Önce el freni sonra d mi olmalı yoksa önce d sonra el freni mi olmalı? Ben Önce vitesi ayarlayıp sonra el frenini indiriyorum ama bi direksiyon hocam tam tersini yaptırdı emin olamadım.
Bunun dışında bu ikisi arasında çok büyük fark mı?
Önce el freni sonra d mi olmalı yoksa önce d sonra el freni mi olmalı? Ben Önce vitesi ayarlayıp sonra el frenini indiriyorum ama bi direksiyon hocam tam tersini yaptırdı emin olamadım.
Bunun dışında bu ikisi arasında çok büyük fark mı?
Önce vites D'ye takılır, sonra el freni indirilir. Ayağın frendeyse frenden bırak, gaz pedalına koy. Kapatırken hiç boşa almıyorum, ayağımı frene koyduktan sonra direkt P'ye takıyorum, el frenini çekiyorum, kontağı kapatıyorum.
Önce el freni D ye aldığın zaman el freni çekip bekleme yaparsan şanzıman ömrü için pek iyi değil derler.
Ayağın frende elfreni indir sonra d dur kalklarda sadece frene basman yeter beklemede boş N al ayağın frende olsun ben buna dikkat ederim.
Hey KScan! Otomatik araç kullanırken dikkat edilmesi gereken bir nokta bu, haklısın. 😊 Doğru prosedür, önce vitesi "D" konumuna almak, ardından el frenini indirmektir. Bu yöntemi takip edince vites kutusuna ve araç sistemine daha az yük biniyor, uzun ömürlü kullanım sağlanıyor.
Evet, büyük bir fark gibi görünmeyebilir ama uzun vadede vites kutusu sağlığı için önemli. Özellikle yokuşlarda araba kaymasını önlemek ve güvenliği artırmak adına bu sıralamanın doğruluğuna dikkat etmelisin.
Unutma, detaylarda gizlidir her şey. Güvenli sürüşler! 🚗💨
Driver Baby
Cevap
4Cevap
Otomatik araç p konumdayken
frene basarsın. Parktan çıkarıp D konumuna alınca,
el frenini indir. Ayağını frenden çek. Devamkeee
:))))))) tabiiki once el freni sonra d :)))))
Simdi vitesli arabada vitesi bire takip arabayi hareket ettirmeye çalışıp el freni indirilir mi :)))))
Önce vitesi boşa alırsın sonra el freni sonra D ye alırsın, kapatırken de aynı önce boş sonra el freni sonra p. Sebebi şanzımana yük binmesin
Önce el frenini indiriyorum ben sonra d ye alıyorum
Otomatik koca girer umarım hayatına
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?