Diyelim araç sahibi takla attırdı araca ama hassr raporuna onu eklememiş böyle bişey olabilir mi?
veya suya girmiş
Diyelim araç sahibi takla attırdı araca ama hassr raporuna onu eklememiş böyle bişey olabilir mi?
veya suya girmiş
Güvenilir bir eksperim bakması lazım Bir de hasar sorgularken plakadan değil şase no ile sorgula örneğin ben 2 yıl önce kaza yaptım farz edelim arabayı birine sattım Bir ay önce ve o da plaka değiştirdi Sen şu anda o aracı alırken mevcut plaka ile sorguladığında o plaka bir aydır var ve bir aydır ne olduysa sadece onları görürsün
Ya şasi değiştirirlerde nolcak
bazı bölgelerden araç almak sıkıntı özellikle depremden sonra o bölgeden memleketin bir çok yerine kazalı birleştirilmiş araçlar piyasaya soktular çok çok iyi bir ekspertiz yaptırmak lazım güvenilir olmalı çünkü eskpertizler bile kendi aralarında tutmuyor
Araba alırken kaza geçmişini kesin olarak bilmek için en güvenilir yol, kapsamlı bir ekspertiz raporu almak. Çünkü ekspertiz raporlarında araç detaylı olarak incelenir, kaporta-boya kontrolleri yapılır ve şasi hasarları gibi önemli detaylar ortaya çıkar. Ayrıca, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) gibi resmi kaynaklardan hasar kayıtlarını sorgulayabilirsin. Araç sahibi hasarları rapora eklememiş olabilir, ama tam ekspertizde bu tarz durumlar genellikle fark edilir. Suya giren araçlarda ise elektronik aksamın kontrolü kritik 😎🚗
Unutma, iyi bir ekspertiz firması ile çalışmak çok önemli!
Cevap
8Cevap
Herkes eksper demiş ama kendinde bakabilirsin kolay yoldan. Mesela kapıların vidalarına bak boyası soyulmuş ise ya değişendir ya da sök-takdır. Arabanın direklerine bak değişiklik anormallik var mı çıkma tavan takmış olabilirler diye. Aynı dediğim gibi önden kazası olup olmadığını anlaman için kaputun vidalarına bak boyası soyulmuş mu diye. Eğer araba eski ise bir farı sarı, diğeri normal ise büyük ihtimal önden kazası olmuş değiştirilmiştir. Eksper'de bunlara bakıyor zaten sen kolay yoldan bakmış oluyorsun.
@Eğleninbe ya susar mısın sorumda sarkıntılık yapılmasına müsaade etmiyorum
@Eğleninbe abartma neresi guzl
Kuzum kusura bakma teşekkürü unutmusum ama sen de sadece vucudunu göstermissin ne diyim yani hayır bi de fizik falan olsa neyse ama yine de tesekkurler bi de o araba erkek arkadasının falan mı
@Eğleninbe ya sen bi sus aramızı bozdun zaten kuzumla
Kuzum belki yaslı zengin biriyle evlendin bilemedim yani ama neyse seni sevdim yardımcı oldun o yuzden art niyetli yaklasmıyorum , diger kişi sen bi sus ya
Asla öylr bisey demedim haddime değil sen öyle yapıyosun sanırım? Olayı cinsiyete bağlayarak hemcinsimle aramı bozcak kadar kötü kalpli ve hainsin
Hasar kaydında yoksa bulamazsın anca Exper şurası burası sıkıntılı der
Ekspertize söylemediyse
Expertize söyleme gibi bir şansı yok zaten ekspertiz kendisi buluyor onu 😀
Makineler ve cihazlarla detaylı bir inceleme yapıyor onlara biz kaza yaptık diye bir bilgi gitmiyor yani
Diyelim kaza oldu 2 tanıdık araç arasında yani sonra bunlar tutanak da tutmadı kendisi bildikleri sanayiciye götürdü yaptırdı nolcak
Ekspertize söylemedeb
Ekspertize söyleme gibi bir durum yok kardeşim ekspertiz yanlış anliyorsun şu an
Pek anlamam bu işlerden
Aracın geçmişte olan bir kazası, değişen parçası ya da mekanik aksamında herhangi bir bozulma var mı diye bir uzman tarafından bakılır. Bu işleme oto ekspertiz işlemi denilmektedir. Bu işlem sonucunda araç için bir rapor hazırlanır. Rapora göre kişi aracın tüm detaylarını görebilmektedir.
Zaten plaka sorgu değil şasi sorgula adam plaka degistirdiyse sadece o plaka üzerinde ne varsa onu görürsün birde expertize sokucaksin aracı bu kadar.
Yani muayene gibi
Peki ekspertizde çıkmama olasılığı var mı bir de ekspertiz ğcreti ne kadar
Şasi yi de değiştirmişse nolck
Expertizde gözden kaçan birsey olurda çok nadir ücretlerini gidip ogrenebilirsin mesela araç sahibi sana aracın kusurlarını söyler eğer onun söyledikleri dışında bir kusur çıkarsa genelde araç sahibi öder expertizi eğer söyledikleri doğruysa sen ödersin aracı alıp almamak sana kalır 🙂
Gözden kaçan bisey olur mu
Şase numarasını değiştirmek kanunen yasaktır. Yanı sıra numarayı kazımak ya da değiştirmeye çalışmak da mümkün değildir.
Bu kadar güvenmediğin bir araç felanmı alcaksin anlamadım 😀
Bu ortamda yeniyim tatlım kusura bakma yordum
Rica ederim sorun yok sormuşsun yanıtlıyorum
Genelde bu kadar pimpirikli insanlara araba satmazlar 😀. Ben olsam araba satılık değil derim 😀
Neden
Aldığım aracın güvenilir olması en doğal hakkım
Ben 500 tl lik bisey alırken bile satıcısını araştırırım
Yapı meselesi ya uğraşıp satan adamlar var ama tabi ben galirici felan değilim benim malımı ben bilirim hatası varsa söylerim alırsa. alir ekspere sokarsa sokar çokta dibini arastirirsa malım satılık değil kardeşim derim
Bende araştıririm ama dibini görmeye çalışmam baktım güvendim aldım derim bu kadar
Dolandırıcı çok o yuzden herkes dürüst değil insan olsalar da dürüy olsalar
Tanıdığın arabadan anlayan birini yanına al expere götür işine gelirse arabayı alırsın gelmezse almazsın
Hasar raporuna ekletmeyenler var. Bir bilene danış.
E nolcak
Arabadan anlayan bir tanıdık bul alacağın arabayı ekspertize sok işi bilen bir ustaya göster iyice.
İyi bı expertize götürün arabayı sana arabanın herşeyini çikartir verir
takla atmıs anlasılırda sel hasarı ıyı kurutulmus ve sorum olmamısa bellı olmaz hersey orjınal sonucta
Tarcanlar expertiz Tek çözüm
Expertize götürecen
Plaka sorgula
Expertiz.
Oraya da söylemeden anlaşmalı yaptırırsa?
Nasıl yani? Oraya bişey söylenmez.
Şimdi birçok uzman expertiz var. Gidiyorsun dükkanlarına gösteriyorsun arabayı onlar ücret karşılığı arabanın heryerini inceliyorlar ve arabaya yapılan işlemleri bulup söylüyorlar. Böylece daha önce kaza geçirmiş mi nasıl kaza geçirmiş hangi işlemler yapılmış vs onlar anlıyorlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?