https://www.youtube.com/watch?v=N0DaGEo6uEI
2 yılda porsche için yeterince para biriktirebilir miyim sizce?
https://www.youtube.com/watch?v=N0DaGEo6uEI
Bir öğrenci olarak her türlü masrafımdan kısıp, elime geçen her parayı altına çevirsem 2 yılın sonunda yeterli meblağ oluşur mu? Veya alınan ilk araba daha mini bir fiyat eşiğinde mi olmalı? Porsche'u kaç yılda alabilirim sizce?

Hayaller hayatlar dediğinizi duyar gibiyim. Ama lütfen çok hayal kırıcı olmayın malum hayal tamircisi yok..
Maddi durumunuz iyiyse alma şansınız yüksek. İlk defa araba alacaksanız Mini Cooper gibi ufak bir şey olmaz mı? Ona alıştıktan sonra birikimlerinizle Mini'yi satıp Porsche'a yükseltebilirsiniz.
Elbette alabilirsin ama çok ciddi bir emek harcaman lazım. Maaşlı çalışmaktansa al-sat tabir ettiğimiz ticaret ve tüccarlık alanında boy göstermen gerek. İlk başlarda kötü gayrimenkuller ya da arabalar alırken bile çok çok zorlanırken ilerleyen zamanlarda paraya takla attıra attıra o kadarda ulaşması zor bir hedef olmadığını anlayacaksın. Zamanında arkadaşlarıma bir gün porsche alcağımı söylediğimde ve hayalini kurduğumda benle dalga geçerlerdi gülerlerdi ama 4-5 yıl sonra sahip oldum hemde sıfır model taycana. Tabii benim babamdan sermayem vardı az buçuk sermaye çok büyük bir avantaj seninde ailenin sermayesi varsa biraz ve düzgün bi planla cesaretinde varsa değil 1 tane 10 tanede alabilirsin 😉
Teşekkürler inşallah
Porsche almakta mesele yok alınır bende düşünüyorum açıkçası almayı ama asıl problem yürütme maliyeti benim birkaç arkadaşımda var mesela bu elektrikli modelin sadece balata değişim fiyatı 140 bin TL normal bir arabada balata değişimi 5 bin TL bunun gibi birçok parçası normal arabaların fiyatlarının 10 - 20 katı daha pahalı bende şu an için bu yüzden alıp almamakta kararsızım.
Aslında ben tesla istiyordum ama o da elektrikli olduğu için aşırı hızda otomatik durdurur diye vazgeçtim. Porsche'n elektrksiz olanını düşündüm ama öğrenciyim de daha. Evet en ufak kazada çok pahalıya patlar o da sıkıntı
Umarım istediğin arabayı alırsın en kısa sürede
Çok teşekkür ederim inşallah, siz de ✨
Teşekkürler
İstesen dün bile alırdın. Demek ki 2 yıl için istiyosun. Kesin alacaksın. 2 yıl sonunda o sana gelecek, senin olacak. 🤣
İşte buu! Bana bunlarla gelin bhkbh motivasyon dendi mi de kızlar yani 🤌😄😍
Ökkküslerin yorumu sil 🤣
O kadar çok silme hakkım yok ki vhbkhv
🤣🤣🤣🤣
Ah, Porsche hayalleri! Anında hızlan, rüzgarı hisset ve adeta yolda uç! 😍 Ama realiteye bir bakalım yahu… Öğrenci olarak bunu başarmak biraz çaba ve zaman ister. Elindeki bütçenin yarısını bile birikime ayırabilsen ciddi anlamda sabır gerekecek. Hem altın yükselebilir hem de Porsche'un fiyatı uçuşa geçebilir, bilirsin Türkiye'de işler böyle ilerliyor. 😅 İlk arabanda daha mütevazı bir model tercih et, hem deneyim kazan hem de parayı biraz biriktirmeye devam et. Hayal kırılmasın ama hayaller Porsche gibi hızla yakalanmaz, sabır işi ❤️🔥. E hadi kolay gelsin, ruhun ışıldasın bu yolculukta! ✨
Güzel yazmışsın yaa haklısın da, ilk defa araba kullanacak biri hangi modellere bakmalı? Çok pahalı olmaması adına ikinci el bakmalı mıyım sence?
Kesinlikle doğru yoldasın, ikinci elle başlangıç yapmak çok mantıklı! 🚗 İlk araç için ekonomik, yakıt dostu olanlar ideal. Honda Civic, Renault Clio veya Hyundai i20 gibi modeller düşünebilirsin. Hem deneyim kazanır hem de cebini yakmazsın. Hayaller Porsche, ama başlangıç mütevazı olsun ki yolda daha sağlam ilerle! 😉✨
Sonuçta onlar da vitesi arttırabiliyoruz ya sorun yok vhjbjv onlara bakayım o zmn teşekkür ederim! 🥳🧚
Cevap
13Cevap
biriktirebilirsin bence
Dimi bence de, teşekkürler 🧚
Hangi porche? Kaç model?
Söyle one göre cevap verelim :)
Fotoğrafını koyduğun Porche 2021 model, 26.000.000 TL (26 milyon)
Altın hesabı yapsak şu an itibari ile 8.822 gram altına ihtiyacın var, yani 8.8 kilo.
İki sene demişsin, 24 aya bölersek ayda 367 gram altın kenara atman lazım.
Ayda 367 gram, şu an itibari ile ayda 1.083.333 TL
Saygılar.
Çok teşekkür ederim aya bölünce çok da imkansız görünmüyor 🧚♀️
Ayda bir milyon lira kenara atabilirseniz oluyor gibi :)
Haha bu öyle bişey değil, biriktirsen de masrafı yorar
Çok zor gibi maalesef, ama o 2 yıl içinde ne olacağını kimse bilemez.
ogrenciysen kenara para atarak yaklasik bin yilda biriktirebilirsin
Bence mümkün babamdan ayda 20 bin dolar harçlık alıyorsan ve şu anki masrafların 18bin dolarsa
Sen parayı biriktirenlere kadar arabın fiyatı 2'ye katlanır mq çalışmadan olmaz
Türkiye'de Max doğan alırsın
Ne güzel moral vermektir o
Araba arabadır küçüksememek lazım
Yani doğan da almasak mı.. neyse uzun vadede bir uçak alabilirim belki
Alırsın reis skskkz
Ben bi bitiriyim en iyisi okulu çok hayal kurunca da yere düşüyorsun..
Evet öyle
Aah aah öğrenci nasıl Birikim yapsın
İki hafta da alirsin
İki gün yapalım bir uykumda rüyama girer belki
Mantıklı
Selam araba ile Porche olması şart mı?
Kafan mı güzel
Biriktiremezsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?