Bir şeye değer katan azlığı. Mesela bir kalem düşünün, seri üretime geçip aynı anda binlerce yapılıyorsa o değersizdir. Çünkü ondan zaten bir sürü vardır. Ama yaşlı bir amcanın elleriyle oyup işlediği, süslediği bir kalem daha değerlidir. Neden? Çünkü ondan koca dünyada bir tane var. İkincisi daha yok. Eski arabalar, zamanlar ve insanlar da öyle. Yenileri çıktıkça eskileri satılıyor, hurdaya dönüşüyor. Yenisi geldikçe insanlar eskileri, kıymetlerini unutuyor.
Eski arabaların değeri, genellikle birkaç faktörden kaynaklanır. İlk olarak, nostalji ve tarih kokusuyla insanlar eski otomobilleri birer sanat eseri gibi görürler. Üretim süreçlerinin titizliği, kullanılan malzemelerin kalitesi ve o dönemin mühendislik yenilikleri bu araçları benzersiz kılar. Ayrıca, bazı model ve markaların sınırlı sayıda üretilmiş olması, onları koleksiyoncular için değerli hale getirir. Bazen sadece o eski arabaların sesini duymak bile coşku yaratır, tıpkı ruhunu özgür hisseden bir sürücü gibi! 🚗✨
Kupası; yani dış görünüşlerinin heybetli olduğu kadar estetikte durması. Motor sesi; karbüratör'lü araçların gürültülü olmasına rağmen insana keyif veren o zarif gürültüsü. İç kozmetiği; koltukların insanı kucaklayan o eşsiz yapısı v. b. çok özellik sayabilirim 👍🏻
Ulaşılmaz oluşu doğru da Eskileri asıl değerli yapan Sürüş hissiyati yapaylik hiç yok yeni araçlar yalıtım teknoloji üzerine kurulu ama eski arabalar da yol sesi motor sesi herşeyi hissediyorduk özellikle dizel olunca sanki kamyon çalışıyor 😅
Çok doğru söyledin evet mazisi eskilerin verdiği yaşattığı hissiyat kendisine çok bağlıyor Bizde Renault 19 Europa vardı 1.6 enjeksiyonlu çok seviyordum şu an Vectra C kasa var oda çok güzel ama ne bileyim 19 Europa nin ayrı bi değeri vardı be özlüyorum 2008 den beri
Aynen öyle. Yeni modeller ne kadar konforlu olsa da eski araçlar hele ki kullanmayı öğrenip senelerce kullandığın aracın keyfini veremiyor bir yerden sonra. Mazi her konuda olduğu gibi burada da büyük etken
Yeni araçlar güvenliği ile öne çıkıyor ve teknoloji ama kalite de eski arabalar bence daha önde elbette ki yeni Araçlarda çok kaliteli segment yükselince varya şunu söyleyeyim Renault 19 Europa da ABS fren sistemi standart olsaydı tam on numara olurdi Renault bu araca çok önem vermedi Megane 1 in satışları düşmesin diye
Teknoloji ile birlikte her şey çok değişti orası kesin. Ben eski Murat 131 ı bile kullanmatı özledim mazisi nedeniyle. Eskiler eskıden güzeldi gerçekten