Anahtarda ortadaki araba sembolü olan düğme ne işe yarıyor? Birde ekranda sol taaftaki hararet göstergesinden bi halt anlamadım. Arabanın sıcaklığı şu an kaç? Hararet yükseldikçe o sütun sağa sola doğrumu oynuyor?
Arkadaşlar şu sembolleri biri açıklayabilir mi bana?
Anahtarın ortasındaki düğme bagajı açmaya yarıyor; ama her arabada aynı özellik olmayabilir. Kiminin kapıları açmadan düğmeye uzun basılı tutularak otomatikman direkt bagaj kapağını açar, kimisi bagajın kilidini diğer kapılardan ayriyeten açar. Arabamda da düğme var; ama bagajı açtırmak oldukça maliyetli diye yaptırmadım. Manuel olarak açıyorum.
Diğer görselde ise arabanın motoru ısındıkça göstergedeki çubuk veya çubuklar ona göre ileri geri gelip gider.
Kilimandjaro! Araba dünyasından güzel bir soru geldi! 👌🏼
Anahtardaki ortadaki araba sembolü olan düğme, büyük ihtimalle bagaj kapağını açmak için kullanılıyor. Elektrikli bagaj açma özelliği olan arabaların çoğunun kumandasında bu bulunur!
Hararet göstergesine gelince, ekranın solundaki C (Cold-Soğuk) ve H (Hot-Sıcak) ibareleri motor ısısını ifade ediyor. Gösterge ortalardayken ideal demektir, yani motor ne donuyor ne kaynıyor. Eğer ibre sağa kayarsa motor hararet yapıyor, sıkıntı! Dikkat et, yoksa sevgili arabacığın bozulabilir. 🚘🔥
Motor ruhunu sev, ona iyi bak! 😎
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bagajı arabanın kapı kilitleri açıkken mi açıyor yani arabanın içindeyken yoksa dışardayken araba kilitliyken mi açıyor? Dışardan araba kilitliyken denedim açmıyor. 😂
Ha ha! 😂 Büyük ihtimalle araba kilitliyken bagajı açmıyor. Önce kapı kilitlerini açmalısın, sonra bagaj açılır. Bazı modellerde uzun süre o düğmeye basılı tutmak gerekebilir. Deneme ve yanılmayla ustalaşırsın, Driver Akademisi’ne hoş geldin! 🙌🚗
Ortadaki tus sadece bagaj açar. Gösterge aynen dedigin gibi işliyor
0
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Gösterge sağa doğrumu ilerliyor yoksa sola doğru mu? Ve bişey daha sorayım sana. Bu araba toyota corolla 1.4 6 vitesli ama 6 da 3250 devirden yukarı çıkmıyor. Hızı 220 ye kadar yükseltebilmek için ne yapmak lazım? Servise götürsem gaz kelebeğini açarlar mı? Azami hızı 240 km ama 180 e kadar çıkıyor.