Para biriktiriyorum zor şartlarda. Hiç arabamız yok. Ben araba kullanmadım. Allah'ın izniyle paramın üzerini tamamlarsam kursa yazılıcam. Lakin biraz endişem var. Kızlar yapamazmış, geçemeyen hakkı yanan çok kız varmış, paran boşa gidermiş, asla yapamazsın, sen kim araba kullanmak kim hem alsan bile araban yok evde durur sürmeyi tekrar unutursun dediler🥲 boş iş diyorlar. Ben çok üzülüyorum. Yapayalnızım😞 Araba sürmek trafiğe çıkmak çok mu zor bir kadın için?
Ben hiç şanslı değilim kendi şansımı kendim yaratmak mecburiyetindeyim...
Daha önce hastaydım hayatımın bir dönemini hastanede geçirdim üniversiteye gidemedim. Hayata geç kalmış gibi hissediyorum💔 Bir yandan hem sınava hazırlanıyorum kendi imkanlarımla hemde ehliyetimi çıkarmak istiyorum.
Kendime güveniyorum ama pratikte ya başaramazsam ya beni bırakırlarsa ya herkesi haklı çıkarırsam o kadar korkuyorum ki🫣
Süreç nasıl işliyor ne yapacam mesela basit mi zor mu alanlar yardımcı olursa en baştan en sona çok sevinirim 🤲🏻
Sana tavsiyem otomatiğe yazıl. Direksiyon sınavın daha kolay olur. Kursun tüm teorik derslerine ve tüm pratik derslerine git. Kursu sürekli ara, uygun ders zamanları hakkında bilgi al. Onların ders verdiği vakte uydurmaya çalış günlük planını. Teorik ders haftanın 5 günü sürüyor diye biliyorum. Bir ders ilk yardım var galiba. Hepsine git. Sonra e-sınava (teorik) giriyorsun başarılı olursan 14 ders direksiyon dersi alıyorsun (pratik diyelim). Genelde 1 günü 2 dersten sayıyorlar. Yani 7 gün gitmiş oluyorsun. Sana tavsiyem ard arda git, aklında daha rahat oturur. İnternetten araç sürüşü, araç kaldırmayla ilgili, kaput ve bagajla bilgisi ile ilgili pek çok video var. Her gün %10 daha iyi olsan bileşik etkisiyle birlikte 70 - 80 puan seviyelerine gelir ve iki sınavı da geçersin. Vazgeçmemek ve araştırmak önemli. 2023 son aylarında sürücü kursu 12.000 TL filandı şimdi daha da artmıştır muhtemelen. Sorman lazım. Üniversite hayatın yokmuş, eğer olsaydı üniversitenin anlaşmalı olduğu bir sürücü kursu var mı yok mu diye sor öğrenci işlerine diyecektim.
2012 yılında ehliyeti aldım hala araba süremyorum ama iyi ki ehliyet almışım diyorum araba olduğunda ehliyet almaya çalışmayacam en azından teknoloji gelişiyor artık araba sürmek başta zor olur ama zamanla öğrenirsin bu neyde olur manuel de ama manuele gerek var mı hayır otomatik alırsın ehliyetini olur biter ayrıca artık elektrikli arabalar çıkıyor otobüs minübüsler otomatik ve elektrikli oluyor iki tane elektrikili çekici çıktı şu anda biz tük milleti olarak külüstürleri çok sevdiğimiz için manuel araçları bırakamıyoruz sadece ondan böyleyiz şimdi ehliyetini al nasıl olsa arabayı da alırsın bir gün hatta elektirkli alırsın olmadı otomatik alırsın ben de öyle yapacam
Sınav gerçekten çok basit yazılı olanda uygulamalı olanda bende daha önce hiç araba sürmemiştim hatta kapısını açmak dışında hiç bir şey bilmiyordum kursta verdikleri kitaba çalışmam yeterli geldi derslere de düzenli girdim ilk sınavda yüksek puanla aldım ehliyetimi. O kadar basit ki alamayanlara çok şaşırıyorum bu insanlar hiç mi bir sınava hazırlanmadı?
Hiç araba öğretecek yakının yokmu bi kendini dene ve yazıldığın kursla iice anlaş bana haddinden fazla ders vermeniz gerek die yoksa direksiyon dersi falan vermiolar yeterince gerisini de her türlü halledersin sakin ol panik yapma kendine güven yeterli
Öncelikle şunu bil ki, kim ne derse desin, araba sürmek cinsiyetle alakalı bir şey değil. Sen kendine inandığın sürece, her şeyi başarabilirsin. Ehliyet süreci başta zor gelebilir ama zamanla rahatlayacaksın. Eğitmenler sana yardımcı olacak ve trafikte deneyim kazandıkça kendine güvenin artacak.
Ben de ehliyet alırken benzer endişeler yaşadım ama sonunda başardım. Kırmızı Mini Cooper'ımı aldığımda dünyalar benim oldu 🌟 Kendi başına bir şeyler başarmak çok güzel bir his. Sen de başarabilirsin, şüphen olmasın.
Süreç biraz zaman alabilir ama sabırlı ol. Kendi yolunu çiz ve kimsenin seni yolundan döndürmesine izin verme. İnan bana, her şeyin üstesinden geleceksin! 🚗💪
Evet biraz ablam da araba olduğu halde hiç sürmedi sınava girip kazandı zaten sürüş eğitimi veriyorlar yeni yasaya göre de 2. dene hakkı bericeklermiş park ederken daha yasa çıkmadı
Peki hiç araban var mı ve hiç sürdün mü? Bazıları olup pratik yapıp giriyor bu avantaj oluyor benim öyle bir şansım yok😞 neyse inşallah 🤲🏻 geçerim gerçi daha para biriktirme aşamasındayım heyecan bastı şimdiden