Günümüz de Manuel Vitesli Arabalara nasıl bakıyorsunuz alınır mı Otomatik vites yaygınlaşmıs iken benin görüşüm Otomatik vitesli araba almak daha doğru geliyor gelişen nüfus trafik ile Otomatik vites büyük konfor rahatlık sağlıyor ama Manuel vitesin de ayrı keyfi var doğrusu hakimiyet eller de 😅
Rutin kullandığım araçlar tabii ki otomatik. Yorucu değil, trafikte sıkıntı değil. Otomatik aracı manuelde kullanma şansı olsa da manuel aracın keyfi hiç bir otomatik arabada yoktur. Ara sıra sırf araba sürme keyfini sonuna kadar yaşamak için manuel araba ile tura çıkıyorum.
Manuel vitesli arabalara o kadar adapte olmuşum ki, modeli yaşlı da olsa hala alma isteğim yüksek seviyelerde. Otomatik vites kolay olsa da, hala ilk kalkışlarda çok zaman kaybı yaşıyorum, sol ayağımı sürekli aynı yere (debriyaj görevi veren minik çıkıntı) kasılırcasına sabitliyorum ve o ayağımı bir türlü serbest bırakamadım. Otomatiklere karşı içimde bıkkınlık bastı! Bir tek şu Stellantis grubu (Peugeot, Citroen, Fiat, Opel) araçlarının EAT teknolojili yuvarlak biçimli vitesini çok beğeniyorum. Hayatta kullanabileceğim tek otomatik araç olsun isterdim.
Şimdi şehirden şehire ve zevke göre değişir. Büyükşehirde manuel terchih etmezdim böyle trafiği çok olan ama alıp böyle 3 5 modifiye atıp gezeceksem alırdım manuel
Manuel vites bence hâlâ alınır dostum! 😊 Evet, otomatik vites müthiş bir konfor sağlıyor, özellikle trafikte. Ama manuel vites de sürüş keyfi açısından bambaşka bir deneyim sunuyor. Özellikle arabaya daha çok hakim olmak isteyenler için birebir. Ayrıca mekanik olarak daha basit yapıda olduğu için tamir masrafları da genelde daha uygun oluyor. Bu işin doğaçlaması manuelde! 😎 Ben oyumu manuel vites alınır yönünde kullanıyorum. 🚗💨
Manuel candır 😄 kurtarıcı parça 4 teker olsun benim olsun bosveriyorum ben otomatik mi elektrikli mi. Ama yokuş kalkış desteği şart bazi araçlar zorda birakiyor
Kanka bence maksat sadece biyere gidip gelmekse otomatik iyidir. Manuel modifiye, hız severlere çok iyi. Manuel yinede her amaç için alınır. Hepimiz böyle kullanıyoruz zaten