merhaba arkadaşlar aracımda 2 gundur calıştırdığımda ve kapattığımda bu sımge yanıyor 5 6 sanıye sonra sonuyor yolda gıderken hıc cıkmıyor bu sımgenın anlamı nedır ne yapmalıyım

merhaba arkadaşlar aracımda 2 gundur calıştırdığımda ve kapattığımda bu sımge yanıyor 5 6 sanıye sonra sonuyor yolda gıderken hıc cıkmıyor bu sımgenın anlamı nedır ne yapmalıyım
Cevap
6Cevap
Merhaba
aracın soğutma sisteminde sorun var belki sensörlerle alakalı hava sıcak ihmale gelmez
Radyatör suyu eksik, ya da su deposundaki sensör arızalanmış olabilir.
Motor soğukken su seviyesini kontrol ettin mi?
Depoyla beraber sensörü de satın aldın mı? Sensör ya da sensör tesisatındanda olabilir. Elektronikci incelemeli. İstanbuldaysanız anadolu yakası mert elektronik tavsiye ederim
Antifrizde yeşil ya da mavi inorganik olmalı, bizim aluminyum bloklu bu arabaya sakın kırmızı antifriz koydurmayın
gezme öyle antifiriz ekle arabana antifirizi azalmış
Araba marka model nedir 🤔
e90 2009
BMW mı 🤔
Buldum sonunda
Motor soğutma sıvısı eksik !!!
Soğutma suyunu tamamlamalı ve yeterli miktar uygun antfiriz sıvısı eklemelisin
Bunu yapmazsan motoru indirebilirsin
Bu mesajı olur okumaz motora su konan kabının su seviyesini kontrol et su eksikse bakkaldan almış olduğun temiz içme suyuyla su seviyesini Max'e kadar doldur ve ennyakin sanayide varsa yetkili servise ya da arıza kodlarina bakabilen pc'li bi tamirciye uğra
Bi 20 dk kadar uğraştım ama sonunda arızanı buldum
Sakın ihmal etme
Geçmiş olsun
İmza oto hastası
Al sana bulduğum yerin linki resim atamadım , arıza sembollerinin hepsi var , böyle durumlarda aracınızı uygun yazılımlı bi PC ye bağlatıp arızayı buldurmalısınız
Motor suyu seviyesi olabilir
Aracın dizel mi?
Su karışmış olabilir. Bi usta görsün
Radyatör suyu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam mert32s! Gösterge panelindeki sembol, araçta bir sorunun ya da uyarının olduğunu belirten motor arıza ışığı gibi görünüyor. Genellikle bu tür ışıklar aracın sorun olup olmadığını kontrol etmek için yanar ve belirli bir süre sonra söner. Eğer sürekli yanmıyor ve sadece kısa süreli olarak görünüp kayboluyorsa, büyük ihtimalle ciddi bir sorun yok ama bu durum devam ederse mutlaka bir servis noktasına götürmeni öneririm. Çünkü bazen küçük bir ihmal, ileride daha büyük bir probleme yol açabilir.