Şimdi benim 2 sorum var
1) kursta bize vites arttırmayı öğrettiler ama vites düşürmeyi ogretmediler😂 vites küçültmenin mantığı nedir? Yavasladigimizda küçültmemiz gerektiği biliyorum ama mesela ışığa geldim boşa aldım frenleyerek gidiyorum sonra birden yeşile döndü 2ye aldım ama dönel kavşaktan donucem ayağım hala debriyajda birden kaldirirsam araba hoplayacak ben ayağımı kaldirasiya kavşağı dönmüş oluyorum vites 2ye geçmeden. O zaman direkt debriyaja basarak dönüp dönüş bittikten sonra 2ye alsam daha az kafa karistirici olmaz mı? 🤔
Kısaca aynı anda hem debriyaj hem direksiyon hakimiyeti hem yola bakmak şu an beni zorluyor.
2) bize kursta önce debriyaja bas sonra frene bas diye öğretildi. Yani hızlandırma öğretildi ama yavaşlatma öğretilmedi. bu yüzden sadece frene basacagim zaman stop edecek diye tedirgin oluyorum. Bu yüzden sıkışık trafikte hızım da düşükken , örneğin yukarıdaki senaryoda bir dönel kavsağa 2. vitesle girmeye calisirken önümde araba varsa frenle yavaşlatıp 1e mi almalıyım? Yoksa 2. viteste kalmaya devam edip sadece frene mi basarak yavaslamaliyim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer