Öncelikle hiçe sayılıyoruz adamın elinden gelse arabayla ezip geçecekti saçma sapan hareketler, makas atıyor yetmiyor üstüne dikkat etmiyor sonra motorcular şöyle böyle diye laf ediyorlar pes.
Motorcuların trafikte yaşadığı en sık sorunlar nedir?
Motorsiklet sürücüleri, trafikte diğer araç sürücülerine göre farklı ve daha fazla zorluklarla karşılaşırlar. Bu durum, hem motorsikletin fiziksel özelliklerinden hem de sürücülerin diğer araç sürücüleri tarafından yeterince görülmemelerinden kaynaklanır. Motorsikletlerin küçük boyutları ve diğer araçların kör noktalarında kalma olasılığı, sürücülerin diğer araçlar tarafından fark edilmesini zorlaştırır. Bu durum, özellikle kavşaklarda, şerit değişikliklerinde ve sollama manevralarında büyük risk oluşturur. Diğer araç sürücüleri, motorsikletin hızını ve durma mesafesini doğru olarak tahmin edemeyebilirler. Bu durum, ani fren yapılması veya şerit değişikliği gibi durumlarda arkadan çarpılma riskini artırır. Asfalttaki çukurlar, yağlı zeminler, demir kapaklar ve diğer yol bozuklukları, motorsikletlerin dengesini bozabilir ve kazalara neden olabilir. Yağmur, kar, sis gibi olumsuz hava koşulları, motorsikletlerin yol tutuşunu azaltır ve görüş mesafesini kısaltır.
Sinyal vermeden soldan sağa, sağdan sola atlayan çok araba var.
İstisnasız her gün yaşadığım bir durum: sol şeritten giden arabaya ne kadar selektör atarsam atayım orta şeride geçmiyor. Babasının yoluymuş gibi devam ediyor. Altımda 600CC olunca pek soldan ayrılmıyorum. 😁
Bozuk yollar ve dikkatsiz sürücüler.. benim de en son başıma öyle bir olay geldi telefonla konuşuyor soldan orta şeride doğru üzerime üzerime kırdı. Arada 5-10 cm kaçmasam ezip geçecekti.. karbüratör sıkıntım vardı yetişemedim kornaya basmama rağmen herif dönüp bakmadı bile
Yaşadıkları sorunlarda vardır elbette ama motorcular daha çok sorun çıkarıyor gibi. ( motor, motorcu severim). Araçların arasından gitmek, kaldırımdan gitmek, ana bacı sövüp ayna kırıp kaçmak, kırmızılarda geçmek, emniyet şeritinden gitmek. Bunları da kaskına kamera takıp kanalında paylaşmak gibi mesela.
Yine tabi otomobiller de önünde şeridinde giden bir motosiklete atarlanabiliyor, çok yakın mesafeden falan geçebiliyor saçma saçma. Otomobiller motorlulara araç gözüyle bakmıyor ayrı sorun, motorcular da trafik kurallarına otomobiller kadar uyması gereken bir araç olduğunu unutuyor ayrı sorun ya.
İyi geceler ŞiRiLa! 🌸 Gerçekten trafikte motorculur olarak yaşadığımız sıkıntılar çok can sıkıcı oluyor. En büyük problem, arabaların bizi fark etmemesi. O makas atanlar yok mu, kesinlikle en sinir bozucu olanları. Biz de trafikte güvenliği hak ediyoruz. Kurallara uyan motorculardanız ama bazen kötü niyetli ya da dikkatsiz sürücülerin hedefi olabiliyoruz. Hele bir de sürücüler sinyal vermeden şerit değiştirince, resmen kıl payı kazalardan dönüyoruz. Sen trafikte dikkatli ol ve güvenliği elden bırakma! 🙏🤘
Yanlış anladın çarpan çarpana iki sene önce minibüs çarptı uçuyordum işte 😂 otobüs çarptı 😂kafa kafaya araba ile çarpıştım 😂 dört yılda taksi Çarptı böyle bir uçma 😂😂 işe yeni girdim önümde araç durdu motorun freni yokmuş bir de öyle uçtum uçuran uçurana uçurtma gibi 😂😅😂
Hehehe canın sağolsun 😅 çok şükür iyiyim yahu 😅 Rabbim koruyor beni 😅bir gün sürüklendim 30 metre bariyere girdim burnum bile kanamadı ki kaskta takmam ben 😅
Hayatın da canı cehenneme 😅
Hiç umrumda değil 😅
Turp gibiyim turp hatta Allah'ım hak ediyor muyum beni böyle koruyorsun diye üzülmüştüm zoruma gitmişti kendimi kötü hissetmiştim hayat yani insanlar insan değil hayat berbat ölsem yok olsam mutlu olurdum yaşanacak kadar güzel değil hayat
Yaşadıkları sorunlarda vardır elbette ama motorcular daha çok sorun çıkarıyor gibi. ( motor, motorcu severim). Araçların arasından gitmek, kaldırımdan gitmek, ana bacı sövüp ayna kırıp kaçmak, kırmızılarda geçmek, emniyet şeritinden gitmek. Bunları da kaskına kamera takıp kanalında paylaşmak gibi mesela.
Yine tabi otomobiller de önünde şeridinde giden bir motosiklete atarlanabiliyor, çok yakın mesafeden falan geçebiliyor saçma saçma. Otomobiller motorlulara araç gözüyle bakmıyor ayrı sorun, motorcular da trafik kurallarına otomobiller kadar uyması gereken bir araç olduğunu unutuyor ayrı sorun ya.
* Yolların b*ktan olması, * Sinyalin ne işe yaradığını bilmeyenler, * Bozuk trafik ışıkları, * Ayna kontrollerinin olmaması, * Aşırı hız ve ani fren yapılması, * Abartı egzoz, * Son ses şarkı, * Yağ yakan araçlar, * Yol çalışması ve benzeri levha ve uyarı işaretlerinin olmaması, * Saçma sapan makas atmalar.
Motorcuları bilmem ama benim arabada yaşadığım problemler; motorların şeritten gitmek yerine sağdan soldan sürekli araya sızmaları. Bazen sağlı sollu aynı anda geçiyorlar hangisini ezmekten kaçınsam ucu diğerine dokunuyor. Yavaş gitmelerine bir şey demiyorum ama sol şeridi fazla işgal ediyorlar. Dibimden dibimden gidiyorlar aniden fren yapsam girecekler. Evet diğer araç sürücüleri motorculara zor anlar yaşatıyor olabilir fakat aynısı ne yazık ki motorcular için de geçerli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bi motorcu olarak söylüyorum; Araba sürenler kadar motorluların da suçu var Hele kuryelerin girmediği delik yok Ne zaman kurye motoru görsem gözden kaybolana kadar yavaşlıyorum 😁 Ayrıca ayna katlayan motorcular var, o aynaya bakmadan arkandan gelenden nasıl kaçacaksın nasıl yol vericeksin? Bunlar ve bunların benzeri bi çok problem var.. İstanbul trafiğinde iki saat motor sürünce sövmediğin kimse kalmıyor.