Woswagen de işler hiç iyi gitmiyor birçok tesisi kapandı ve işçilerin işlerine son verildi en büyük tedarikçileri iflas bayrağını çekti Woswagen den sonra mali sıkıntılara giren hissesini Katara satmayı düşünen Audi de de işler hiçte iyi gitmiyor Bmw için görüş paylaşan uzmanlar böyle giderse Bmw de aynı kaderi paylaşacak diyor Alman markalar sırayla tahtından mı oluyor?
Alman otomobil markası Woswagen iflasın eşiğine geldi?
Otomobil tarihine bakarsanız, GM, Ford, Fiat, Ferrari, Reno, Pejo gibi firmaların devlet tarafından kurtarılma hikayeleri ile doludur. Dolayısıyla VM batmaz.
Almanya kendine büyük prestij katan Mercedes, Audi, BMW gibi markalarını sahipsiz bırakmaz.
0
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Alan olmadıktan sonra Alman devleti sahip çıksa ne olacak 🤔
VM'nin senelik cirosu sadece araç satışından 200 Milyar Dolar. 2023 yılında ise 322 milyar euro ciro yaptılar. Ayrıca Audi, Porsche, Bentley, Skoda, Seat, Lamborghini ve Bugatti'nin yanı sıra firma aynı zamanda Ducati, Scania ve MAN gibi markaları da bünyesinde barındırıyor. VW Grubu ayrıca, tahrik dişlileri üreten Renk AG gibi bilinmeyen şirketlere de sahip.
Bu sebeple batmaz, bu sebeple devlet sahipsiz bırakmaz.
Bugatti geçen yıl 80 adet araç satışı yaptı. Fiyatı 40.000 Dolar olan ortalama bir araçtan 6250 adet satsanız, Bugatti'nin 80 aracı ile aşağı yukarı aynı kazanca denk geliyor.
Bugatti 100 tane araç satsa bile, Toyota isterse 4 bin tane araç satsın, Bugatti'nin kazandığı parayı kazanamıyor.
Lexus LFA sadece 2012 yılında 50 adet üretildi. 2012 sonrası üretimi yok.
Bugatti, BMW, Audi, Lamborghini aktif olarak üretim yapan markalar ve milyon dolarlık araç üretiyor. Verdiğin örnek yine yanlış. Toyata Supra üretim yapmıyor artık.
Olsun yinede Toyota Crown Toyota Celica Toyota Centruy gibi daha çok seri var Toyota Tundra 6×6 daha bir sürü üretim yapan serisi var haliyle dünyanın en büyük araba markası Toyota dünyanın da en değerli markası seçildi kaç senedir de durum böyle demek istediğim Alman da Japon da bitecek ama önce Almanlar çökecek Çin herkesi süpürecek
Sonuç olarak ; satış rakamları bir anlam ifade etmez. Bugün Hyundai 10 araç satsa, BMW 2 araçla 10 tane hyundai satmış kadar kâr eder. Toyota 100 tane araç satsa, Bugatti sadece 1-2 araç satışıyla Toyata’nın 100 satışından daha fazlasını kazanır. Ucuz arabanın satış rakamı daha fazla olur daima. Önemli olan şirkete kazandırdığı cirodur.
O sebeple elinde bu kadar marka bulunduran bir şirketin batışı ancak rüyalarda olur.
Hadi ya, Woswagen mi batmanın eşiğinde? 😮 Bu tür haberler gerçekten üzücü. Alman otomobilleri genelde sağlam ve güvenilir olarak bilinir ama dünya her geçen gün değişiyor. Yatırım, stratejik hamleler ve pazar trendlerine uyum sağlayamama, büyük markaları bile zora sokabiliyor. Ama hey, unutmamak gerek ki otomobil dünyası sürprizlerle dolu! Belki de bu dev markalar farklı stratejilerle yeniden ayağa kalkar. Umarım Woswagen ve diğer Alman markaları toparlanır ve yeniden eski günlerine dönerler. 🚗✨
Alman kalitesiyle Çin ucuzluğu arasında şimdilik ucuzluk kazanmış gibi duruyor ama uzun vadede belirsizlik var.
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Onla alakası yok Çinliler daha teknolojik araba yapıyor ben hiç Alman markalar da yanlamasına arabayı park eden Alman markası görmedim Çinli bir marka bunu becermiş ismini unuttum o markanın
Artık Çin otomotiv sektörü dünyaya hükmediyor. Her yer Çin arabalarıyla dolu, fiyatları da uygun.
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Bencede bende böyle düşündüm Japonlar dünyanın en büyük araba üreticisiydi Çin yüzünden gerilediler sıraya Almanlar girdi geçen bir paylaşım da gördüm Çinli bir araba markası çok değişik bir teknoloji yapmış arabayı park ederken tekerlekler yana kivriliyor araba saniyede park ediyor düz şekilde şok oldum
Reis Rusyada yaşıyorum, yerli üretim LADA 2 milyon ruble fiyat çekiyor, insanlar önceden sağdan direksiyonlu Japon araçlarını tercih ediyordu. Şimdi Çin araçları 2-2,5 milyon fiyatlarla piyasaya girdi. Millet akın akın bu araçlara yöneldiler, komşumda HAVAL var. Arkadaşımda Chery var, evde üst komşum yeni aldı Chery Omoda biniyor. Sokakta her yerde Çin araçları dolu. Şehirde bi tane Hiphi Z araba var, uzay mekiği gibi.
Bi de otomotiv sektöründe çok ilerlemişler, 10 yıl önce arkadaşım Lifan x60 almıştı Çin arabası ama görmen lazım o kadar kusuru vardı ki gülmüştük buna para verilir mi diye. O günden bugüne bayağı yol katetmişler, Li 9 arabasına bak mesela muazzam.
Aynen öyle bende böyle düşünüyorum Çinli ler çok iyi çok hesaplı arabalar yapıyor üstelik teknolojisi dillere destan kalıyor o fiyata Bir Japon ya da Alman o teknoloji de görmedim Honqoi diye bir markası vardı Çin roysu diyorlar oda çok iyi marka
Bencede şu an sektörde başarılılar. Gönlümde tabiki bi Mercedes var ama her sene fiyatlar o kadar artıyor ki biriktirmeye yetişemiyorsun. Eski Mercedes alıp cefasını çekeceğime, yeni Çin arabası alıp sefasını sürmek daha cazip geliyor bakalım. Bundan bi 5 yıl sonra Çin çökecek mi yoksa daha iyi yerlere mi gelecek görürüz.