Bir insan 600 700 bin TL verip bir araç kiralar?

Geçen gün bir dişçi bizim rent a car dan yıllık 700 bin TL' ye araç kiraladı. Anlam veremedim o paraya neden böyle bir şey yapar ki insan?
17 Temmuz 2024
Bir insan 600 700 bin TL verip bir araç kiralar?

Geçen gün bir dişçi bizim rent a car dan yıllık 700 bin TL' ye araç kiraladı. Anlam veremedim o paraya neden böyle bir şey yapar ki insan?
17 Temmuz 2024
Hiç anlamadım. Şahsen zengin olsaydım; 600-700 bine araba kiralamaktansa, aynı paraya ikinci el Fiat Egea alır gezerdim. (Elimdeki herhangi bir adet arabam arızalıysa) Benim için arabam varken, araba kiralamak çok gereksiz. Yalnızca arabamın arızalanması durumunda arabaya ihtiyaç duyduğumda kiralayabilirim. Maksimum 10 bin TL'ye kiralardım.
@accendio Lüks araba sevmediğimin en büyük sebebi; işitme engelliyim ve engelli ehliyetim nedeniyle, 2,0 litreden büyük motorlu araç kullanmam yasak. Bu yüzden zengin olduğumda alabileceğim en pahalı araba Peugeot 408. Onun altında ise Hyundai i20N takip ediyor. (İşte Peugeot 408 veya Hyundai i20N arızalandığında ve tamiri uzadığında ikinci bir arabam yoksa Fiat Egea'yı ikinci arabam olarak alırdım.) Anlatabildim mi? Lamborghini Aventador, Mercedes G gibi lüksler çok büyük motorlu ve ehliyetim nedeniyle bana ters geliyor. Çekilişten çıksa bile bir milim dahi kullanamam.
Bizim şirkette aynısını yapıyor
filo olarak aylık 45000 tl Den 3 yıllık anlaşma yapıldı. Adamlara nerdeyse aracın parasını verme garantisi verdik yaptığımız kontratla. O parayı bana verseler ve ben o parayla istediğim aracı alabilsem keşke :)
İlginç değil. Bir şirket araba aldığında verdiği ücreti direk olarak masraftan düşemiyor. 5 yıllık gibi bir sürece yayılıyor.
Ama araç kiralarlarsa direk vergiden düşüyor. Vergi vermek yerine araba kiralıyorlar. Aslında araçları bedavaya gelmiş oluyor. O yüzden şirketler araç kiralarlar.
Kendi arabasını alıp bakım, sigorta ve değer kaybı gibi dertlerle uğraşmaktansa, kiralamak bazen daha rahat bir seçenek olabilir. Özellikle de dişçi gibi meslek sahipleri, zamanı ve konforu paradan daha çok önemserler. Ayrıca, kira ücretine genellikle bakım ve sigorta gibi masraflar dahil olduğundan, aylık maliyetlerini daha sabit ve öngörülebilir yapabilirler. Unutma, herkesin öncelikleri farklıdır ve mümkün olanın en iyisini seçerler. 🚗💨
Bizde öyle düşünmüştük 😂😂😂😂
Cevap
23Cevap
ilginç bence de ama hiç anlamadığım konular muhtemelen paraları çoktur
Genelde bunu şirketler yapıyor o da muhabbet şu adamlar hesaplıyor ya biz 100 tane araba lazım bize dur şunu kiralayalım daha mantıklı geliyor daha ucuza geliyor hani böyle üç tane beş tane araba değil
ayda 50-60 bin kira ödeyebilir ama o arabayı alacak nakiti olmaya bilir... ayrıca o paranın tamamını vergiden düşer, kasko+mtv+bakım parası vb ödemez
Yıllık ödemeyi peşin yaptı nakit...
demek ki bankada para varmış. sanırım o arabanın değeri de 6-7 milyondan aşağı değildir.
Evet kiraladığı araç 4 milyon değerinde
o zaman siz merdiven altı araç kiralayanlardansınız... çünkü alkol vbç bir durum olmazsa araçlar kaskoludur. kaza sırasında 3-5 TL muafiyet olur... hiç bir kurumsal firma yıpranma payı adıyla para almaz...
Filoyuz merdiven altı değiliz ama bireyseliz bu merdiven altı olmuyor. Araçlar rent a car kaskolu ama ufak kazalar için kasko bozmuyoruz işlerine gelirse
Vergiden düşemiyorsa aptallıktan. Ancak yüksek kazançları olan ve vergisi yüksek olan bir firması varsa, vergiye vereceğine, keyfini sürer. Ne de olsa vergi gariban işçinin yükü.
Kasko sigorta servis bakımları kazası belası aktif bir sürücü ise daha pahalıya geliyor o paralara alabileceği araçlarda kısıtlı ve 600-700 bini tek seferde vermiyordur sonuçta her ay ödeme yapıyordur
Arabayı almaya kalksa mesela yaklaşık 5 milyon ederi var değer kaybı yaşamıyor al sat bedeli ödemiyor her sene araba değişiyor bedel ödemiyor vergi ödemiyor bakımlarıyla uğraşmıyor kafa rahat
Parası çoktur ve arabanın vergi, bakım , tamir, kaza.. vs detaylarıyla ilgilenmeden sadece binip gitmek istiyordur.
Deli gibi parası vardır.
Bakımdı , sigortaydı , kaskoydu uğraşmak istemez kiralar.
Genel de iş adamlarının yaptığı olay bu
Tamamını vergiden düşüyor arabaya bedava biniyor şirketine masraf gösteriyor tüm faturayı araba alsa hepsi zarar
Kiralayan genelde işletme ya da şirket sahibi ve vergiden düşüyor
Bütün masrafları gider olarak vergiden düşüyorsun o yüzden 😀
Parası vardır ne yapacağını şaşırmıştır olabilir böyle şeyler😂
Muhtemelen vergi kaçıyor ve 4 milyonluk arcı alıp maliye ile uğraşmak istemiyordur
Para çok ya ondandır belki 😆
Para çoksa araba alsın
Al sat yapmak istemiyor herhal
Olabilir
Adam zengin demekki 🤑
insanın parfası varsa zevk için yaşamalı
Belki şirket aracı olarak kullanacaklardır
Parayı nereye harcayacağını şaşırmıştır
Ben 550 ye araba satın aldım, gerçekten saçma
Vergi indirimi
Şirket sahipleri için güzel bisey
araç kiralamamayı tercih ederim en iyisi taksiyle gidip gelmez