Ehliyet almayı düşünüyorum ama manueli yapamam diye korkularım var otomatik vites içinde manueli öğrenen zaten otomatiğide yapar diyorlar sizce ne yapmalıyım?
Otomobil de Manuel Vites mi? Otomatik Vites mi? Hangisi Daha İyi Siz Olsanız hangisi tercih eder Alırdınız Neden?
Manuel seviyorum. Sürüşe ilk başladığım araba manuel vitesliydi ve ondan kalma alışkanlık var. Arabamı sattığımda, yeni alacağım araba manuel olacak. Aslında otomatik araba rahattır. Otomatiğini çok az kullandım; ama ilk kalkışlarda çok sıkıntı yaşıyorum. Millet 3-5 saniyede park yerinden ayrılırken, ben 4 ila 5 kat (17 ila 25 saniye sürüyor) yavaş kalkışa geçiyorum.
Öncelikle ehliyet almak istediğin için tebrikler!🎉 Eğer trafikte daha az strese girmek ve kolaylık istiyorsan otomatik vites tercih edebilirsin. Otomatik viteste sürüş daha rahat olur ve trafiğe daha hızlı adapte olabilirsin.
Ben de ilk başta manuel vitesi zor bulmuştum ama zamanla alıştım. Ancak, otomatik vites özellikle şehir içi kullanımda daha konforlu ve stressiz oluyor. 🌟
Kendine güvenin olursa manuel de öğrenebilirsin ama rahat bir başlangıç için otomatik vitesi tercih edebilirsin.
Ehliyeti manuel olarak al sonra keyfine bak ister otomatim kullan ister manuel hangisinden keyf alırsa direk otomatik alırsan manuel istediği zaman kullanamazsın ehliyet yetersiz kalır