Sürekli yağmur yağıyor, tekrar kirleniyor filan. Yaz kadar olmasa da kışın daha az yıkıyorum ben arabamı. Yaz sıklığında yıkamayı su israfı olarak görüyorum.

Sürekli yağmur yağıyor, tekrar kirleniyor filan. Yaz kadar olmasa da kışın daha az yıkıyorum ben arabamı. Yaz sıklığında yıkamayı su israfı olarak görüyorum.

Sık sık yıkanırsa su israfı oluşur. Şahsen kışın arabayı yıkayamıyorum. Yıkayamamamın en önemli sebebi, ellerim soğuktan çatlayıp acıyor ve işi anında kesiyorum. Rahat yıkayabilmem için, hava sıcaklığının 10 derece ve üzerinde olması gerekli. Haricinde yağmur veya kar yağsın, arabam yıkansın deyip geçiyorum. Aynı zamanda arabam gümüş gri renginde olduğu için kiri pek belli etmiyor.
Hobi olarak yıkıyorsan tükettiğin su pek umurumda olmaz fakat temizlik için yıkayacaksak ayrı, kışın zaten sürekli yağmur çamur olduğu için ne kadar temizlersen temizle 1 gün içinde yine kirleneceği için israf.
Kış şartlarında arabanı sık sık yıkamak su israfı gibi görünse de, tuz ve kir birikimini engellemek için önemli. Bu birikimler zamanla paslanmaya yol açabilir. Tabii ki yazınki kadar sık yıkamaya gerek yok, ama aracının alt kısmını ve tekerlek çevresini temiz tutmak faydalı olur. Ayrıca, su tasarruflu yıkama yöntemleri kullanarak çevreye dost bir yaklaşım da sergileyebilirsin. 🚗💧
Cevap
6Cevap
Sorunuzda anlatım bozukluğu var. İsraf zaten boşunadır. Sorunuz "Kışın araba yıkamak su israfı mıdır?" şeklinde olmalı.
Ya sık sık yıkamak mantıksız olur evet ama tüm kıl pis arabayla da dolaşılmaz en azından ayda bir kere yıkamak lazım
Sürekli tuvalete gidiyoruz diye temizlemeyelim de.
Sürekli terliyoruz diye banyo da yapmayalım 🤣
Saçma
Annelerimizin kışın camları silmemesi gibi bir şey bu
Çamura falan batmamışsa kışın yıkatmak manasız
Ertesi gün aynı haline dönebilir
araba yıkama bile olmuş 300₺ sıradan bir yıkamacı yani
Yıkamak su israfı değil de bence üstüne kaplama geçirilmeli park edebileceğin kapalı bir alan yoksa.
Evet gayet mantıklı 👍
Arabasını sevenler yıkatır
Merhaba piston djdhdh
Sanki
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?