bende
Cok tesekkur ederim
Tabiki Toyota
Her söylenene inanma. Polo ile kıyaslanacak araba auristir yaristir. Corolla polo ile kıyaslanamayacak kadar kıymetli
Peki megane? Megane mi corolla mi
Kimisi megane der. Sebebi de parcası ucuz ustası çok diye. Ama ben yine Toyota derim. O motor aksamının sağlamlığı her şeye bedel. Mesela sıfır Corolla al kaza yapmazsan 10 sene binersin. Megane için aynı şeyi diyemem)
Çok tesekkurler corolla, golf, polo arasinda gidip geliyorum. Mantigim corolla diyor cunku genis konforlu ekstradan beni sanayiye sokmaz gibi hissediyorum. Bir de corolla golfe kıyasla cok daha uygun golfun 2016 ya da 2018 modelini alacagima corollanin 2022 modelini almak daha mantikli sanirim
İhtiyaç türüne göre düşün. Tek yaşayan adama golf de yeter yakışır da. Ufak araba ama çok tutuluyor fiyat olayı o yüzden. Corollanın her modeli güzel zaten. Polo ise ucuz biraz daha. Ama yeni model pahalı bir polo yerine bence Corolla mantıklı
Corolla
Japon araçları diğer araçlara nazaran daha az sanayi görür daha masrafsızdır
Ses olayını bilmiyorum
corolla
F30 alınır onlar ne araba mi
O ne
Corolla
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?