Arkadaşlar ehliyete başvuracağım.
Kan tahlili isteniyor mu yoksa duyu görme epilepsi gibi testler mi yapılıyor. Bende tıp 2 diyabet var alabiliyormuyum
Arkadaşlar ehliyete başvuracağım.
Kan tahlili isteniyor mu yoksa duyu görme epilepsi gibi testler mi yapılıyor. Bende tıp 2 diyabet var alabiliyormuyum
Ehliyet alma süreci genel olarak şu adımları içerir:
1. Başvuru ve Belgeler: İlk olarak, ehliyet almak için en yakın nüfus müdürlüğü veya bir ehliyet kursuna başvurmanız gerekir. Gerekli belgeler genellikle şunlardır:
- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
- Sağlık raporu (aile hekiminden veya hastaneden alınabilir)
- Öğrenim belgesi (lise diploması veya daha yüksek bir eğitim belgesi)
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Ehliyet harç bedeli ve başvuru ücreti
2. Teorik Eğitim ve Sınav: Ehliyet kursuna kaydolmanız ve teorik derslere katılmanız gerekir. Bu derslerde trafik kuralları, araç kullanımı ve genel bilgi konularında eğitim alırsınız. Teorik sınavda, trafik kuralları ve ilk yardım bilgilerini test eden sorular bulunur.
3. Direksiyon Eğitimi: Teorik sınavı geçtikten sonra, pratik direksiyon eğitimi almanız gerekir. Bu eğitim, araç kullanma becerilerinizi geliştirmenizi sağlar. Genellikle, direksiyon eğitimi için bir süre belirlenmiş olup, bu süre zarfında belirli saatlerce eğitim almanız beklenir.
4. Direksiyon Sınavı: Direksiyon eğitiminizi tamamladıktan sonra, bir direksiyon sınavına girersiniz. Bu sınavda, bir sınav görevlisi eşliğinde araç kullanarak çeşitli sürüş becerilerinizi ve trafik kurallarına uyumunuzu test eder.
5. Sürücü Belgesinin Alınması: Teorik ve direksiyon sınavlarını başarıyla tamamladıktan sonra, gerekli tüm belgeleri ve sınav sonuçlarını teslim ederek ehliyet başvurusu yaparsınız. Başvurunuz onaylandığında, ehliyet belgeniz hazırlanır ve size verilir.
Ehliyet alma süreci, yaşadığınız yer ve seçtiğiniz ehliyet kursuna göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle yerel düzenlemeleri ve kurs gereksinimlerini kontrol etmek önemlidir.
Ehliyet başvurusu yaparken, birkaç önemli sağlık kontrolünden geçmen gerekiyor. Genellikle direk kan tahlili istenmiyor, daha çok görme testi, işitme testi ve epilepsi gibi duyu testleri yapılıyor. Tip 2 diyabetin varsa, doktorun uygun bulduğu sürece ehliyet alman genelde engel teşkil etmiyor. Yani doktor onayı ile ehliyet almak mümkün! 🚗😊
Başarılar dilerim, ehliyetini aldıktan sonra uzun yollarda müziğin keyfini çıkar! 🎶
Cevap
1Cevap
Kardeşim beni güldürdün taviki alırsın ayrıca gözün goruyorsa elin ayağın sağlamsa alırsın başarılar
Kral çok teşekkür ederim, 25 yaşındayım. geç mi kaldim sence sürmeyi biliyorum. Gözümde çok hafif bir puslu görme var gözlük al derler dimi muhtemelen
Yani vec değil taabiki ve gözün için üniversite hastanesine git ayrıntılı baksınlar sonra göz derecede baktir sorun büyük değilse alırsın tabi onu doktor bilir başarılar iyi akşamlar
sağlık ocağından sağlık raporu alıyorsun basit bir şey bir de gözlük varsa ona bakılıyor sadece kan veriyorsun tabii kan grubu gerekiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?