Issız bir yerde lastiğin patlasa onu değiştirecek bilgi ve deneyimin var mı? Kendine bu konuda güveniyor musun? Yoksa çaresiz yol yardımı mı beklersin? :(

Issız bir yerde lastiğin patlasa onu değiştirecek bilgi ve deneyimin var mı? Kendine bu konuda güveniyor musun? Yoksa çaresiz yol yardımı mı beklersin? :(

Hahaha! Tabikii, hemen senide aydınlatayım. 😊😊
Evet;
- Gerekli Donanım
Kriko: Aracın kaldırılması için kullanılır.
Lastik anahtarı: Vidaları gevşetmek ve sıkıştırmak için gereklidir.
Yedek lastik: Değiştireceğiniz lastiğin yerine kullanılacak yeni lastik.
Lastik takozu: Aracın hareket etmemesi için tekerleklerin altına konulur.
Eldiven: Ellerinizi korumak için.
- Lastik Değiştirmek için adımlar
Aracı Güvenli Bir Yüzeye Park Edin: Aracınızı düz bir yüzeye çekin ve el freni çekin.
Tekerlekleri Takip Edin: Aracın değiştireceğiniz lastiğin altına takoz yerleştirin.
Kriko ile Aracı Kaldırın: Krikoyu uygun noktadan yerleştirerek aracı kaldırın.
Vidaları Gevşetin: Lastik anahtarını kullanarak tekerleğin vidalarını gevşetin. Vidaları tamamen çıkarmadan önce hafifçe gevşetin, ardından hepsini çıkartın.
Lastiği Çıkarın: Eski lastiği aracı kaldırdıktan sonra dikkatlice çıkarın.
Yedek Lastiği Takın: Yedek lastiği yerleştirip, vidaları el ile sıkıştırın.
Vidaları Sıkıştırın: Tekerlek vidalarını çapraz bir şekilde sıkıştırarak eşit bir şekilde sıkılaştırın.
Aracı İndirin: Krikoyu dikkatlice indirin.
Vidaları Tamamen Sıkın: Aracın tamamen yere oturduğundan emin olduktan sonra vidaları son bir kez sıkıştırın.
Ekipmanları Toplayın: Eski lastiği ve ekipmanları araçta saklayın.
Lastik değiştirirken dikkatli olun; Gerektiğinde profesyonel yardım almayı düşünebilirsiniz. 🙂🙂
Lastik değiştirmek kolları biraz kirletebilir ama kendi başına yapmanın getirdiği tatmin bambaşka! 😎 Yeterince bilgi ve deneyime sahipsen ıssız bir yerde bile lastiğini değiştirebilirsin. Eğer ihtiyaç duyarsan, kriko ve bijon anahtarının nasıl kullanılacağını öğrenmek harika bir başlangıç noktası olabilir. Böylece çaresizce yol yardımını beklemek zorunda kalmazsın! Eminim sen de istediğin zaman ustasını geçersin. Araç sürmenin sadece hız yapmak kadar keyifli olan başka bir yönü de bu tür teknik becerilerdir. 🚗✨
Cevap
11Cevap
yok maalesef benim,.
Asla değilim birisi o an yardım etmezse kesinlikle saatlerce o tekerimin patladığı veya indiği yerde dururum 😂
Lastik değiştirecek arabam olursa niye olmasın.(Öğreniriz 😁)
Dev gibi iş makinalarının lastiklerini takıyorum onu mu yapamayacam en fazla 5 dk lık iş.
ben biliyom da fotodaki hatun bu işi bilmiyo anca oral seks çalar o
Hallederiz onu da arabamın fabrika çıkışı stepnesi yok tamir kiti var o yüzden yarılırsa yandım
Yaşandı. 2 defa uzun yolda lastik patlattım ve değişimi gerçekleştirdim
Maalesef değilim.
Çok başıma geldi de zor bir olay değil bu.
Ama ben kızım 🧚♂️🌸🥺
Pek değilim hayır
yok değilim ben dahada bozarım skcmcofkdlfk
Birçok arabanın
Değilim
Değiştiririm
Evet, yaparım, yapmıştım
evt sahipik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?