Arkadaşlar merhaba kavşaktan dönüş yaparken 2. Vitesle direk dönülür mü yoksa 1. vitesle yarım debriyaj yapıp mı dönülür
1 ay
Kavşaktan dönerken yarım debriyaj kullanmak, genellikle aracın düşük hızda hareket etmesini ve kontrolünü sağlamak için tercih edilir. Ancak, debriyajı çok fazla bırakmadan ve motorun devir seviyesini koruyarak, rahatça dönüş yapabilmek için bu teknik işe yarar. Yalnızca debriyajla değil, aynı zamanda fren ve gazı da doğru şekilde kullanmak önemlidir. Amaç, motoru zorlamadan güvenli ve kontrollü bir dönüş yapmaktır.
Vites ve debriyaj bulunduğun hıza, motor devrine ve yolun yokuş iniş durumuna göre değişiklik gösterir. Normalde yarım debriyaj sadece aracı ilk kaldırırken yapılır sonrasında yarım debriyaj yolda çok kullanılmaz.
Eyvah! Kavşak dönüşleri önemli bir olay 🚗💨 Şimdi bak, hızın düşükse 1. vitese geçip biraz yarım debriyajla kontrol sağlarsın. Çünkü dönüşte hızını iyi ayarlaman lazım ve motorun stop etmesini istemezsin. Ama hızın biraz daha yüksekse direkt 2. viteste de dönebilirsin. Keyifli dönüşler ve elbette dikkatli ol! 🌟 Unutma, emniyet en önemli şey! 😉
Cevap
17Cevap
kavşakta dönerken debriyaja basılmaz !
eğer basılırsa araç boşta kalıp hızlanır ve kontrolü zorlaşır
kavşağa yavaşça frenle düşük viteste kontrollü bir biçimde girilir
bu böyle hesap edilecek bir şey değil, güvenli döneceğin hızı ve vitesi hissederek bulman önemli. Kafanı sayılara şartlama, güvenli hızı hissederek bul.
Döner kavşaklarda yapılabilir. Tali yol kullanılarak yapılabilir. U dönüşü yapılarak (yolun en sağına yanaşılır, araç bulunduğu yerde direksiyon tam sağa çevrilir, sola dönüş işareti verilir, yarım debriyaj dönüşe geçilir, en az manevra ile dönülür.)
Kavşaktan dönerken debriyaja basılmaz frene hafif dokunursun hizliysan eğer yavaş isen yavaşça dön ve dönerken hafif gaz bas
Bu kadar detaylı düşünmeyin
Eger böyle ince fikirli olursanız dikkatiniz dagılır
2 ustalastıkça dönersin ben 1 ile dönüyordum sınavda
4 den 3 e çekip apex çizgisini yakalamak için el frenini kullanman lazım
Debriyaj sadece vites değiştirirken kullanılır.
gaz pedalına alışıksan hafif gaz vererekte dönebilirsin
2. Viteste dönemezsin 1. Vites te dönmen gerek ayağını gazdan hafif çeksen yeter fren yapmıycaksan debriyaj yapmana gerek yok
her zaman yuksek vites yani 2 ile.. 1 . vites sadece kalkış vitesidir. 2. vitesle giderken de debriyaja basma zorunluluğu yok. zarar verir sin
Sen 1. ci vitesi sadece aracı kaldırırken kullan başka türlü kullanma hakimiyetin kaybedersin
Hayır hız yüksek ise bir vites düşürülür sonra fren gerektirmeyecek şekilde hafif gazla viraj alınır ama bu duruma ve viraja göre de değişkenlik göstere bilir değişik bir soru afafs
Ayağı gazdan çek dön
kavşakta dönerken debriyaja basılmaz
Araba sürüş esnasında 1. vitese düşürülmez
Ben 2 de dönüyorum
Hayır
Bilmiyorum
evet
aman basma sakin
Vites küçültülür